27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel).
Zemiakové placky z nových zemiakov sa vám podaria, ale musíte si dať pozor na jednu dôležitú vec. Povedzme si na rovinu: všetci máme radi zemiakové placky a či už ich radšej jeme s kyslou smotanou, alebo nebodaj s duseným mäsom, jedno je isté – musia byť jemné a chrumkavé. Ako dosiahnuť úspech placiek? Z nových zemiakov môžete pripraviť skutočne chutné placky a práve sa dozviete ako.
Nové zemiaky sú skvelé na zemiakové placky, ale buďte opatrní. Nové zemiaky majú veľmi nízke množstvo škrobu. Preto je dôležité pridať do nich po nastrúhaní trochu zemiakového škrobu. Samozrejme, dôležitá je aj cibuľa – ak ju nastrúhate tesne pred smažením, vytvorí na plackách krásny zlatistý povlak.
Zemiakové placky. Tie z nových zemiakov budú chutné
Ingrediencie:
- 1 kg nových zemiakov (hmotnosť po ošúpaní),
- 1 veľká cibuľa,
- 1 vajce,
- 1-2 PL hladkej múky,
- 1 PL zemiakového škrobu,
- soľ, korenie,
- lyžica kyslej smotany (nepovinné),
- olej na smaženie.
Spôsob prípravy:
- Zemiaky nastrúhajte na najjemnejšom strúhadle. Prípadne ich zomeľte v kuchynskom robote. Potom ich pomocou kúska gázy dobre vyžmýkajte a vodu vylejte do misky. Odstavte na 10 minút.
- Keď sa škrob usadí na dne misky s precedenou vodou, vodu opatrne vylejte a škrob pridajte k zemiakom. Pridajte aj múku, zemiakový škrob, vajce, smotanu (ak používate) a štipku soli a korenia.
- Cibuľu nastrúhajte na strednom alebo veľkom strúhadle. Pridajte ju k zemiakom a dôkladne premiešajte.
- Na panvici rozohrejte olej, malo by ho byť toľko, aby dokonale pokryl celý povrch. Pomocou naberačky dávajte po častiach cesto na zemiakové placky a smažte na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán zlatisté a chrumkavé. Olej by mal byť veľmi horúci a teplota mierna, aby boli placky dokonale prepečené vo vnútri a nespálili sa zvonka.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súisiace články:
Ak ste do tohto cesta ešte nepridali tvaroh, môžete ľutovať. Tento jeden dodatok mení všetko
Je ťažké opísať ich chuť, musíte ich jednoducho pripraviť. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.