22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio).
Väčšina Slovákov miluje cesnakovú omáčku a všeobecne ju pridávajú do všetkého, čo im príde pod ruku. Recept na cesnakovú omáčku je triviálny, ale asi budete prekvapení, keď vám poviem, že nebudete potrebovať nôž ani lis na cesnak. Tento recept vás ohromí – je najlepší na svete.
Ťažko si predstaviť univerzálnejšiu omáčku, ako je cesnaková. Obľúbená omáčka na hotdogy na stanici? Cesnaková. S čím chutia nugetky najlepšie? Je to dobre známe, s cesnakovou omáčkou. Čo je najlepšie na grilované jedlá? Takmer nič iné – cesnaková omáčka. Dnes pre vás máme práve takýto univerzálny recept na cesnakovú omáčku, ktorá je plná chuti a vône, ale nie je taká štipľavá, ako niekedy vychádza zo surových strúčikov. Pripravte si cesnakovú omáčku z pečeného cesnaku – po inej už v živote nesiahnete.
Ako pripraviť cesnakovú omáčku? Rozpáľte rúru a pripravte si ju
Ingrediencie:
- 2 hlavičky cesnaku,
- 100 g majonézy,
- 100 g hustého gréckeho jogurtu,
- lyžica citrónovej šťavy alebo bieleho vínneho octu,
- soľ, korenie, štipka sušeného oregana,
- olivový olej.
Omáčka z pečeného cesnaku – ako ju pripraviť:
- Postarajte sa o cesnak. Hlavy rozrežte priečne na polovicu. Nemusíte ich lúpať. Potom ich zľahka osoľte a potrite olivovým olejom.
- Cesnak zabaľte do fólie, vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte, kým cesnak nie je úplne mäkký, takmer maslový.
- Cesnak vytlačte do misky a nechajte vychladnúť. Potom pridajte majonézu a grécky jogurt. Podľa chuti dochuťte soľou, korením, oreganom a citrónovou šťavou alebo vínnym octom.
- Dôkladne premiešajte a nechajte niekoľko hodín v chladničke. Potom môžete omáčku z pečeného cesnaku použiť podľa vlastnej chuti. Výborne chutí ako príloha k studenému mäsu alebo grilovanej zelenine.
Do cesnakovej omáčky môžete pridať nasekaný kôpor, niekoľko vločiek čili alebo dokonca nastrúhanú uhorku. Zaručujem vám, že keď dáte na stôl misku s touto omáčkou, každý bude odolávať a bude ju jesť po lyžičkách. Navyše táto cesnaková omáčka nemá takú silnú arómu, takže ju môžete pokojne zjesť pred rande alebo podávať na romantickej večeri.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.