25.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Výživné jedlo ráno dodá telu dobrú dávku energie. Sú takí, ktorí si sladké raňajky nevedia predstaviť, pre iných je to takzvaný každodenný chlieb. Ak sú vaším obľúbeným jedlom palacinky, pridajte do cesta tvaroh a uvidíte, aké môžu byť chutné.
Jedna ingrediencia môže úplne zmeniť váš prístup k príprave palaciniek. Klasický dezert stojí za to diverzifikovať s bielym tvarohom, stáva sa jemným a jeho chuť sa stáva jemne kyslou a mliečnou. Ak ste sa ešte nikdy nepokúšali okoreniť svoje palacinky, tento recept vám na to dáva ideálnu príležitosť.
Overené patenty na úspešné palacinky
Základom vydarených palaciniek je vhodná hustota cesta. Je dôležité, aby v nich obsiahnutý lepok opadol, preto sa cesto oplatí odložiť aspoň na pätnásť minút. Palacinky z takého cesta budú vždy elastické a pri vyprážaní nepopraskajú.
Ak sú vaše palacinky príliš suché, vždy pridajte do cesta trochu oleja. Aby však neboli príliš tvrdé, oplatí sa pridať do cesta viac múky. Na množstvách záleží viac, ako si myslíte.
Recept na palacinky z tvarohu
Takto pripravené chutia najlepšie na sladko s pridaním džemu alebo lekváru a s bielym tvarohom a medom. Pre chuť a ozdobu môžeme palacinky ozdobiť práškovým cukrom.
Ingrediencie:
- 150 g bieleho tvarohu,
- 150 ml kravského mlieka,
- 100 g pšeničnej múky,
- lyžica cukru,
- 2 vajcia,
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja,
- štipka soli.
Príprava krok za krokom:
- Prípravu palacinkového cesta začnite tak, že do misky rozbijete celé vajcia a pridáte cukor a soľ. Všetky prísady šľahajte do homogénnej hmoty. Potom preosejeme múku, pridáme mlieko a spojíme všetky ingrediencie. Nakoniec pridáme tvaroh a všetko dobre lyžicou premiešame, potom opäť prešľaháme.
- Ak je cesto príliš riedke, môžete pridať trochu múky. Naopak príliš husté, zriedime mliekom. Do pripraveného cesta nalejte olej, dôkladne premiešajte a odložte na pätnásť minút do chladničky.
- Medzitým rozohrejeme panvicu a keď je cesto hotové, nalejeme na povrch panvice jednu porciu palacinkového cesta. Aby sa palacinky neprilepili, môžete ich pokvapkať niekoľkými kvapkami oleja.
- Smažte palacinky do zlatista, niekoľko minút z každej strany. Palacinka bude hotová, keď sa na všetkých stranách začnú objavovať vzduchové bubliny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Raňajky na chudnutie? Jedzte takto ráno a vaše brucho bude ploché ako doska
Takmer každý má tieto kvety v záhrade a len málo ľudí vie, že z nich môžete vyrobiť lahodný sirup
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.