29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda).
Ak máte v hlave prázdno a potrebujete pripraviť jedlo na večeru pre svoju rodinu, nasledujúci recept bude fungovať perfektne. Príprava tejto polievky zaručuje úspech a spokojnosť vašich blízkych. Využite sezónnu zeleninu a chuť tejto polievky bude naplnená lahodnou chuťou.
Mnohí ľudia sa hneď po začiatku leta vrhnú do kuchyne a začnú variť najrôznejšie jedlá. Používajú pritom sezónne ovocie a zeleninu a vzniká niečo naozaj chutné. Pri najbližšej príležitosti sa vyberte na najbližší trh a vyberte si zeleninu, ktorá je v tomto ročnom období najchutnejšia. Neskôr ju skombinujte v hrnci a výsledkom bude polievka, ktorej sa všetci nebudú môcť nabažiť. Urobte hneď veľký hrniec, pretože každý bude siahať po ďalšej porcii.
Recept na letnú zeleninovú polievku
Prísady na vývar:
- 400 g kuracieho mäsa
- veľká mrkva
- kúsok zeleru
- koreň petržlenu
- 2 bobkové listy
- 3 guľôčky nového korenia
- soľ a korenie
Ostatné prísady:
- polovica hlávky mladej kapusty
- 100 g zelenej fazuľky
- 2 mrkvy
- pol hlávky malého karfiolu
- 2 paradajky
- 4 väčšie zemiaky
- malá hlávka kalerábu
- pol zväzku kôpru
- lyžica masla
- soľ a korenie
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava vývaru. Všetku zeleninu dôkladne ošúpte a potom umyte. Z kuracieho mäsa odstráňte všetky nečistoty a taktiež prebytočnú kožu. Všetko vložte do väčšieho hrnca a zalejte vodou. Pridajte nové korenie, bobkový list a malé množstvo soli a korenia. Prikryte a varte približne 45 minút, pričom z času na čas odstráňte usadeniny z vrchu.
- Keď je vývar uvarený, vyberte všetky produkty z vývaru a odložte bokom, aby vychladli. Zeleninu potom rozdeľte na menšie kúsky, kuracie mäso oddeľte od kosti.
- Teraz je čas pripraviť zvyšné ingrediencie. Kapustu nakrájajte, karfiol rozdeľte na ružičky, fazuľu rozdeľte na menšie kúsky a odrežte konce. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky a kaleráb rozdrobte na kúsky.
- Paradajky sparte a odstráňte šupku, potom ich nakrájajte na kocky. Kôpor opláchnite, osušte a nasekajte nadrobno.
- Do hrnca pridajte maslo a orestujte na ňom kúsky zemiakov. Smažte 5 minút a hneď potom pridajte zvyšok zeleniny, ale paradajky zatiaľ nepridávajte. Všetku zeleninu smažte ďalších 6 minút. Po uplynutí tejto doby všetko zalejte horúcim vývarom a varte asi 15 minút.
- Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, potom zeleninu z vývaru a kúsky kuracieho mäsa. Podľa potreby dochuťte soľou a korením. Na záver posypte nasekaným kôprom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď sa mi nechce dlho variť, siahnem po tomto recepte. Toto jedlo pripravím za 20 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.