09.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/279photo Studio).
Keď je horúčava tiesnivá, hľadáme rôzne spôsoby, ako sa schladiť. Jednou z nich je domáca zmrzlina. Na jej výrobu vám budú stačiť dve ingrediencie a 5 minút práce. Zabudnite na roboty, vajíčka a dlhé šľahanie.
Zmrzlina je jedným z najobľúbenejších spôsobov, ako sa schladiť v horúcom letnom dni. Mnoho ľudí si vyberá hotovú zmrzlinu z obchodu, pretože príprava zmrzliny doma sa zdá byť náročná, komplikovaná a vyžaduje si špeciálne nástroje. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Domácu zmrzlinu si jednoducho vyrobíte za pár minút.
Ako rýchlo pripraviť domácu zmrzlinu? Potrebujete len dve ingrediencie
Doma si najčastejšie pripravujeme banánovú zmrzlinu, ku ktorej stačí rozmixovať mrazené ovocie a pridať obľúbené polevy. Tentokrát tu však máme recept na smotanovú zmrzlinu len z dvoch ingrediencií.
Skvele sa hodí nielen do horúčav, ale aj ako osviežujúci dezert, doplnenie torty či ľadovej kávy. Môžete ju podávať s čerstvým ovocím, obľúbeným džemom, pridať strúhanú čokoládu, sušené ovocie alebo hrozienka.
Recept na domácu smotanovú zmrzlinu. Vďaka tomu budú mäkké a nadýchané
Domácu krémovú zmrzlinu si pripravíte za 5 minút. Všetko, čo potrebujete, je mixér, nádoba a miesto v mrazničke. Jej výhodou je aj veľmi jednoduché zloženie bez nezdravých prísad, konzervantov a farbív. Recept neobsahuje vajíčka, preto je ideálnou možnosťou aj pre alergikov na ne. Všetko, čo potrebujete, je smotana a kondenzované mlieko.
RADA! Pred prípravou zmrzliny smotanu aj kondenzované mlieko dôkladne vychlaďte v chladničke aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Vďaka tomu bude krém dobre našľahaný a všetky ingrediencie sa dokonale spoja. Do zmesi môžete pridať pár kvapiek alkoholu, vďaka čomu bude zmrzlina jemná, jemná a nadýchaná.
Potrebné ingrediencie:
- 500 ml smotany 36% (chladenej),
- 250 g sladeného kondenzovaného mlieka.
Vychladnutú smotanu ešte chvíľu šľaháme, kým nezačne hustnúť a pri šľahaní nezačnete vidieť jasné stopy na lopatkách mixéra. Pomaly začnite prilievať kondenzované mlieko. Všetko miešame ešte minútu, aby sa smotana a mlieko dobre spojili. Ak chcete, aby bola zmrzlina ešte krémovejšia a jemnejšia, môžete pridať pár kvapiek rumu alebo likéru. Nalejte šľahačkovú zmes do foriem na zmrzlinu alebo čistej nádoby. Zarovnajte a vložte do mrazničky aspoň na 5 hodín.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto čučoriedkové palacinky sú šialené. Rodina je do nich zbláznená a už nechce iné raňajky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.