26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nadianb).
Nie každý z nás túži po tom, aby pokrmy, ktoré mu vyjdú z rúk, boli zložité a zdĺhavé na prípravu. Našťastie existujú recepty, ktoré sa dajú pripraviť za pár minút a ktoré chutia ako z najlepších reštaurácií. Nasledujúci recept je práve takýmto receptom a keď si ho pripravíte, určite budete nadšení.
Som si istá, že mnohí ľudia už počuli o recepte, ako sú cestoviny so špenátom. Príprava takéhoto pokrmu nie je nič zložité a je to jedno z najjednoduchších jedál, aké si môžete pripraviť. Naše jedlo je veľmi podobné tejto klasike, ale líši sa niekoľkými prísadami. Napriek tomu sa nemusíte obávať, že by bolo zložitejšie, pretože jeho príprava je rovnako jednoduchá.
Na prípravu cestovín so špenátom a syrovou omáčkou nepotrebujete dlhý zoznam ingrediencií. Predpokladám, že väčšinu z nich už máte v chladničke alebo v kuchynských skriniach. Hlavnými surovinami sú, samozrejme, kvalitné cestoviny, špenát a syr niva. To sú také hlavné tri ingrediencie, bez ktorých túto večeru neurobíte. Okrem toho je dobré mať aj smotanu tridsať, cesnak a korenie. Aby to celé bolo ešte chutnejšie, cestoviny som pred podávaním posypala strúhaným parmezánom.
Recept na cestoviny so špenátom a syrovou omáčkou
Ingrediencie:
- 300 g cestovín
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml 30% smotany
- 100 g syra niva,
- 50 g parmezánu
- lyžica masla
- soľ a korenie podľa chuti
- štipka muškátového orieška
- 2 lyžice olivového oleja
Spôsob prípravy:
- Cestoviny uvarte al dente podľa pokynov na obale a potom ich sceďte.
- Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ho asi 1 minútu, kým sa nerozvonia. Pridajte čerstvý špenát a smažte asi 2 – 3 minúty.
- Do panvice pridajte smotanu a priveďte ju do mierneho varu. Pridajte na kocky nakrájaný syr a miešajte, kým sa nerozpustí a nespojí so smotanou. Dochuťte soľou, korením a štipkou muškátového orieška.
- Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa omáčkou pokryli. Pridajte nastrúhaný parmezán a opäť premiešajte. Varte na miernom ohni 1-2 minúty, kým cestoviny neabsorbujú časť omáčky. Okamžite podávajte a v prípade potreby posypte parmezánom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Špenát už nikdy nezhorkne. Pripravte ho tak, ako ho pripravovala moja babička
Je to najzdravšia zelenina na svete. Varíte ju takto? Veľká chyba
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.