Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Dezert ako z talianskej cukrárne? Pridajte túto ingredienciu a vyjde vám šialený. Všetkých potešíte

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dementieva Iryna). Panna cotta je dezert, ktorý sa spája so slnečným Talianskom. Niet divu, pretože práve odtiaľ pochádza a dáva nám ochutnať taliansky život....

2.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dementieva Iryna).

Panna cotta je dezert, ktorý sa spája so slnečným Talianskom. Niet divu, pretože práve odtiaľ pochádza a dáva nám ochutnať taliansky život. Názov dezertu, ktorý znamená „varený krém“, v skutočnosti nemá nič spoločné s varením. Tento šialený oblak chutí najlepšie vytiahnutý priamo z chladničky. Ako ho pripraviť?

Panna cotta je dezert, ktorý sa spája so slnečným Talianskom. Niet divu, pretože práve odtiaľ pochádza a dáva nám ochutnať taliansky život.
Foto: shutterstock.com/Dementieva Iryna

Keď sa z oblohy valí horúčava, hľadáme chvíľkové osvieženie v podobe dezertu. Zmrzlina so šľahačkou? Studený nápoj? To už tu bolo. Ale prečo sa nerozhodnúť pre špeciálny dezert, ktorý vyzerá a chutí ako skutočná päsť na oko? Samozrejme, hovoríme o talianskej špecialite, kráľovnej všetkých dezertov – panna cotte. Najlepšie chutí s čerstvou ovocnou penou, ale dobre poslúži aj mrazená alebo z pohára.

Panna cotta alebo nadýchaný krém zaliaty v šialenej omáčke

Panna cotta sa tradične podáva s ovocnou penou – tú dostanete najčastejšie v talianskych reštauráciách a cukrárňach. Moja mama sa rozhodla pre mangovú polevu a dezert vždy rýchlo zmizne zo stola. Fotografie v galérii sú dôkazom, že sa u nás doma objavuje veľmi často. Záver? Je to skvelá alternatíva k tortám a hlavne, nech sa rozhodnete pre akúkoľvek omáčku, vždy vyjde šialene, pretože najdôležitejší je tu ten krémový obláčik.

Jeho príprava nie je zložitá a ani časovo náročná. Tajomstvo však spočíva v jednej ingrediencii – vanilkovom extrakte (vanilkový olej nie je povinný).

Recept na nebesky dobrú panna cottu. Zjete ju a budete sa cítiť ako v nebi

Ingrediencie:

  • Čajová lyžička želatíny,
  • veľké balenie 30% smotany (400 ml),
  • pol pohára mlieka (120 ml),
  • 1/3 šálky cukru (približne 50 ml),
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo vanilkového oleja.

Ovocná pena:

  • 300 g malín, černíc, čučoriedok alebo jahôd,
  • 2 čajové lyžičky cukru,
  • 6 g želatíny,
  • čerstvé ovocie a niekoľko lístkov mäty na ozdobu.
Panna cotta sa tradične podáva s ovocnou penou – tú dostanete najčastejšie v talianskych reštauráciách a cukrárňach. Moja mama sa rozhodla pre mangovú polevu a dezert vždy rýchlo zmizne zo stola.
Foto: shutterstock.com/Aksana Ban

Príprava:

  1. Želatínu zalejte trochou vriacej vody, miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte vychladnúť.
  2. Do hrnca nalejte smotanu, mlieko a cukor a všetko spolu premiešajte. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt. Všetko zahrejte. Tekutá zmes musí byť horúca, ale nie vriaca. Potom prilejte vychladnutú želatínu. Odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť a zhustnúť.
  3. Počas tejto doby môžete pripraviť misky, v ktorých sa bude dezert podávať. Potom do nich nalejte smotanovú zmes a vložte do chladničky (najlepšie na noc), aby zmes úplne stuhla. Keď je krémový oblak hotový, pripravte penu.
  4. Ovocie a cukor vložte do hrnca a na miernom ohni priveďte do varu. Za občasného miešania varte, kým ovocie nezmäkne, nerozpadne sa a nepustí šťavu. V prípade manga môžete ešte použiť mixér.
  5. Horúcu ovocnú zmes odstavte, aby vychladla (ak nemáte radi plávajúce kúsky a napríklad semienka z malín, môžete ovocie precediť cez sito). Do peny pridajte želatínu a premiešajte.
  6. Penu opatrne nalejte na vopred pripravenú a stuhnutú panna cottu a ozdobte čerstvým ovocím a niekoľkými lístkami mäty. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dezert, ktorý sa nikdy neomrzí. Kombinácia jemných chutí zaujme každého

