Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

Kľúčový dátum v júni. Pre niekoľko znamení zverokruhu sa chystajú príjemné zmeny

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Koniec júna sa rýchlo blíži, nastane prvý letný deň a letný slnovrat 2024. Vtedy zažijeme najdlhší deň a najkratšiu noc v roku....

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos).

Koniec júna sa rýchlo blíži, nastane prvý letný deň a letný slnovrat 2024. Vtedy zažijeme najdlhší deň a najkratšiu noc v roku. Kedy tento jav nastane a čo môžu očakávať jednotlivé znamenia zverokruhu?

Kedy nastane prvý letný deň a letný slnovrat 2024?
Foto: shutterstock/Billion Photos

Letný slnovrat nemá pevne stanovený dátum a pripadá na 20. alebo 21. júna. Prvý deň astronomického leta je zároveň najdlhším dňom v roku a sprevádza ho krátka noc. Slnko vtedy dosiahne obratník Raka.

Prvý letný deň 2024 – kedy pripadá?


V roku 2024 pripadne najdlhší deň roka na štvrtok 20. júna. Deň vtedy bude trvať 16 hodín a 46 minút a bude dlhší ako najkratší deň až o 9 hodín a 4 minúty. Slnko bude vychádzať už o 4:14 ráno a zapadať o 21:00 večer.

Kalendárne leto sa ako každý rok začne 22. júna. Tento dátum je pevne stanovený a nezávisí od polohy Slnka voči Zemi. Toto obdobie potrvá do 22. septembra.

Prečo je letný slnovrat taký dôležitý?

Letný slnovrat je významná astronomická udalosť, ktorú už po stáročia oslavujú rôzne kultúry na celom svete. Je to čas oslavy hojnosti prírody, kvitnutia rastlín a dlhých teplých dní.

V mnohých kultúrach sa letný slnovrat spája s rôznymi rituálmi a slávnosťami na oslavu slnka a prírody.

Čo čaká znamenia zverokruhu po letnom slnovrate?


Počas letného slnovratu v roku 2024 bude mať usporiadanie planét výrazný vplyv na jednotlivé znamenia zverokruhu.

Baran

Letný slnovrat prinesie Baranom množstvo energie a nadšenia do akcie. Je to ideálny čas na začatie nových projektov a realizáciu ambicióznych plánov. Môžete očakávať pozitívne zmeny vo svojom profesionálnom živote.

Býk

Pre Býkov to bude čas relaxácie a odpočinku. Dbajte na svoje zdravie a duševnú pohodu. Je to tiež vhodný čas na to, aby ste trávili čas s rodinou a priateľmi a spoločne si užívali radosti leta.

Letný slnovrat je čas oslavy hojnosti prírody, kvitnutia rastlín a dlhých teplých dní.
Foto: shutterstock/AdelGamal

Blíženci

Blíženci pocítia príval kreativity a inšpirácie. Bude to vynikajúci čas na rozvoj vašich vášní a záujmov. Možné sú aj nové priateľstvá a romantické dobrodružstvá.

Rak

Letný slnovrat prinesie Rakom citové naplnenie a harmóniu vo vzťahoch. Bude to čas na zamyslenie sa nad svojimi potrebami a snami. Rozhodnite sa pre introspekciu a sebapoznanie.

Lev

Levy môžu očakávať zvýšenú sebadôveru a charizmu. Je to skvelý čas na kariérny postup a dosahovanie svojich cieľov. Vaše vodcovské schopnosti budú teraz obzvlášť oceňované.

Panna

Panny budú mať príležitosť rozvíjať svoje schopnosti a učiť sa nové veci. Letný slnovrat prinesie aj príležitosti na vyriešenie starých problémov a nájdenie nových životných ciest.

Váhy

Pre Váhy to bude čas lásky a partnerstva. Vaše citové vzťahy sa môžu prehĺbiť a stať sa uspokojivejšími. Dbajte na rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Počas letného slnovratu v roku 2024 bude mať usporiadanie planét výrazný vplyv na jednotlivé znamenia zverokruhu.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Škorpión

Škorpióni pocítia silnú túžbu po zmene a transformácii. Toto je ideálny čas na to, aby ste sa zbavili toho, čo už neslúži vášmu rozvoju. Zamerajte sa na svoje ciele a usilujte sa ich dosiahnuť.

Strelec

Pre Strelcov bude letný slnovrat časom dobrodružstva a cestovania. Bude to obdobie plné vzrušujúcich príležitostí a nových zážitkov. Otvorte sa novým výzvam a užívajte si život.

Kozorožec

Kozorožci môžu očakávať stabilitu a rast v profesionálnom živote. Je to vhodný čas na plánovanie budúcnosti a dosiahnutie dlhodobých cieľov. Vaša práca a úsilie budú teraz ocenené.

Vodnár

Pre Vodnárov to bude čas na rozvoj ich vášní a záujmov. Letný slnovrat prinesie nové príležitosti aj v sociálnej oblasti. Buďte otvorení novým priateľstvám a inšpiráciám.

Ryby

Ryby môžu očakávať emocionálnu rovnováhu a pokoj. Je to skvelý čas na meditáciu, relaxáciu a starostlivosť o duševné zdravie. Vaša intuícia bude teraz mimoriadne silná, preto počúvajte svoj vnútorný hlas.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto znamenia zverokruhu sú pekelné svokry. Sú naozaj nepríjemné

Dajte si petržlenovú vňať na týždeň do pohára a prídu k vám peniaze


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Denný horoskop na sobotu – 6. júla

6.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Denný horoskop na 6. júla. Baran bude prekvapený tým, čo počuje. Býk sa bude cítiť nadradený. Prečítajte…

Namiesto vývaru dajte túto zeleninu do pohára. Pritiahne šťastie do vášho domova

06.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/alphaspirit.it). Jeho koreň mal priniesť lásku a napokon prilákať do domu peniaze. Hoci je petržlen stálicou v mnohých slovenských…

Ich druhým menom je flirt. Tieto znamenia zverokruhu sú zmyselné a charizmatické. Nikto im nedokáže odolať

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mr.Exen). Astrológovia veria, že znamenia zverokruhu ovplyvňujú nielen náš charakter, ale aj našu osobnosť. Tieto tri znamenia sa považujú…

Nov Mesiaca v júli veľa zmení. Toto znamenie zverokruhu čaká bohatstvo

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Subbotina Anna). Júlové Novolunie sa rýchlo blíži. Bude to úplne kľúčové obdobie roka, pokiaľ ide o vzťahy a pocity.…

Sú to najkoketnejšie znamenia zverokruhu. Niekedy koketujú, aj keď sú v trvalom vzťahu

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kiselev Andrey Valerevich). Milujú pocit motýľov v bruchu a na nevinnom flirtovaní nevidia nič zlé. Robia to aj vtedy,…

Auto Trendy

Vážny problém na veľkom letisku. Cestujúci odlietajú na dovolenku bez batožiny. Čo sa deje?

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Cestujúci, ktorí plánujú nadchádzajúce lety z tohto európskeho letiska, musia byť trpezliví. V poslednom čase sa čoraz viac ľudí sťažuje na stratenú batožinu. Niektorí z…

Čo ak nezaplatím pokutu zo zahraničia? Radšej neotáľajte, inak budete prekvapení

6.7.2024 Redakcia Auto trendy - Priniesli ste si z dovolenky nielen pohľadnice a fotografie, ale aj dopravnú pokutu, ktorú ste si práve vybrali zo schránky? Radšej sa nesnažte vyhnúť zodpovednosti.…

Spoločnosť Geely vytvorila prelomovú batériu. Má byť "svätým grálom" elektromobility

6.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nová batéria Geely má byť ďalším "svätým grálom" vo svete elektromobility. Číňania totiž sľubujú výnimočnú životnosť a odolnosť voči ohňu.

VW má plné zuby "elektriky"? Koncern presunie 60 miliárd eur z programu elektromobility na vývoj spaľovacích motorov

6.7.2024 Redakcia Auto trendy - Skupina VW sa rozhodla pre radikálny krok. Volkswagen presunie až 60 miliárd eur zo svojho programu elektromobility na vývoj spaľovacích motorov. Ako sa ukazuje, toto…

Čo vieme o novom elektrickom BMW M3? Jedno je isté - mohlo by mať až 1360 koní

6.7.2024 Redakcia Auto trendy - O dva roky bude mať nové BMW M3 premiéru na špeciálnej platforme Neue Klasse. V súčasnosti o tomto vozidle vieme dve veci, z ktorých prvá…

Aký je rozdiel medzi štandardnou a prémiovou naftou? Aký vplyv majú na váš motor

5.7.2024 Redakcia Auto trendy - Pravdepodobne ste si všimli, že väčšina čerpacích staníc ponúka v každom sortimente aspoň dva druhy paliva. Tu je rozdiel medzi štandardnou a prémiovou naftou a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov