27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators).
Leto je ideálnym obdobím na to, aby sme čo najlepšie využili ovocie a zeleninu, ktoré nám príroda dáva. Tento rok som sa rozhodla, že to budem robiť na 100 % a len keď budem mať príležitosť, vytvorím z ovocia chutné dezerty a zaváraniny. Tentoraz padla voľba na koláč, ktorý ma ohúril. Urobíte ho bez pečenia a svojou chuťou prekoná všetky ostatné klasické dezerty.
Ak premýšľate, aký koláč sa hodí do letného počasia, tento recept sa k tomu hodí. Urobíte ho za chvíľu, pretože nepotrebuje žiadne pečenie, a navyše sa v ňom spájajú tie najlepšie chute. Na jeho prípravu potrebujete čerešne, pretože práve tie dodávajú tomuto koláču špeciálnu chuť. Ak máte možnosť, môžete použiť čerstvú verziu alebo tie, ktoré sú uzavreté v pohároch a zaliate v marináde.
Sladké ovocie sa naaranžuje na sušienkovom základe a potom sa zaleje tvarohovou zmesou. Po niekoľkých hodinách, keď zmes stuhne, môžete koláč rozdeliť na kúsky a vychutnať si jeho jedinečnú chuť. Bezpochyby to bude vaše obľúbené letné občerstvenie a všetci vaši blízki sa budú pýtať na recept.
Recept na čerešňový koláč bez pečenia
Ingrediencie:
- 200 g sušienok,
- 100 g masla,
- 500 g čerešní,
- 400 g smotanového syra
- 250 ml smotany (30 %),
- 100 g práškového cukru,
- 2 PL želatíny,
- 50 ml vody,
- čajová lyžička vanilkového extraktu,
- 50 g cukru,
- lyžica citrónovej šťavy.
Spôsob prípravy
- Sušienky rozdrvte na malé kúsky. Rozpustite maslo, zmiešajte ho s rozdrvenými sušienkami a dôkladne premiešajte.
- Vzniknutú zmes rozotrite na dno tortovej formy a pritlačte, aby sa vytvoril rovnomerný povrch. Vložte do chladničky na 30 minút.
- Čerešne zmiešame s 50 g cukru a citrónovou šťavou, zmes zohrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí a čerešne nezmäknú.
- Želatínu rozpustíme v 50 ml horúcej vody, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Smotanový syr zmiešajte s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom na hladkú hmotu.
- Vyšľahajte smotanu do tuha a opatrne ju spojte so syrom. Vychladnutú želatínu pridajte do syrovej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Polovicu syrovej zmesi naneste na vychladnutý sušienkový základ a rovnomerne rozotrite. Na syrovú zmes poukladajte čerešne a potom ich zakryte zvyšnou syrovou zmesou. Povrch koláča zarovnajte a vložte ho do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie na celú noc, aby stuhol. Pred podávaním koláč ozdobte čerstvými čerešňami alebo strúhanou čokoládou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu
Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.