21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/norikko).
Škótske vajcia sú absolútne fantastická vec z niekoľkých dôvodov. Sú jednoduché na prípravu, sýte a naozaj chutné. Možno ich podávať ako občerstvenie alebo ako samostatné jedlo podávané napríklad s hranolkami alebo šalátom. Ako pripraviť škótske vajíčka? Pripravte si ingrediencie ako na mleté rezne.
Škótske vajíčka sú pravdepodobne najznámejším občerstvením na Britských ostrovoch a môžete si ich objednať takmer v každom bare alebo krčme na zahryznutie pri pohári zlatistého piva. Škótske vajcia sú tiež skvelým obedom alebo sýtymi raňajkami a ak ich raz ochutnáte, na ich chuť nikdy nezabudnete. Ako sa pripravujú škótske vajíčka? Najskôr je potrebné polovicu uvarených vajec olúpať a pevne zabaliť do mletého mäsa. Potom sa obalia v strúhanke a usmažia dozlatista. Jednoduché, však?
Najlepší recept na vajcia. Ako pripraviť škótske vajcia?
Ingrediencie:
- cca 700 g mletého mäsa, odporúčam hovädzie alebo kombináciu hovädzie a bravčové mäso,
- 10 vajec,
- 1 cibuľa,
- 1 vrchovatá polievková lyžica horčice,
- 2 malé strúčiky cesnaku,
- strúhanka,
- soľ, korenie, sladká a pálivá paprika,
- olej na vyprážanie.
Škótske vajcia – ako na to:
- Začnite varením vajec. Nevarte ich natvrdo – najlepšie sa hodia päťminútové vajcia, aby žĺtok nebol tuhý. Potom ich vychladíme a ošúpeme.
- Mleté mäso vložte do misy, pridajte nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme korenie podľa potreby a 2 PL strúhanky.
- Mäso dôkladne premiesime ako pri mletých rezňoch. Potom každé vajce dôkladne obalte v mäsovej zmesi tak, aby ich úplne pokryla. Vrstva mäsa na vajíčkach by mala byť hrubá asi 1 cm.
- V hlbokej panvici alebo širokom hrnci mierne rozohrejte olej. Potom vložte vajcia (samozrejme, vopred obalené v strúhanke). Smažte do chutnej zlatohnedej farby. Podávajte teplé alebo studené.
Takéto vajíčka sú ideálnym občerstvením na rôznych rodinných stretnutiach, ale hodia sa aj na pikniky a spríjemňujú spoločné posedenie. Veľmi dobre sa hodia s kôprovou alebo cesnakovou omáčkou alebo pikantným paprikovým ajvarom (nátierkou).
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Máte radi pošírované vajíčka? Musíte poznať tieto tri pravidlá – budú vždy dokonalé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.