Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nadýchaný a mäkký chlieb bez pečenia v rúre? Na prípravu úžasného chleba potrebujete iba panvicu

03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena TS). Zvonku chrumkavý, vnútri jemný, čerstvý a ešte teplý. To charakterizuje tento úžasný panvicový chlieb. Nebudú to žiadne zložité recepty ani ranné behanie...

03.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alena TS).

Zvonku chrumkavý, vnútri jemný, čerstvý a ešte teplý. To charakterizuje tento úžasný panvicový chlieb. Nebudú to žiadne zložité recepty ani ranné behanie do pekárne. Tento druh chleba je nielen rýchly, ale aj neskutočne chutný!

Ako si vyrobiť domáci chlebík?
Foto: shutterstock/Alena TS

Tento pečený výrobok na prvý pohľad pripomína obyčajný chlieb, no jeho príprava je oveľa jednoduchšia ako tradičný chlieb. Pan bread je môj najnovší objav a závislosť, ktorej sa tak skoro nevzdám. Vďaka nemu sú ranné raňajky čistým potešením a bez stresu.

Chlieb na panvici je chutnejší ako chlieb z pekárne? Dokonalá chuť

Asi nie je nič lepšie ako čerstvý a teplý domáci chlieb. Bohužiaľ, jeho príprava môže byť časovo náročná. Stojí za to vedieť, že existuje aj oveľa jednoduchšia alternatíva – s rovnako úžasnou chuťou. Spomínaný panvicový chlieb je skutočným majstrovským dielom, ktoré sa dokonale hodí k maslu, vajíčkam, domácemu mäsu a sezónnej zelenine.

Tajomstvom je samozrejme jednoduchá príprava. Stačí si pripraviť kvások z droždia, pridať ho k múke a pár surovinám a potom počkať, kým cesto krásne nakysne. Pripravenú hmotu smažte na panvici, rovnako ako palacinky. Vznikne tak chutný chlieb, ktorý sa dá trhať alebo krájať a plniť ľubovoľnými ingredienciami.

Recept na jednoduchý panvicový chlieb. S ním zabudnite na chodenie do pekárne

Ingrediencie:

  • 400 g múky,
  • 17 g čerstvého droždia,
  • 300 ml veľmi teplej vody,
  • lyžica soli,
  • pol lyžičky cukru,
  • olej na vymastenie panvice.

Spôsob prípravy:

  1. Začnite s kváskom. Päť polievkových lyžíc múky a pol lyžičky cukru zalejte vodou a dôkladne premiešajte. Do mierne vychladnutej zmesi rozdrobíme droždie. Všetko znova premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odstáť.
  2. Po uplynutí tejto doby do kvásku pridáme zvyšok múky a soľ. Vymiesime cesto – bude sa vám lepiť na ruky a to je úplne prirodzené, takže nemusíte nič pridávať.
  3. Vložte ho späť do misy, prikryte a nechajte hodinu stáť.
  4. Po uplynutí tejto doby hotové cesto vymiesime a položíme na olejom vymastenú panvicu.
  5. Pripravený chlieb prikryte fóliou a položte na horák. Chlieb smažte na miernom výkone asi 20-25 minút. Po pätnástich minútach otočte na druhú stranu. Smažte, kým úplne nezhnedne, potom nechajte vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Teraz je ideálny čas na prípravu tejto polievky. Bežte na trh a nakúpte zeleninu

Babička prezradila trik na výrobu šťavy z listov, ako stvorený do horúceho počasia. Urobíte s ním tú najlepšiu limonádu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Je to najlepší chlieb ku grilovaným jedlám. Upečie ho aj začiatočník

28.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ekaterina Milovidova). Jarná sezóna sa začína naplno, a to znamená, že budete tráviť viac času vonku. Milovníci grilovania sa…

Tajomstvo japonskej kuchyne, ktoré musíte poznať – tu je pasta kuro neri goma

28.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/InkheartX). Ak ste doteraz používali len arašidové maslo, je čas vyskúšať niečo nové. Kuro neri goma alebo japonská sezamová…

Nemáte nápad na zajtrajšie raňajky? Tieto rýchle a lacné lievance si získajú srdcia celej rodiny.

27.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mosiahina Yulia). Ráno býva ťažké, najmä keď vám chýbajú nápady na rýchle a sýte jedlo pre celú rodinu. V…

Zabudnite na suché grilované mäso. Tento recept na marinádu na bravčovú krkovičku je zlatý.

26.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Metamore Studio). Neexistuje lepšia kombinácia ako grilovanie a bravčová krkovička. Správne vybrané a upečené mäso sa dokonale hodí k…

Na Cypre ho jedia pravidelne. Na Slovensku ho kupujeme len zriedka, hoci je veľmi zdravý

26.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julie208). Májová grilovacia sezóna sa nezadržateľne blíži. Na gril sa oplatí hodiť nielen klobásu alebo krkovičku, ale aj istý…

Auto Trendy

Prasknuté okno na aute: Koľko vás bude stáť oprava a ako ušetriť stovky eur?

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Stojíte pri svojom aute a neveríte vlastným očiam – na čelnom skle sa tiahne prasklina ako blesk z jasného neba. Či už za to môže…

Nissan ukázal, aký svet potrebujeme: N7 a Frontier PHEV

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na autosalóne v Šanghaji, ktorý je jedným z najväčších a najprestížnejších automobilových podujatí na svete, Nissan prekvapil masy. Dvojica jeho elektrifikovaných vozidiel – sedan Nissan…

Továreň, ktorá prežila vojny aj krízy, končí: zamestnanci na dlažbe kvôli vysokým nákladom v EÚ

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilová história sa lúči s ďalšou ikonou. Továreň Apollo Vredestein v holandskom Enschede, ktorá prežila desaťročia turbulentných zmien, ohlásila svoj koniec. Dôvody sú tvrdé: vysoké…

Bangkok za 24 hodín: Dobrodružstvo, ktoré vám zmení pohľad na cestovanie

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si mesto, kde sa tisícročné chrámy stretávajú s modernými mrakodrapmi, kde vôňa exotického jedla z pouličných stánkov súperí s luxusnými reštauráciami a kde rieka…

Japonský konglomerát môže začiatok roka 2025 považovať za úspešný. Opätovný rast predaja

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predaj nových automobilov v Európe klesol. Táto značka však zaznamenala nárast. Okrem toho predáva najmä vozidlá s nulovými alebo nízkymi emisiami. Dôkaz? Každé šieste vozidlo,…

Zákazníci obviňujú automobilku z manipulácie kilometrov pred koncom záruky

28.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čo ak by váš elektromobil zrazu začal ukazovať výrazne vyšší počet kilometrov, než v skutočnosti prešiel? Majitelia vozidiel Tesla v USA obviňujú spoločnosť z manipulácie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov