Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Tipy, Zdravie,

Ako zaspať počas horúcich nocí? Vyskúšajte spôsob Japoncov a Egypťanov

30.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/antoniodiaz). Vysoké teploty spôsobujú, že sa rýchlejšie unavíme, ľahšie sa dehydrujeme a máme často problémy so zaspávaním. Mnoho ľudí sa prehadzuje polovicu noci, pretože...

30.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/antoniodiaz).

Vysoké teploty spôsobujú, že sa rýchlejšie unavíme, ľahšie sa dehydrujeme a máme často problémy so zaspávaním. Mnoho ľudí sa prehadzuje polovicu noci, pretože je im jednoducho príliš teplo. Poradíme vám, ako si zvýšiť pohodlie a prežiť leto, aj keď nemáte klimatizáciu. Stojí za to použiť metódy, ktoré sú známe po stáročia.

Ako zaspať počas horúcich nocí? Vyskúšajte spôsob Japoncov a Egypťanov.
Foto: shutterstock/antoniodiaz

Spánok je základom zdravia a pohody, ako aj krásy. Počas noci sa celé naše telo zregeneruje a naberie sily na ďalší deň. Preto je také dôležité mať dostatok spánku. Žiaľ, v lete to môže byť kvôli horúčavám náročné. A hoci slnko zapadá až večer, teploty často zostávajú okolo 25-30 stupňov Celzia, pričom optimálna teplota na spánok je v rozmedzí 16-20 stupňov Celzia.

Nedáva vám horúčava spať? Zistite, ako zlepšiť svoje pohodlie

Najdôležitejšie je zabrániť prehriatiu miestnosti, v ktorej spíme. Vyhnite sa vetraniu počas dňa, oveľa lepšie je otvárať okná skoro ráno alebo neskoro večer alebo v noci, keď je vzduch sviežejší. Oplatí sa kúpiť aj závesy, alebo ešte lepšie žalúzie, ktoré ochránia pred slnkom a teplom. V spálni je tiež lepšie nepozerať televíziu a nepoužívať počítač, pretože tieto zariadenia vyžarujú dodatočné teplo.

Dôležité je aj to, v čom a na čom spíme. Najlepšie je vybrať si posteľnú bielizeň z prírodných tkanín, ako je ľan, bavlna alebo hodváb. Vyhýbajme sa však syntetickým vláknam, pri ktorých sa telo viac potí.

Dobrým riešením by bolo aj spať nahý. V letných mesiacoch sa samozrejme vzdajme hrubých perín či diek. Ak sa počas spánku radi niečím prikrývate, nech je to tenká plachta.

Ako zaspať a zostať spať v horúcom počasí?

Dve hodiny predtým, ako plánujete ísť spať, sa vyhnite ťažkému a ťažko stráviteľnému jedlu. V dôsledku toho sa človek často cíti malátny a viac sa potí. Nehovoriac o tom, že tento zvyk má hrozný dopad na kvalitu vášho nočného odpočinku.

Odborníci tiež neodporúčajú spať so zapnutým ventilátorom. Predstava sa môže zdať ideálna, no v skutočnosti často spôsobí viac škody. Hrozia vám potom dýchacie problémy, alergie, suché oči a pokožka, ale aj nespavosť. Bežiaci ventilátor môže sťažiť zaspávanie alebo spôsobiť prebudenie.

Navyše rotujúce lopatky, ktoré odfukujú peľ a prach, môžu u niektorých ľudí spôsobiť sennú nádchu, sťažiť dýchanie a v dôsledku toho brániť spánku. Okrem toho dochádza k vysušovaniu pokožky, hrdla a úst, ktoré sú dôsledkom vyfukovania studeného vzduchu. Studený vzduch môže tiež spôsobiť svalové napätie a ráno kŕče a stuhnutosť.

Egyptská metóda pre pohodlný spánok počas horúcich nocí

Ide o prekvapivý, ale veľmi účinný a ľahko použiteľný patent. Vďaka nemu sa budete cítiť príjemne v pohode a bez problémov zaspíte aj pri veľmi vysokých teplotách. Všetko, čo potrebujete, je obyčajná plachta. Potom ju treba namočiť a poriadne vyžmýkať. Najlepšia možnosť je priamo z práčky po odstredení. Keď sa ňou prikryjete, bude sa vám oveľa ľahšie zaspávať.