Sesternica mi dala recept na dezert, ktorý zmizne hneď, ako sa pripraví. Šialene mäkký


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nakrájajte ich na plátky a pridajte do vrecka s chlebom. Bude mäkký a čerstvý aj po 2 týždňoch

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/evgeniarusinova). Čo sa dá urobiť, aby chlieb vydržal dlhšie čerstvý? Pomocou jednoduchých trikov sa postaráte o to, aby ste…

Takto omladíte pokožku tváre bez botoxu. Stačia vám na to dve ingrediencie a 15 minút

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Všetci sa chceme tešiť z hladkej a mladistvo vyzerajúcej pokožky čo najdlhšie. Bohužiaľ, proces starnutia je nezastaviteľný…

Tieto cestoviny pripravíte len z dvoch ingrediencií. Je ťažké uveriť, že sú hotové za pár minút

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova). Zbierať rýchle a jednoduché recepty je veľmi dobrý krok. Nie vždy máme chuť alebo čas tráviť v kuchyni…

Recept na dokonalý šalát? Tu je! Vyčarujete ho za chvíľu. Tajomstvo je v sladkej prísade

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúAngelika Heine). Šalát zo surovej cukety je mojím hitom na júl a august. Táto letná sezónna zelenina je totiž…

Rebierka na americký spôsob. Sú najlepšie na grilovanie, a to vďaka marináde

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúIgor Dutina). Ako pripraviť grilované rebierka? Nie je na tom nič zložité, potrebujete len kvalitné mäso a správnu marinádu.…

Auto Trendy

Spojené kráľovstvo má novú vládu. Zákaz áut so spaľovacími motormi o 6 rokov

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - V Spojenom kráľovstve sa konali voľby. Po 14 rokoch v nich prišla o moc Konzervatívna strana a novú vládu bude zostavovať Keir Starmer, predseda stredoľavej…

Rušivé zvuky auta. Ako rozoznáte poruchy motora od problémov s odpružením?

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Každý rušivý zvuk vychádzajúci z vášho vozidla môže byť znakom vážnych problémov. Ako zvukovo rozlíšiť poruchu motora od poruchy zavesenia kolies, aby ste mohli primerane…

Harley-Davidson Street Glide. Vyrástol som s vlajkovou loďou americkej cestnej

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Niektorí tvrdia, že motocykle tejto ikonickej americkej značky potrebujú dozrieť. Pocítil som to na vlastnej koži, pretože až štvrtý Harley-Davidson, na ktorom som jazdil, bol…

Opel Frontera: už nie terénny

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Hoci úplne zmenila svoj charakter, stále láka svojou cenou. Benzínový aj elektrický variant sa ponúkajú za konkurencieschopné sumy.

Nadšenci Ferrari zorganizovali v Taliansku cestnú rallye. V prvý deň vypadli tri autá

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Podujatie pre majiteľov talianskych superautomobilov sa začalo s veľkým rachotom. Už v prvý deň sa vyznačovali havarovanými a horiacimi Ferrari, čo vypovedá viac o vodičoch…

Objavil sa ďalší problém s elektromobilmi. Priamo ovplyvňuje našu bezpečnosť

7.7.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobily opotrebúvajú cesty viac ako ich spaľovacie náprotivky. Okrem toho môžu byť nebezpečné pre ostatných účastníkov cestnej premávky a… Američania z Texaského inštitútu pre dopravu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov