Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Ekológia, Záhrada,

„Nakŕmte“ muškáty týmito raňajkami. Vašim susedom pri pohľade na svieže kvety spadne sánka

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Real_life_photo Pixabay/Pexels). Ak chcete podporiť svoje odumreté muškáty, najlepšie urobíte, ak sa s nimi podelíte o raňajky. Nie je to vtip. Tri polievkové lyžice...

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Real_life_photo Pixabay/Pexels).

Ak chcete podporiť svoje odumreté muškáty, najlepšie urobíte, ak sa s nimi podelíte o raňajky. Nie je to vtip. Tri polievkové lyžice obľúbeného výrobku z vašej kuchynskej linky stačia na to, aby ste pre túto rastlinu pripravili dokonalý domáci kondicionér. Aplikujte ho pravidelne a vašim susedom pri pohľade na svieže kvety spadne sánka.

Po domácom hnojive z ovsených vločiek budú vaše muškáty obsypané kvetmi.
Foto: shutterstock/Real_life_photo Pixabay/Pexels

Muškáty môžu byť najväčšou ozdobou vášho balkóna, ale najprv sa o nich musíte správne postarať. Samotné zalievanie nestačí na to, aby boli zdravé a dobre sa im darilo, preto zvážte použitie doma vyrobených živín.

Je to lacná alternatíva k drahým hnojivám pre muškáty zo záhradných obchodov a pomôže vám posilniť vaše rastliny. Na zlepšenie ich stavu vám bude stačiť jeden výrobok z vašej kuchynskej skrinky. Určite ho často jete na raňajky, takže sa o jedlo podeľte so svojimi muškátmi.

Odložte raňajky a „kŕmte“ muškáty, rastlina vyrastie s pestrými kvetmi

Nie ste jediní, kto rád konzumuje ovsené vločky. Ich fanúšikmi sú aj vaše rastliny, ktoré budú s radosťou využívať ich cenné vlastnosti, ak sa len rozhodnete podeliť sa o nich. Platí to najmä pre muškáty, ale nielen pre tie.

Domácim hnojivom z ovsených vločiek môžete kŕmiť aj iné druhy kvetov, napríklad surfínie a begónie, ktorým sa darí na balkóne. Po jeho aplikácii vám budú všetci susedia závidieť vaše nádherné rastliny a začnú sa vás pýtať na recept na túto organickú výživu.

Nielen muškáty ale aj begónie môžete hnojiť ovsenými vločkami.
Foto: shutterstock/Galina Sharapova

Tieto vlastnosti ovsených vločiek sú pre muškáty najcennejšie

Ovsené vločky majú vďaka množstvu živín pozitívny vplyv na zdravie, rast, vzhľad a kvitnutie rastlín. Ovos je bohatý na draslík, horčík, zinok a vápnik. Predovšetkým však obsahuje aj dusík a fosfor.

Tým sa však cenné vlastnosti ovsených vločiek nekončia, pretože obsahujú aj vlákninu, ktorá má pozitívny hnojivový účinok na substrát v nádobách, v ktorých pestujete vaše rastliny.

Ako pripraviť hnojivo pre muškáty z ovsených vločiek? Recept je jednoduchý

Príprava hnojiva pre muškáty je veľmi jednoduchá. Stačí nasypať tri polievkové lyžice prípravku do misky, zaliať ho litrom vody a nechať pôsobiť tri hodiny. Potom živinu premiešajte a nalejte ju do fľaše, ktorou budete kvety zalievať.

Ošetrenie vykonávajte raz za dva týždne, pričom dbajte na to, aby ste nenamočili listy rastlín, pretože to môže prispieť k vzniku hubových ochorení.

Stačí nasypať tri polievkové lyžice prípravku do misky, zaliať ho litrom vody a nechať pôsobiť tri hodiny.
Foto: shutterstock/MaraZe

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako oživiť muškáty? Domáci odvar ich postaví na nohy

Z tohto dôvodu muškáty chradnú. Stačí jedna vec a ožijú a obsypú sa kvetmi


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Máte doma inváziu mravcov? Nepodliehajte panike, stačí sa pozrieť do kuchyne

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cherkas). Čo môžete urobiť, aby ste sa rýchlo, účinne, ale aj lacno zbavili mravcov vo svojom dome, byte alebo…

Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kollawat Somsri). Teoreticky príprava polievky nie je náročná. V praxi môže jedna chyba všetko pokaziť a vývar bude vhodný…

Útočia škorce na čerešne? Vieme, ako sa ich účinne zbaviť

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Senderistas). Nie je žiadnym tajomstvom, že škorce sú invázne nielen u nás, ale aj v iných častiach sveta. Zvyčajne…

Babičky pred touto rastlinou varovali. Nenechávajte ju v dome, pretože prináša utrpenie

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia van D). Každý sníva o šťastnom živote a želá si, aby všemožne odvrátil prípadnú smolu. Bohužiaľ, podľa povier…

Zalejte levanduľu domácou zmesou. Bude hojne a dlho kvitnúť

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Neirfy). Od mája do polovice júla teší oko svojimi fialovými kvetmi, ktoré pôvabne zdobia záhradu. Tie môže opäť vypustiť…

Auto Trendy

Patentový úrad uznal jeho tvary ako ochrannú známku. Predalo sa viac ako 110 miliónov kusov

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Najkupovanejší motocykel na svete je skromným výtvorom geniálneho podnikateľa Takeo Fujisawa. Hovoríme o modeli Honda Super Cub, ktorý slávi úspech už od roku 1958.

Od tohto mesiaca budú všetky nové autá predávané v Európe vybavené upozorneniami na obmedzenie rýchlosti

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Všetky nové autá budú od júla tohto roku mať systém upozornenia na obmedzenie rýchlosti.

Vážna nehoda majstra sveta v rally. Vrtuľník RLP v akcii

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Osemnásobný majster sveta v rallye Sebastien Ogier mal nehodu. Počas oboznamovania sa s traťou pred Rallye sa Ogierova Toyota čelne zrazila s iným vozidlom. Jazdca…

Nová povinnosť pre vodičov. Vyplýva to z nariadenia EÚ

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Dopravcovia, ktorí poskytujú služby v rámci EÚ, budú čoskoro musieť vymeniť zariadenia namontované na nákladných vozidlách. Všetko v súlade s novými predpismi EÚ.

Majitelia elektromobilov sa chcú vrátiť k spaľovacím autám. Najmä v tejto krajine

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť McKinsey zverejnila svoju výročnú správu o záujme spotrebiteľov o elektromobily v niektorých najväčších krajinách sveta. Výsledky nevyzerajú pre elektrifikáciu veľmi optimisticky.

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Kia je nepochybne jedným z najobľúbenejších výrobcov v našej krajine. Tieto autá oceňujeme, pretože sú pohodlné, komfortné, relatívne lacné, úsporné a… jednoducho pekné. Hovoríme tiež…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov