9.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Karetnikava Lizaveta).
Ak si chcete doma vychutnať francúzsku kuchyňu, nezabudnite na dostatočné zásoby masla, ktoré je základom väčšiny jedál. Jedným z nich je klasika, ktorú milujú mnohí Francúzi. Vynikajúca verzia palaciniek s pomarančovou omáčkou chutí jednoducho šialene.
V chladnejších dňoch príjemne zahrejú a sú ideálne na rodinné raňajky alebo dezert po nedeľnom obede. Táto francúzska klasika láka pomarančovou chuťou, ktorej je ťažké odolať. Táto verzia obyčajných palaciniek je mimoriadne jemná a posúva toto jedlo na vyššiu úroveň.
Tajomstvo horiacich palaciniek
Príprava tohto veľkolepého pokrmu poteší každého v dome. Flambovaním (poliatím pokrmu alkoholom a jeho zapálením) môžete dokázať, že ste jedným z najlepších kuchárov na svete.
Hoci sa na prípravu „horiacich palaciniek“ používa pomarančový likér, môžete ich podávať aj deťom. Je to preto, lebo alkohol obsiahnutý v likéri sa počas procesu horenia vyparí a na palacinkách zostane len neuveriteľne aromatická, silne ovocná chuť. Navyše je príprava tohto pokrmu oveľa jednoduchšia, ako by ste si mysleli. Ak teda nemáte nápad, ako si palacinky spestriť, určite vyskúšajte tento recept.
Recept na Crêpes Suzette
Ingrediencie:
- 250 ml 3,5% mlieka,
- 130 g pšeničnej múky,
- 250 ml vody,
- 2 vajcia
- štipka soli,
- lyžica rozpusteného masla,
- 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry.
Prísady na pomarančovú omáčku:
- 5 pomarančov,
- 3 PL cukru,
- 3 PL masla,
- 2 PL pomarančového likéru.
Príprava krok za krokom:
- Všetky prísady na cesto dajte do veľkej misy a dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénne palacinkové cesto. Po vymiešaní cesto odložte asi na štvrť hodiny.
- Medzitým rozohrejte panvicu, nalejte na ňu dávky cesta a snažte sa, aby boli palacinky čo najtenšie. Po usmažení ich preložte na štyri časti ako vreckovku alebo na trojuholníky a odložte bokom.
- Potom na panvicu pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme, potom pridáme maslo a šťavu vytlačenú z pomaranča.
- Do vzniknutej pomarančovej omáčky ponoríme vopred pripravené palacinky a niekoľko minút ich povaríme. Tesne pred podávaním polejeme palacinky likérom a na chvíľu ich zapálime.
- Ak sa vám to celé zdá príliš sladké, hotový dezert môžete zľahka pokvapkať citrónovou šťavou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak ste do tohto cesta ešte nepridali tvaroh, môžete ľutovať. Tento jeden dodatok mení všetko
Tieto čučoriedkové palacinky sú šialené. Rodina je do nich zbláznená a už nechce iné raňajky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.