Materiál samozrejme celkom rýchlo vyschne, ale dovtedy už zaspíte a riziko, že vás zobudí teplo, je oveľa menšie.

Japonská technika spánku v lete

Druhým spôsobom je nápad z ďalekého východu. Tu využívame skutočnosť, že ohriaty vzduch je ľahší a stúpa nahor, zatiaľ čo vzduch pri podlahe bude chladnejší. Preto sa v lete oplatí presunúť sa na podlahu a spať na matraci.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako schladiť byt v horúčave? Vezmite 1,20 EUR a utekajte do lekárne. Zabudnite na otváranie okien

Ani žihľava, ani mäta. „Kráľovnú byliniek“ pili naše babičky v hojnom počte. Môžete si z nej pripraviť nielen čaj


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Účes, pri ktorom nie je vidieť odrasty. Už žiadne návštevy kaderníka každý mesiac. Peniaze zostanú vo vašej peňaženke

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WBMUL). Mnohé ženy sa vzdávajú farbenia vlasov, pretože sa obávajú opätovného odrastania. Aby ste ho skryli, musíte každý mesiac…

Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kollawat Somsri). Teoreticky príprava polievky nie je náročná. V praxi môže jedna chyba všetko pokaziť a vývar bude vhodný…

Útočia škorce na čerešne? Vieme, ako sa ich účinne zbaviť

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Senderistas). Nie je žiadnym tajomstvom, že škorce sú invázne nielen u nás, ale aj v iných častiach sveta. Zvyčajne…

Tento krém za 2 EUR je hitom. Aplikujte na noc. Pleť bude o 10 rokov mladšia a vrásky okolo úst budú vyhladené

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ozrimoz shutterstock/luchschenF). Vrásky fajčiarov sú častým problémom fajčiarov aj nefajčiarov. Našťastie v lekárňach a drogériách nájdete spôsob, ako ich…

Babičky pred touto rastlinou varovali. Nenechávajte ju v dome, pretože prináša utrpenie

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia van D). Každý sníva o šťastnom živote a želá si, aby všemožne odvrátil prípadnú smolu. Bohužiaľ, podľa povier…

Auto Trendy

Patentový úrad uznal jeho tvary ako ochrannú známku. Predalo sa viac ako 110 miliónov kusov

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Najkupovanejší motocykel na svete je skromným výtvorom geniálneho podnikateľa Takeo Fujisawa. Hovoríme o modeli Honda Super Cub, ktorý slávi úspech už od roku 1958.

Od tohto mesiaca budú všetky nové autá predávané v Európe vybavené upozorneniami na obmedzenie rýchlosti

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Všetky nové autá budú od júla tohto roku mať systém upozornenia na obmedzenie rýchlosti.

Vážna nehoda majstra sveta v rally. Vrtuľník RLP v akcii

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Osemnásobný majster sveta v rallye Sebastien Ogier mal nehodu. Počas oboznamovania sa s traťou pred Rallye sa Ogierova Toyota čelne zrazila s iným vozidlom. Jazdca…

Nová povinnosť pre vodičov. Vyplýva to z nariadenia EÚ

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Dopravcovia, ktorí poskytujú služby v rámci EÚ, budú čoskoro musieť vymeniť zariadenia namontované na nákladných vozidlách. Všetko v súlade s novými predpismi EÚ.

Majitelia elektromobilov sa chcú vrátiť k spaľovacím autám. Najmä v tejto krajine

4.7.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť McKinsey zverejnila svoju výročnú správu o záujme spotrebiteľov o elektromobily v niektorých najväčších krajinách sveta. Výsledky nevyzerajú pre elektrifikáciu veľmi optimisticky.

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur

3.7.2024 Redakcia Auto trendy - Kia je nepochybne jedným z najobľúbenejších výrobcov v našej krajine. Tieto autá oceňujeme, pretože sú pohodlné, komfortné, relatívne lacné, úsporné a… jednoducho pekné. Hovoríme tiež…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov