4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph).
Rezne sú jedným z najobľúbenejších jedál podávaných na slovenských stoloch. Zvyčajne sa pripravujú na mäsovom základe, ale musíme uznať, že rovnako dobre, ak nie lepšie, chutia aj v zeleninovej verzii. Počas letnej sezóny na tento účel siaham po jednej obľúbenej zelenine. Ako pripraviť cuketové rezne?
Majitelia záhrad a pozemkov pri domoch sa už môžu tešiť z úrody cukiet. Ak nemáte vlastné záhony, zájdite na najbližší trh alebo do obchodu s potravinami. Ceny tejto zeleniny sú v súčasnosti veľmi atraktívne. Keď sa zásobíte týmto sezónnym prírodným pokladom, pripravte si najlepšiu večeru leta – cuketové rezne.
Rýchle, lacné a chutné. Ako pripraviť cuketové rezne?
Cuketové rezne sú vynikajúcou alternatívou k mäsovým pochúťkam, ktoré tak dobre poznáme. V tomto variante vyzerajú mimoriadne chutne. Najmä s chrumkavým, zlatistým povrchom. Príprava pokrmu je triviálna a nevyžaduje si, aby sme siahli po kuchynskom tĺčiku alebo strúhadle.
Suroviny na rezne:
- Veľká cuketa alebo 2 malé cukety,
- 150 g strúhaného žltého syra,
- 3 vajcia,
- čajová lyžička provensálskych byliniek,
- čajová lyžička sladkej papriky
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
- lyžička čerstvého kôpru,
- soľ a korenie,
- olej alebo olej na vyprážanie.
Prísady na strúhanku:
- Potrebné ingrediencie: 120 g strúhanky,
- 60 g pšeničnej múky.
Obalené cuketové rezne. Ako pripraviť
Cuketu umyte pod tečúcou vodou, odrežte konce a nakrájajte ju pozdĺžne na pomerne tenké plátky, alebo kolečká. Z oboch strán ich osolíme a okoreníme a na niekoľko minút odložíme. Medzitým rozbijeme vajcia do misky, pridáme nastrúhaný syr a nasekaný kôpor. Zmes ochutíme provensálskymi bylinkami, sladkou a štipľavou paprikou. Zmes dôkladne premiešajte.
V druhej miske zmiešajte strúhanku a múku. Na panvici rozohrejte tuk podľa vlastného výberu. Ochutené plátky cukety najprv obalte v strúhanke a múke, potom ich ponorte do vaječnej zmesi s korením a syrom. Nakoniec ich môžete ešte raz obaliť v suchých prísadách a potom zeleninu umiestniť na panvicu. Smažte ich z oboch strán dozlatista a potom ich položte na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby absorbovali prebytočný tuk. Hotové rezne podávajte teplé alebo studené spolu s obľúbenými prílohami, napríklad jogurtom a cesnakovou omáčkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nemecký recept je hitom medzi kuchármi. Je to dokonalá alternatíva uhorkového šalátu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.