20.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
Hneď vás upozorníme – lievancom nemáme čo vytknúť. Snáď len to, že ich príprava trvá trochu dlhšie ako naše dnešné placky. Tento recept musíte poznať, ak si chcete vychutnať lahodné a nadýchané raňajky s ovocným nádychom. Celé vám to zaberie menej ako desať minút.
Banánové placky sú také chutné, že keď ich raz vyskúšate, nadobro sa vzdáte chlebíčkov a praženice na raňajky. Recept na banánové placky je jednoduchý a naozaj rýchly, no to nie sú jeho jediné prednosti. V tomto recepte využijete už zrelé banány a vďaka tomu tieto chutné plody určite nevyjdú nazmar, pretože im dáte nový život. Tak nečakajte a začnite pripravovať tie najlepšie placky svojho života.
Nadýchané a jemné banánové placky
Ingrediencie:
- 250 g pšeničnej múky,
- dva zrelé banány,
- 200 ml cmaru,
- plná lyžička prášku do pečiva,
- štipka škorice,
- práškový cukor podľa chuti (nezabudnite, že banány sú samé o sebe sladké),
- 2 vajcia,
- tuk na vyprážanie.
Banánové placky – postup:
- Ošúpané banány dáme do misky a vidličkou ich rozdrvíme na pastu. Potom pridajte cmar a vajcia. Zmiešajte.
- Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme škoricu a práškový cukor. Potom cesto lyžicou energicky premiešame.
- Misu s cestom odstavte na pár minút, aby prášok do pečiva jemne uvoľnil cesto. Medzitým si rozohrejeme panvicu s malým množstvom tuku. Odporúčam prepustené maslo.
- Keď je panvica horúca, hlbokou lyžicou na ňu položte porcie cesta. Smažte na miernom ohni z oboch strán. Placky by mali byť jemne opečené.
Po usmažení môžete banánové placky položiť na papierovú utierku, aby sa odsala časť tuku. S čím podávať banánové palacinky? S čímkoľvek chcete. Jednoducho odporúčam práškový cukor alebo čokoládový sirup. Môžete ich podávať aj s jogurtom a obľúbeným ovocím alebo domácou marmeládou. Dôležité je, že takéto placky chutia aj za studena, takže sa budú skvele hodiť na obed do práce alebo na piknik.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vďaka tejto ingrediencii bude omeleta dokonalá. Pridávate ju do polievok, no tu to ide ešte lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.