20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kiian Oksana).
Príprava raňajok môže byť pre mnohých z nás utrpením. Neustále vymýšľať niečo chutné určite nie je jednoduché a preto nás to tak unavuje. Našťastie nás môže zachrániť tento jednoduchý recept. Stačí skombinovať päť ingrediencií a sami uvidíte, že je to to najlepšie na svete.
Táto nátierka, ktorá obsahuje avokádo a dodáva mu výraznú, intenzívnu zelenú farbu, je novinkou na raňajkovom stole. Táto nezvyčajná kombinácia, ktorá môže byť na prvý pohľad prekvapujúca, sa rýchlo stane hitom a každý si ju vypýta. Kombinácia krémového avokáda s jemnými varenými vajíčkami vytvára spojenie, ktoré upúta pozornosť a preto vás vyzýva, aby ste si pridali.
Podávať túto nátierku na raňajky je netradičný, ale veľmi zaujímavý spôsob. Vždy, keď ju pripravím, všetci sa ponáhľajú, aby ju ochutnali. V skutočnosti na jej prípravu nepotrebujete príliš veľa ingrediencií. Stačí len skombinovať uvarené vajcia s veľmi zrelým avokádom a všetko posypať korením. Ani toho nepotrebujete príliš veľa. Aby bola chuť lahodná a intenzívna, stačí pridať soľ, korenie a granulovaný cesnak. Táto zmes je skvelá na chrumkavom toaste alebo na mäkkej žemli.
Recept na avokádovo-vaječnú nátierku
Zloženie:
- 2 zrelé avokáda
- 4 vajcia
- pol čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Vajíčka vložte do hrnca s vodou a varte ich približne 10 minút. Nechajte ich vychladnúť, olúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky.
- Avokádo zbavíme šupky, vložíme do misky a pridáme k nemu vajcia. Prísady ochutíme soľou, korením a cesnakom.
- Dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká zmes.
- Túto zmes natrite na čerstvý chlieb alebo toast a podávajte. Doplňte plátkami paradajok alebo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jarná/letná večera z rúry. Túto verziu cukety si zamilujú aj jej nejedáci
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.