3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto).
Keď sledujeme filmy, seriály a teraz aj futbalové zápasy, chceme pri tom niečo zjesť. Nie každý sa chce napchávať jedlom z rýchleho občerstvenia. Okrem krekrov a čipsov sa oplatí pripraviť si niečo vlastné a pomôže vám s tým nasledujúci recept.
Je niečo lepšie ako chrumkavé a chutné občerstvenie pri sledovaní hry alebo obľúbeného seriálu? Podľa mňa nie. Nižšie uvedený recept ukazuje niečo špeciálne, čo je na takéto príležitosti ideálne. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a nezaberie vám veľa času. Málokto na prvý pohľad spozná, že ide o zeleninu vyprážanú v lahodnom cestíčku.
Vyprážaný karfiol v cestíčku je ideálnou voľbou na večery strávené pred televízorom, najmä teraz, keď sa hrá Euro. Toto občerstvenie je zvonka chrumkavé, zvnútra mäkké a plné chuti. Nepochybne poteší každého, kto ho ochutná, či už fandí svojmu obľúbenému tímu, alebo relaxuje pri dobrom filme. Jeho príprava je triviálne jednoduchá a určite ju zvládne každý.
Recept na karfiol v cestíčku
Ingrediencie:
- stredne veľký karfiol
- 2 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 150 ml mlieka
- čajová lyžička prášku do pečiva
- čajová lyžička sladkej mletej papriky
- pol čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
- štipka sušenej bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Spôsob prípravy:
- Karfiol opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na ružičky. Ružičky karfiolu vložte do osolenej vody a varte približne 5-7 minút, kým mierne nezmäknú. Potom karfiol scedíme a necháme vychladnúť.
- V miske zmiešajte vajcia, múku, mlieko, prášok do pečiva a korenie. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Každý ružičkový karfiol ponorte do pripraveného cestíčka tak, aby bol dôkladne obalený.
- V hlbokej panvici rozohrejeme olej. Do oleja vložte karfiolové ružičky a smažte ich do zlatista.
- Vyprážané kúsky preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou. Podávajte napríklad s obľúbenými domácimi omáčkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vmiešajte karfiol a dajte na panvicu. Aj vašej svokre sa rozžiaria oči
Karfiol som už roky nevarila. U mňa doma kraľuje pečená verzia. Rodina to behom chvíľky zhltne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.