21.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).
Palacinkové cesto sa trhá a praská? S týmto receptom nie. Palacinkové krokety sú pružné, mäkké a veľmi tenké, takže dokonalé. Ako ich pripraviť? To vám o chvíľu prezradíme. Pani Bára má na to skvelý patent.
Ako pripraviť palacinky, aby boli jemné a pri skladaní sa netrhali? Ukázalo sa, že je to triviálne a nie je na tom nič zložité. Stojí však za to vedieť, že palacinky budú poddajnejšie a mäkšie, keď do cesta pridáte trochu viac tuku ako doteraz. Maslo v tomto recepte splní svoju úlohu. Pani Bára, staršia kuchárka, na to nikdy nezabúda.
Najlepšie palacinkové krokety – nebudete ich jesť nikde inde, len vo svojej kuchyni
Ingrediencie:
- 1 plný hrnček pšeničnej múky, najlepšie typ 450,
- 1 šálka mlieka,
- 3/4 šálky perlivej vody,
- 2 veľké vajcia,
- 3 lyžice rozpusteného masla,
- štipka soli.
Postup prípravy:
- Najprv rozpustíme maslo a necháme ho mierne vychladnúť.
- Do misky preosejeme múku, pridáme soľ a rozšľaháme vajcia. Pridáme vodu a mlieko a vymiešame mixérom na hladké cesto, ktoré sa pekne leje.
- Misku s cestom odstavíme na 15 minút. Vďaka tomu bude cesto na palacinkové krokety oveľa pružnejšie, pretože lepok v múke spojí všetky prísady.
- Po uplynutí tohto času prilejte do cesta tekuté maslo a znova premiešajte. Nezabudnite však, že maslo musí byť vlažné, nie horúce.
- Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte maslom alebo olejom. Pomocou naberačky rozotrite porcie cesta po celej panvici a smažte dozlatista. Z takýchto palaciniek ľahko pripravíte krokety na rôzne spôsoby.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak ste do tohto cesta ešte nepridali tvaroh, môžete ľutovať. Tento jeden dodatok mení všetko
Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.