Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Ekológia, Krása, Tipy,

Takto omladíte pokožku tváre bez botoxu. Stačia vám na to dve ingrediencie a 15 minút

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Všetci sa chceme tešiť z hladkej a mladistvo vyzerajúcej pokožky čo najdlhšie. Bohužiaľ, proces starnutia je nezastaviteľný a naša pleť sa postupne...

7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture).

Všetci sa chceme tešiť z hladkej a mladistvo vyzerajúcej pokožky čo najdlhšie. Bohužiaľ, proces starnutia je nezastaviteľný a naša pleť sa postupne začína meniť. V boji s časom nám má pomôcť nielen kozmetika, ale aj ošetrenia estetickej medicíny. Je však možné účinne bojovať proti vráskam len prírodnými prostriedkami?

Ako účinne bojovať proti vráskam prírodnými prostriedkami?
Foto: shutterstock/Ground Picture

Príčiny starnutia pokožky

Starnutie pokožky je prirodzený a zložitý proces, ktorý zahŕňa mechanizmy spojené s mnohými genetickými, biologickými a environmentálnymi faktormi. Vďaka našim čoraz lepším vedomostiam o ňom však môžu dermatológovia, kozmetici a kozmetické spoločnosti pracovať na čoraz pokročilejších liečebných postupoch a výrobkoch na oddialenie tohto procesu.

Hlavné príčiny starnutia pokožky sú:

  • systematické znižovanie tvorby kolagénu a elastínu, čo vedie k strate pevnosti a pružnosti a k tvorbe vrások
  • UV žiarenie
  • vplyv vonkajších faktorov, ako je znečistenie životného prostredia
  • stres
  • nedostatočný spánok
  • nezdravá strava s vysokým obsahom spracovaných potravín, transmastných kyselín a cukrov
  • genetické pozadie
Príznaky starnutia pleti sa môžu líšiť v závislosti od mnohých faktorov.
Foto: shutterstock/Andrew Angelov

Etapy starnutia pokožky

  1. Fáza skorého starnutia pleti sa začína okolo 25. až 35. roku života. Vtedy sa spomaľuje tvorba elastínu a kolagénu. Hoci sa pokožka zdá byť hladká a hydratovaná, prvé výrazné zmeny sa začínajú prejavovať v hlbších vrstvách pokožky.
  2. Mierne starnutie sa začína okolo 35. až 50. roku života. Pokožka začína strácať pevnosť, objavujú sa prvé viditeľné vrásky, jemné linky a zmena farby. Znižuje sa aj schopnosť pokožky udržiavať vlhkosť, čo vedie k jej vysušovaniu.
  3. Fáza pokročilého starnutia pleti sa začína okolo 50. roku života a vyššie. Úbytok kolagénu a elastínu je v tomto období veľmi zreteľný. Pokožka sa stáva ochabnutou a suchou, kontúry tváre sa rozmazávajú. Vrásky sú veľmi výrazné, rovnako ako početné pigmentové škvrny a zmena farby.

Príznaky starnutia pleti sa môžu líšiť v závislosti od mnohých faktorov. Preto sa u niektorých ľudí prejavujú skôr ako u iných. Medzi najčastejšie príznaky starnutia pleti patria:

  • strata pevnosti a pružnosti
  • výskyt vrások, najmä okolo očí a úst
  • hyperpigmentácia
  • rozšírené póry
  • pocit suchej a napnutej pokožky
  • strata zdravej farby
  • ovisnuté očné viečka
  • ovisnutá pokožka na krku a dekolte (dvojitá brada)

Prírodné spôsoby omladenia pokožky tváre

Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny E a C a antioxidanty, ktoré pomáhajú regenerovať pokožku, hydratujú ju a bojujú proti známkam starnutia.
Foto: Shutterstock/mjurik

Široká škála kozmetických prípravkov a ošetrení proti starnutiu, ktoré ponúkajú kozmetické salóny, nám môže pomôcť bojovať proti plynúcemu času a známkam starnutia. Jednou z najobľúbenejších a najčastejšie používaných procedúr na vyhladenie vrások je, samozrejme, botox. Nie každý však chce alebo môže podstúpiť toto ošetrenie. Našťastie existuje mnoho menej invazívnych spôsobov, ako zlepšiť stav pleti.

Medzi prírodné spôsoby omladenia pleti patria:

1. pravidelné hydratovanie

Hydratácia pleti je základom zdravého a mladistvého vzhľadu. Pravidelné používanie hydratačných krémov, sér a esencií pomáha udržiavať pleť jemnú, hladkú a pružnú.

2. Zdravá strava

Strava bohatá na antioxidanty, vitamíny a minerály je pre zdravie pokožky kľúčová. Konzumácia veľkého množstva ovocia, zeleniny, orechov, semien a rýb pomáha bojovať proti voľným radikálom, ktoré urýchľujú proces starnutia.

3. Pravidelné čistenie

Dôkladným čistením pleti sa odstraňujú nečistoty, odumreté kožné bunky a prebytočný kožný maz, ktorý môže upchávať póry a spôsobovať zápaly.
Foto: shutterstock/Maridav

Dôkladným čistením pleti sa odstraňujú nečistoty, odumreté kožné bunky a prebytočný kožný maz, ktorý môže upchávať póry a spôsobovať zápaly.

4. Ochrana pred slnkom

UV žiarenie je jedným z hlavných faktorov, ktoré urýchľujú starnutie pokožky. Každodenné používanie opaľovacieho krému s ochranným faktorom SPF 50 chráni pokožku pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia a pomáha predchádzať vráskam a zmene farby.

5. Pravidelné používanie masiek

Domáce masky sú vynikajúcim spôsobom, ako dodať pleti živiny a hydratačné látky. Ich vlastná príprava znamená, že máte plnú kontrolu nad kvalitou použitých zložiek.

Domáce omladzujúce masky

Maska z aloe vera

Aloe vera je známa svojimi hydratačnými, protizápalovými a regeneračnými vlastnosťami. Pravidelné používanie masky z aloe vera pomáha vyhladiť pokožku, zlepšiť jej pružnosť a redukovať jemné vrásky.

Zloženie:

  • 2 PL gélu z aloe vera (môže byť čerstvý alebo hotový)
  • 1 lyžička medu

Príprava a použitie:

  1. Zmiešajte aloe vera gél a med do hladka.
  2. Masku naneste na vyčistenú pokožku tváre.
  3. Nechajte pôsobiť 20 minút a potom opláchnite teplou vodou.
Pravidelné používanie masky z aloe vera pomáha vyhladiť pokožku, zlepšiť jej pružnosť a redukovať jemné vrásky.
Foto: shutterstock/NIKCOA

Banánová maska

Banán je bohatý na vitamíny A, B a E, ktoré pomáhajú vyživovať a hydratovať pokožku. Pridaním medu a prírodného jogurtu sa účinok masky ešte zvýši a pleť bude hladká a žiarivá.

  • 1 zrelý banán
  • 1 PL medu
  • 1 PL prírodného jogurtu

Príprava a použitie:

  1. Rozdrvte banán na hladkú kašu.
  2. Pridáme med a jogurt, dôkladne premiešame.
  3. Masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť 15-20 minút.
  4. Opláchnite teplou vodou.

Avokádová maska

Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny E a C a antioxidanty, ktoré pomáhajú regenerovať pokožku, hydratujú ju a bojujú proti známkam starnutia.

Zloženie:

  • 1/2 zrelého avokáda
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy

Príprava a použitie:

  1. Avokádo rozdrvte na hladkú kašu.
  2. Pridajte olivový olej a citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte.
  3. Masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť 15-20 minút.
  4. Opláchnite teplou vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto rastlina znižuje opuchy pod očami. Skontrolujte, či ju máte vo svojej záhrade

Lifting tváre zadarmo. Každé cvičenie trvá približne 10 sekúnd


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Trendový alarm! Tu sú najmodernejšie štýly nechtov na jeseň 2024, z ktorých jeden vás možno prekvapí

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/aman_the_.explorer). Neviete, akú manikúru si vybrať na jeseň? Toto sú tri štýly, ktoré ovládli tohtoročné trendy a určite sa…

Odlepuje sa z bravčového rezňa obal? Skontrolujte, či nerobíte jednu z častých chýb

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach). Bravčové rezne sú jedným z najdôležitejších jedál slovenskej kuchyne. Sú mimoriadne chutné vďaka tomu, že mäso sa pred…

V akej spoločnosti by ste mali vysádzať hortenzie? Takýto sused je zárukou dlhého kvitnutia a hojnosti kvetov

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Flower_Garden). Čo zasadiť do spoločnosti záhradnej hortenzie? Túto otázku si kladie mnoho ľudí pri navrhovaní svojej záhrady. Ak snívate…

Čím vyčistiť odtok drezu? Domestos a krtko nebudú potrební. Toto zotrie zvyšky jedla

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/M.Gunsyah). Čo robiť, ak smrdí z odtoku? Hoci mnohí z nás pravidelne čistia kuchyňu, bohužiaľ z nej často vychádza…

Najlepšie spôsoby na šedivé vlasy. Tieto triky poznali už naše babičky

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/vector_corp). Domáce prostriedky na šedivé vlasy? Určite to nemusí byť farba. Pri hľadaní alternatív k chemickým farbivám sa veľa…

Auto Trendy

Michael Jordan si doprial jedinečný model Pininfarina Battista

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Battista Targamerica, ktorý ste videli na Monterey Car Week, skončil v rukách bývalého basketbalového šampióna NBA. Jeho hodnota je viac ako 2 900 000 €

Manhart MHXM 900: Divoký pánsky butik na kolesách

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Tuner dodáva kolosu M 900 k a 1 200 Nm Je to jeden z najvýkonnejších, najimpozantnejších a najvýkonnejších modelov v programe BMW: XM. Najvyššia verzia…

Kórejský Hyundai Inster sa pripravuje na jazdu v teréne

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Objavujú sa špionážne fotografie variantu XRT modelu Casper, malého elektrického mestského crossoveru predávaného v Soule a okolí Malý kórejský Hyundai Casper, predávaný a známy v…

Spoločnosť Changan je pripravená vstúpiť do Európy koncom roka

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Changan je jedným z čínskych výrobcov automobilov „veľkej štvorky“. Výrobca so sídlom v Čchung-čchingu, ktorý bol založený v roku 1990 a je kľúčovým hráčom…

Volvo pripravuje desať nových vozidiel do roku 2026

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Zoznam zahŕňa elektrický crossover EX60, sedan ES90 a nový plug-in hybridný crossover s dlhým dojazdom. V celosvetovom meradle plánuje Volvo počas nasledujúcich ôsmich rokov uviesť…

Renault predstavuje koncept Emblème - vozidlo, ktoré znižuje emisie CO2 až o 90 %

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Renault zverejnil prvé fotografie konceptu Emblème, ktorý je víziou značky, ako znížiť emisie CO2. Aby spoločnosť Renault dosiahla čisté nulové emisie uhlíka do roku 2040…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov