18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Chusov).
Cuketové placky sú júnovou pochúťkou, ktorá sa môže podávať na obed alebo večeru. Ako ich však pripraviť tak, aby boli šialene chrumkavé a na panvici krásne zhnedli? Namiesto pridávania múky ju vymeňte za raňajkovú – jednoduchá zmena bude mať senzačný účinok.
Ľahké obedy pripravené v expresnom tempe sú v lete skutočným pokladom. Osobitnú zmienku si zaslúžia cuketové placky, ktoré sú nielen zdravé a bohaté na cenné minerály, ale aj nebesky chutné. Klasický recept sa však oplatí trochu vylepšiť, a ako sa ukázalo, stačí zo surovín odobrať múku a nahradiť ju netradičným produktom.
Cuketové palacinky ešte nikdy neboli také chrumkavé. Všetko vďaka tomuto prídavku
Niekedy sú tie najjednoduchšie riešenia tie najlepšie, a to platí aj pre cuketové palacinky. Toto je skvelý recept na expresné jedlo, ktoré je navyše plné vitamínov a chuti. Na ich prípravu potrebujete len niekoľko produktov a menej ako štvrťhodinu v kuchyni. Stojí však za to vedieť, že sa dajú pripraviť aj bez použitia múky. Cuketu a vajcia mierne zahustíme a spojíme ďalšou ingredienciou, ktorú zvyčajne podávame v čase raňajok.
Namiesto múky môžete do cuketových palaciniek pridať ovsené vločky. Táto jednoduchá a lacná náhrada prinesie pomaly oveľa bohatšiu chuť a, čo je zaujímavé, aj oveľa lepší výsledok. Takéto palacinky budú chrumkavé a po upečení krásne zhnednú. Táto sviatočná pochúťka zmizne z vášho taniera za krátky čas a môžete si byť istí, že na ďalšie sa bude stáť rýchly rad.
Chrumkavé cuketové palacinky bez gramu múky. Táto zložka ju nahradí
Ingrediencie:
- cuketa,
- vajce,
- 130 g ovsených vločiek,
- dva strúčiky cesnaku,
- soľ,
- korenie,
- kôpor alebo iná zelenina,
- olej alebo vyčistené maslo na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Najprv umyte cukety.
- Potom zeleninu nastrúhajte na veľké oká a nechajte ju chvíľu odšťaviť.
- Po niekoľkých minútach cuketu vyžmýkajte od prebytočnej šťavy a vložte ju do misky spolu s vločkami, prelisovaným cesnakom, vajíčkom, zelenými plodmi a koreninami.
- Zmes odložíme na niekoľko minút, aby vločky zmäkli.
- Potom na panvici rozohrejte olej alebo maslo. Na rozpálený tuk položte esteticky pôsobiace cuketové placky.
- Smažte ich z oboch strán dozlatista.
Cuketové placky chutia senzačne s jogurtovou omáčkou alebo napríklad s lososom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.