26.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@HexClad).
Niet väčšej klasiky ako vajíčka na raňajky. Gordon Ramsay má však spoľahlivý spôsob prípravy krémových a nadýchaných miešaných vajec. Zabudnite teda na suché raňajky – s týmto receptom vyjde pochúťka ako v reštaurácii toho najlepšieho šéfkuchára.
Zdalo by sa, že nie je nič jednoduchšie ako pripraviť praženicu. Bohužiaľ, veľa ľudí stále podáva verziu suchú na kosť, ktorá má ďaleko k dokonalosti. Recept priamo z kuchyne Gordona Ramsayho má však zmeniť raňajkovú nočnú moru na poéziu chutí.
Praženica od Gordona Ramsayho vás ohromí. Všetko je to o starostlivom miešaní
Gordona Ramsayho asi netreba predstavovať. Vynikajúci šéfkuchár a reštaurátor je známy predovšetkým svojím temperamentom a odvážnym varením na najvyššej úrovni. Nedá sa poprieť, že je fanúšikom klasických chutí, ktoré doťahuje k dokonalosti. Jeden zo základných receptov, ktorý veľakrát prezradil v kuchárskych knihách a televíznych reláciách, je krémový a ľahký ako praženica z pierka.
Tajomstvom Gordonovej praženice je pomalá príprava a… teplota. Kuchár pridá vajcia a maslo na studenú panvicu. Potom všetko dôkladne premieša a potom prejde na ďalší, spoľahlivý trik, ktorý prezradíme v recepte nižšie. Ramsay vďaka tomu získava nadýchané, krémové a jemné praženice, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach.
Túto pochúťku sa oplatí podávať na chrumkavých toastoch alebo s vidieckym chlebom. Táto praženica nepotrebuje žiadne ďalšie prísady – je taká chutná, že v okamihu zmizne z taniera!
Spoľahlivý recept Gordona Ramsayho na krémovú praženicu
Praženica o Gordona Ramsayho – Ingrediencie:
- 4 vajcia,
- 2 lyžice masla,
- lyžica smotany,
- soľ,
- korenie,
- pažítka.
Spôsob prípravy:
- Najprv si vyberte panvicu, v ktorej chcete praženicu pripraviť. Potom rozklepnite vajcia na studenom povrchu a pridajte dve polievkové lyžice masla.
- Zapnite horák na najnižší výkon a začnite jemne miešať vajíčka a tuk.
Tip – vajcia nemôžete nechať zraziť príliš rýchlo. Proces musí byť veľmi pomalý. - Odstráňte panvicu z ohňa, keď sú vajcia ešte stredne uvarené. Všetko znova premiešajte a vložte späť na horák na niekoľko sekúnd.
- Keď je konzistencia našich miešaných vajec dokonale krémová, pridáme lyžicu smotany, soľ a korenie.
- Vajcia opäť premiešame a nakoniec ozdobíme nadrobno nasekanou pažítkou.
- Takto pripravenú praženicu podávame s čerstvým chlebom alebo na hriankach. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Raňajky na chudnutie? Jedzte takto ráno a vaše brucho bude ploché ako doska
Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.