Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Opticky zoštíhli a omladí ruky. Tento lak zakryje nedostatky

19.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tamara83). Ruky sú našou vizitkou, preto je starostlivosť o ne taká dôležitá. Nezabudnite pravidelne používať krémy na ruky, aby vaša pokožka vyzerala krásne. Dobre...

19.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tamara83).

Ruky sú našou vizitkou, preto je starostlivosť o ne taká dôležitá. Nezabudnite pravidelne používať krémy na ruky, aby vaša pokožka vyzerala krásne. Dobre upravené nechty pomáhajú vytvoriť správny dojem človeka, ktorý sa stará o svoj vzhľad. Výber farby môže závisieť od mnohých faktorov, napríklad od príležitosti, oblečenia, ročného obdobia alebo samotnej nálady. Farby môžu tiež spôsobiť, že ruky budú vyzerať mladšie, staršie alebo štíhlejšie. Ak sa vám ruky vašich kamarátok zdajú vždy štíhlejšie ako tie vaše, je čas vybrať si správny tvar a farbu nechtov. Ako si vybrať farbu, ktorá pomôže zoštíhliť vaše ruky?

Farby nechtov, ktoré zoštíhľujú ruky. Klasická červená nie je všetko.
Foto: shutterstock/Tamara83

Akú farbu nechtov si vybrať? Klasická červená

Nechty v červených odtieňoch sú nadčasovou voľbou, ktorá rukám vždy dodá eleganciu. Intenzívne červené farby sú nielen pútavé, ale účinne maskujú aj drobné nedokonalosti nechtov. Tieto odtiene sú ideálne na špeciálne príležitosti, ako sú večerné prechádzky, večierky alebo oslavy, keď chcete, aby vaše ruky vyzerali obzvlášť príťažlivo.

Červená farba na nechtoch je symbolom triedy a sofistikovanosti, ako aj sebavedomia. Červené nechty dodávajú rukám výraz a pôsobia upravene a elegantne. Červená farba je tiež univerzálna. Hodí sa k rôznym vzhľadom – či už sú to malé čierne šaty na večer alebo každodenné oblečenie do kancelárie.

Prirodzene vyzerajúce béžové, ružové alebo nude farby

Béžové laky na nechty sú mimoriadne všestranné. Môžu sa pohybovať od svetlých, takmer mliečnych tónov až po tmavšie, karamelové odtiene. Vďaka béžovej farbe vyzerajú nechty elegantne a upravene bez toho, aby dominovali zvyšku vzhľadu. Béžové nechty sa hodia ku každému oblečeniu, od ležérnych džínsov a trička až po elegantné šaty do kancelárie.

Béžové laky na nechty sú mimoriadne univerzálne.
Foto: shutterstock/Dev_Maryna

Ružové laky, najmä tie v svetlých pastelových odtieňoch, dodávajú rukám mladistvý a svieži vzhľad. Svetloružový lak na nechty je ideálny na všetky ročné obdobia, ale obzvlášť dobre sa hodí na jar a v lete, keď jeho jemná farba zvýrazní ľahkosť a sviežosť letného vzhľadu. Ružové nechty sú tiež veľmi ženské a romantické, takže sú skvelou voľbou na rôzne príležitosti, od neformálnych stretnutí až po večerné rande.

Laky v nude odtieňoch sú kvintesenciou prirodzenej krásy. Nude, podobne ako béžové, môžu byť v rôznych odtieňoch, ktoré sa hodia k vášmu tónu pleti. Môžu to byť odtiene smerujúce k ružovej, hnedej alebo dokonca jemnej sivej. Nude nechty sú nielen elegantné, ale aj veľmi praktické – prípadné odlupovanie je menej viditeľné ako pri intenzívnych farbách. Nude je tiež skvelým základom pre rôzne ozdoby – od jemných, minimalistických vzorov až po výraznejšie vzory, ktoré dodajú vašim nechtom individualitu.

Béžové, ružové a nude farby sú tiež výbornou voľbou pre tých, ktorí pracujú na miestach s prísnym dress kódom. Vďaka ich neutrálnosti a elegancii sú prijateľné v každom profesionálnom prostredí. Jemné odtiene navyše opticky predlžujú nechty, čo môže byť obzvlášť žiaduce pri kratších nechtoch, ktorým dodávajú elegantnejší a štíhlejší vzhľad.

Nechty v nude farbe sú vždy trendy. Toto leto sú opäť hitom.
Foto: shutterstock/marigo20

Laky v béžových, ružových a nude odtieňoch môžu byť vďaka svojej univerzálnosti základom aj pre kreatívnejšie looky. Môžete experimentovať s rôznymi povrchovými úpravami, ako sú matné, lesklé alebo trblietavé, a dodať tak svojim nechtom osobitý nádych. Môžete tiež pridať jemné vzory alebo akcenty v iných farbách pre jemné, ale výrazné ozdoby.

Francúzska manikúra

Francúzska manikúra, známa aj ako „french“, je klasický štýl, ktorý je už roky veľmi obľúbený. Vďaka svojmu elegantnému a úhľadnému vzhľadu je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Tento štýl manikúry navyše dokáže opticky zoštíhliť ruky.

Francúzska manikúra sa vyznačuje prirodzeným vzhľadom nechtov s bielou špičkou a priehľadným alebo mierne ružovým podkladom. Tento kontrast medzi priehľadným okrajom a zvyškom nechtu vytvára elegantný, čistý efekt, ktorý je zároveň klasický.

Francúzska manikúra vytvára ilúziu dlhších nechtov s výrazným bielym pruhom na okraji. Tento biely pruh kontrastuje s prirodzenou farbou nechtov, vďaka čomu nechty vyzerajú dlhšie, ako v skutočnosti sú. Dlhšie nechty automaticky robia prsty štíhlejšími a jemnejšími.

Francúzska manikúra a jej variácie – klasický štýl, ktorý je už roky veľmi obľúbený.
Foto: instagram/@nailsxanalysse

Základ francúzskej manikúry je zvyčajne transparentný alebo v jemných odtieňoch ružovej a béžovej. Takéto neutrálne farby nepriťahujú zbytočnú pozornosť na ruky a pomáhajú vytvárať elegantný a zoštíhľujúci efekt. Prirodzené odtiene ešte viac zvýrazňujú zdravý vzhľad nechtov.

Francúzska manikúra si vyžaduje precízne nanášanie bieleho laku na špičky nechtov. Táto presnosť vytvára úhľadný a organizovaný vzhľad, ktorý je kľúčom k optickému zoštíhleniu rúk. Precízne vykonané línie dodávajú nechtom eleganciu a ruky vyzerajú upravenejšie.

Aký tvar nechtov zoštíhľuje ruky?

Jedným z najžiadanejších tvarov nechtov, ktorý opticky zoštíhľuje ruky, je mandľový tvar. Mierne špicaté nechty s jemne zaoblenou špičkou umožňujú vytvárať jemné vzory, ktoré sú pútavé a hodia sa takmer ku každému štýlu. Tento tvar dodáva rukám eleganciu a jemnosť, vďaka čomu prsty vyzerajú dlhšie a štíhlejšie.

Jedným z najžiadanejších tvarov nechtov, ktorý opticky zoštíhľuje ruky, je mandľový tvar.
Foto: instagram/@thedailynailofficial

Štvorcový tvar nechtov môže byť problematickejší, ak chcete ruky zoštíhliť. Aj štvorcové nechty však možno opticky zoštíhliť. Pilovaním rohov nechtov sa tvar zmäkčí a povrch nechtov sa na okrajoch zúži, čo ruky opticky zoštíhli. Okrem toho táto úprava znižuje riziko zachytávania nechtov o oblečenie a ich lámania, čo je častý problém pri ostrých hranách.

Ak máte okrúhle nechty, stačí ich jemne vyrovnať pilníkom vhodnej gradácie a zaobliť špičky. Zaoblené nechty nielenže zoštíhľujú ruky, ale sú aj jednoduché na starostlivosť. Okrúhly tvar je menej náchylný na poškodenie a lámanie, takže je praktickou voľbou pre ľudí s aktívnym životným štýlom. Tento tvar je tiež veľmi univerzálny a hodí sa k rôznym štýlom, od ležérneho až po elegantnejší.

V prípade širokých nechtov pomôže vypilovanie bokov nechtov, aby sa vytvoril mandľovitý tvar, ktorý dodá ženskejší a sexy vzhľad. Tento efekt dosiahnete tak, že jemne opilujete boky nechtu a vytvoríte postupné zužovanie smerom k vrcholu. Tento tvar nielenže zoštíhli ruky, ale zároveň dodá nechtom elegantný a moderný vzhľad. Mandľový tvar je tiež ideálny na zložitejšie zdobenie, ktoré ešte viac zvýrazní jeho eleganciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Manikérka mi prezradila najlepšie farby na nechty na leto. Nič nevyzdvihne opálené ruky tak ako toto

Aká manikúra na dovolenku 2024? Tu sú najzaujímavejšie návrhy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Drevená, plastová alebo sklenená – ktorá doska na krájanie je lepšia? Jedna z nich je veľmi škodlivá

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mark gusev). Doska na krájanie sa nachádza v každej domácnosti. Málokto však vie, ktorá je najlepšia - drevená, plastová…

50-tničky si ho kupujú do zásoby. Je to voňavý zázrak vo fľaštičke. Účinne napína a pozdvihuje pokožku tváre

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Ako rýchlo odstrániť vrásky? Okrem krémov by vo vašej kozmetickej taštičke nemal chýbať ani olej. Jeden z…

Zamiokulkas. Premiešajte a zalejte hnojivom. Listy budú veľké a lesklé

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Simol1407). Zamiokulkas je obľúbená črepníková rastlina, ktorú zvládne aj začiatočník. Vďaka svojim nie príliš veľkým nárokom dokáže prežiť aj…

Miesta, ktoré nečistíte, ale mali by ste ich okamžite vyčistiť. Zoznam 7 vecí

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/PeopleImages.com - Yuri A). Domov je miesto plné zákutí, kde sa hromadí prach a špina. A hoci sa snažíme…

Vyberte nádobu a namažte ho. Domáci trik na impregnáciu topánok. Dovnútra sa nedostane ani kvapka

18.9.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dmitry Morgan). Aký je najlepší spôsob impregnácie obuvi? Hoci regály obchodov sú preplnené špecializovanými výrobkami, oplatí sa to urobiť…

Auto Trendy

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len niektoré z výnimočných vozidiel, ktoré vlastní…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie je veľa áut, takže môžeš jazdiť pomaly…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli pripravení, no náhle zmeny na trhu…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne zákazu zastavenia alebo státia? Zákon o…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné - môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené na predaj v krajinách EÚ. Overte…

Fiat 500e mal byť bestsellerom. Stellantis zastavil výrobu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat 500e, vozidlo ponúkané výlučne v elektrickom variante, malo byť bestsellerom, rovnako ako jeho predchodca z roku 2007. Trh však celkom jasne overil popularitu elektromobilov.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov