Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Tipy, Zaujímavosti,

Ako sa zbaviť ovocných mušiek vo vašej domácnosti? Stačí pohár tohto odvaru. Žiadna sa neudrží

20.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anne Webber). Ovocné mušky sú veľmi nepríjemným problémom. Keď sa v dome objavia, je veľmi ťažké ich vyhubiť. Stačí, ak položíte ovocie na pracovnú...

20.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anne Webber).

Ovocné mušky sú veľmi nepríjemným problémom. Keď sa v dome objavia, je veľmi ťažké ich vyhubiť. Stačí, ak položíte ovocie na pracovnú dosku alebo necháte neumytý riad v dreze, a hneď sa zo zákutí vyliahne mračno hmyzu. Ako sa zbaviť ovocných mušiek? Vyskúšajte túto domácu metódu.

Ovocné mušky sú veľmi nepríjemným problémom. Keď sa v dome objavia, je veľmi ťažké ich vyhubiť. Stačí, ak položíte ovocie na pracovnú dosku alebo necháte neumytý riad v dreze, a hneď sa zo zákutí vyliahne mračno hmyzu.
Foto: shutterstock/Anne Webber

Ovocné mušky sú malý hmyz, ktorý na prvý pohľad nespôsobuje veľké problémy. Niekoľko kusov lietajúceho hmyzu nemusí vyzerať hrozivo, ale keď sa objavia vo väčšom počte, môžu byť pre členov domácnosti nepríjemné. Netreba veľa, aby sa objavili v kuchyni. Stačí, aby zacítili vôňu pokazeného ovocia alebo otvoreného džúsu, a ľahko si nájdu cestu do vašej domácnosti. Čo môžete urobiť, aby ste sa ich zbavili?

Ako sa zbaviť ovocných mušiek? Pomocou týchto jednoduchých trikov môžete tento problém vyriešiť

Drobný lietajúci hmyz môže byť poriadne nepríjemný, preto nie je divu, že sa ho chceme rýchlo zbaviť. Skôr ako vyskúšate niektorý z domácich prostriedkov, dôkladne skontrolujte všetky zákutia a skontrolujte, či v nich nečíhajú zvyšky jedla. Triky budú najlepšie fungovať vtedy, keď zvonku neprídu žiadne nové muchy.

  1. Pasca na ovocie. Nakrájajte zrelý banán, jablko alebo broskyňu na malé kúsky. Ovocie vložte do misky a zakryte ho potravinovou fóliou. Pomocou špáradla alebo vidličky urobte niekoľko malých otvorov, cez ktoré môžu muchy vletieť. Fóliová bariéra im zabráni opustiť misku a problém s neustále sa množiacim hmyzom zmizne.
  2. Pivná pasca. Do pohára nalejte trochu alkoholu a pridajte niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu. Nádobu umiestnite na miesto, kde vidíte najviac lietajúcich múch. Akonáhle začnú vnikať dovnútra, nebudú môcť odísť. Tekutina na umývanie riadu im v tom účinne zabráni.

TIP! Ak nemáte doma alkohol, môžete si do pohára naliať trochu jablčného octu. Poskytne vám podobný účinok ako pivná pasca.

Mušky vletia do vašej domácnosti len vtedy, ak v nej vycítia niečo lákavé na konzumáciu. Ak nechcete mať divokých nájomníkov, musíte svoju kuchyňu udržiavať v čistote. Nezabudnite pravidelne vyprázdňovať odpadkový kôš. Skazené potraviny, ktoré sa vyhadzujú do koša, pôsobia ako návnada pre hmyz.
Foto: shutterstock.com/SUPAPORNKH

Ako sa zbaviť mušiek v kuchyni? Postarajte sa o niekoľko aspektov a budete mať pokoj

Mušky vletia do vašej domácnosti len vtedy, ak v nej vycítia niečo lákavé na konzumáciu. Ak nechcete mať divokých nájomníkov, musíte svoju kuchyňu udržiavať v čistote. Nezabudnite pravidelne vyprázdňovať odpadkový kôš. Skazené potraviny, ktoré sa vyhadzujú do koša, pôsobia ako návnada pre hmyz. Dbajte na čistotu pracovnej dosky a drezu. V odtoku často hnije potravinový odpad, čo vytvára ideálne podmienky pre muchy. Nenechávajte špinavý riad a aspoň raz týždenne vyčistite odtok. Ovocie a zeleninu vložte do chladničky hneď, ako ich prinesiete z obchodu. Čím menej čerstvých produktov je vonku, tým je väčšia šanca, že sa nepokazia. Na okenné parapety umiestnite kvetináče s mätou a bazalkou. Mušky neznášajú ich zápach, takže rastliny rastúce v blízkosti okna ich môžu odradiť od návštevy vášho domova.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte tieto dve zložky a ovocné mušky sa vyparia. Toto je jednoduchá a účinná pasca

Premiešajte a položte na parapet. Ovocné mušky budú minulosťou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

Plánujete presádzanie rastlín? Kvetinárka vysvetľuje, či je na to vhodný čas

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kostikova Natalia). Presádzanie rastlín v kvetináčoch je dôležitý postup údržby, ktorý môže výrazne ovplyvniť zdravie a vzhľad našich rastlín.…

Zapichnite hrsť klinčekov do cesnaku a rozmiestnite ich po dome. Je to najlepší spôsob, ako sa vysporiadať s otravným problémom

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Cesnak a klinčeky majú v kuchyni mnoho využití, hoci sa na jednom tanieri stretávajú len zriedka. Kombinácia…

Kozmetika za drobné vyživuje vlasy a nechty. Skutočná vitamínová bomba

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhur_Sa). Po letnej sezóne sa oplatí postarať sa o stav našich vlasov, ktoré mohli byť poškodené suchým vzduchom. Skvelým…

Hromadí sa vám v chladničke voda? Tento patent vyrieši problém za centy

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Aby chladnička vydržala dlhé roky, vyžaduje si našu starostlivosť a pravidelnú údržbu. Často sa stáva, že na…

Auto Trendy

Ktoré značky Stellantis majú najväčší potenciál?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spolu so spoločnosťou Geely je Stellantis automobilovou skupinou s najväčším počtom značiek vo svojom sortimente. Spoločnosť vznikla v roku 2021, keď sme spojili PSA (vtedy…

Ako spoznať auto po záplavách. „Povodne zanechávajú stopy“.

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Auto po záplavách údajne vyzerá dobre, ale voda mohla spôsobiť škody, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné. Ako spoznáte zaplavené auto? Vlhkosť, pleseň v…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu.

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka.

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov, ktorý uskutočnila spoločnosť JD Power.

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov