Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

24.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stela Handa). Kokos a ananás sú chute, ktoré pripomínajú tropické podnebie, ležadlá a exotické nápoje pod slnečníkom. V tejto kombinácii sú jedným z najlepších...

24.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stela Handa).

Kokos a ananás sú chute, ktoré pripomínajú tropické podnebie, ležadlá a exotické nápoje pod slnečníkom. V tejto kombinácii sú jedným z najlepších koláčov, ktoré vám dodajú chuť leta po celý rok. Ako pripraviť havajský koláč?

Havajský koláč predstavuje havajskú chuť v kombinácii s nadýchanou piškótou, prípadne aj s čokoládou
Foto: shutterstock/Stela Handa

Ananás na pizzi vyvoláva extrémne emócie, v šaláte alebo s kuracím mäsom poskytuje kombináciu klasiky s nádychom exotickej chuti. Toto ovocie je tiež ideálnym doplnkom dezertov. Skvelým príkladom je pina colada bez alkoholu, ale ananás sa výborne uplatní aj v sladkom pečive. Príkladom je havajský koláč, ktorý predstavuje havajskú chuť v kombinácii s nadýchanou piškótou a čokoládou.

Havajský koláč s kokosom a ananásom. Nápad na jednoduchý dezert, ktorý poteší každého


Dezert, ktorý poteší každého, nemusí byť vôbec zložitý ani náročný. Hoci sa recept na havajský koláč zdá byť zložitý, v skutočnosti je triviálne jednoduchý. Ak sa budete držať pravidiel, piškótový koláč aj pusinky vyjdú dokonale. Dôležité je, že si úlohu môžete uľahčiť jednoduchým receptom.


TIP! Havajský koláč môžete pripraviť aj bez pečenia. Stačí nahradiť piškótové cesto piškótami, najlepšie podlhovastými, a namiesto pusiniek zvoliť šľahačku s kokosovými hoblinami. Piškóty natrite vrstvou pudingového krému a ananásu, navrch dajte šľahačku a ozdobte čokoládou a kokosovými hoblinami.

Recept na havajský koláč. Tajomstvo je v kréme


Havajská torta je ideálnou voľbou na nedeľný dezert, tortu pre návštevu, ale aj na každodenné použitie. Ananásový krém a kokosové pusinky tvoria dezert spojený s letom a dovolenkou. Kľúčom k úspechu je použitie konzervovaného ananásu, hoci ak chcete, môžete použiť aj čerstvé ovocie.

Potrebné ingrediencie:


Piškótové cesto:

  • 4 veľké vajcia,
  • 1/2 šálky cukru,
  • 1/2 šálky pšeničnej múky,
  • 1 PL zemiakovej múky,
  • 2 PL oleja,
  • 1 lyžička prášku do pečiva,
  • štipka soli.


Kokosové pusinky:

  • 4 bielka,
  • 2/3 šálky jemného cukru,
  • 180 g kokosových hoblín.


Pudingový krém:

  • 1/2 litra mlieka,
  • 2 žĺtky, 2 lyžice pšeničnej múky a 2 lyžice zemiakovej múky alebo 2 balenia vanilkového pudingu bez cukru,
  • 1 balenie vanilkového cukru,
  • 2 polievkové lyžice cukru,
  • 200 g mäkkého masla,
  • 1 plechovka ananásu.


Na ozdobenie: rum a voda alebo obľúbený punč, horká alebo biela čokoláda a niekoľko lyžíc smotany alebo mlieka a kokosové hobliny.

Ananás a kokos – havajská kombinácia
Foto: shutterstock/Tanya_mtv

Začnite prípravou piškótového cesta. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Postupne po lyžiciach pridávajte cukor. Vyšľahajte žĺtky, pridajte olej a nakoniec preosiatu múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech (25×36 cm). Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 25 minút alebo kým z neho tyčinka nevyjde suchá. Po vybratí z rúry plech dajte na zem, aby ste sa zbavili pary.

Ku koncu pečenia piškótového cesta začnite pripravovať pusinky. Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Postupne pridávajte cukor. Nakoniec pridáme kokosové hobliny a pomocou lyžice ich zmiešame s vyšľahanými bielkami. Zmes dajte do formy na pečenie rovnakej veľkosti, akú ste použili na piškótový koláč. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 30 minút.


Puding pripravíme podľa návodu na obale. Ak si ho pripravujete sami, začnite rozšľahaním žĺtkov, pšeničnej a zemiakovej múky v šálke mlieka. Zvyšné mlieko zvarte spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď začne vrieť, prilejte zmes a povarte asi 2 minúty. Tesne prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala okrajov pudingu, a odložíme vychladnúť. Po vychladnutí v miske vyšľahajte mäkké maslo do nadýchanej konzistencie. Postupne pridávajte studený puding a šľahajte do hladka. Ananás nakrájajte na drobné kocky. Scedené ovocie pridajte do pudingu a premiešajte. Piškótu navlhčíme rumom a vodou alebo punčom. Navrch natrieme pudingový krém a zarovnáme. Na vrch navrstvíme kokosové pusinky. Ozdobte rozpustenou bielou alebo tmavou čokoládou. Posypte čokoládovými hoblinkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia

Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov