22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Obľúbený koláč z detstva. Má všetky výhody. Krásne vyzerá na stole, výborne chutí a navyše sa veľmi ľahko pripravuje.
Zebrovaný koláč – prísady
- 5 vajec
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 3 lyžice kakaa
- 1 šálka oleja
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- 2 a 1/2 šálky polohrubej múky + 2 PL múky
- šálka perlivej neochutenej minerálka
- obľúbená aróma
- Na polevu: 2 tabuľky horkej čokolády + 1 PL margarínu
Ako vyrobiť zebrí koláč?
- Oddeľte bielky od žĺtkov.
- Bielka vyšľahajte do tuha a potom postupne pridávajte cukor.
- Keď sú bielky vyšľahané, pridajte žĺtky a premiešajte.
- Do misy preosejte múku. Postupne pridávajte preosiatu múku k vajíčkam, premiešajte, potom prilejte šálku perlivej minerálky a olej po častiach, pričom po každej časti zmes striedajte. Potom pridáme prášok do pečiva a arómu a chvíľu miešame.
- Vzniknuté cesto potom rozdeľte na dve rovnaké časti. Vložte ho do dvoch samostatných misiek. Do jednej pridáme dve polievkové lyžice kakaa a premiešame, do druhej pridáme dve polievkové lyžice múky a premiešame.
- Tortovú formu vymastíme margarínom a vysypeme trochou múky.
- Do formy ukladáme zmes vo vrstvách – striedavo dve polievkové lyžice tmavej zmesi, dve polievkové lyžice bielej a takto postupujeme, až kým všetko nevyčerpáme.
- Pečieme hodinu pri teplote 180 stupňov.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s margarínom. Upečený koláč ozdobíme polevou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly marhuľový koláč. Je to najjednoduchší dezert na svete
Prečo za ňu platiť, keď si ju môžete vyrobiť doma? Tento recept na domácu zmrzlinu je perfektný
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.