22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Sezóna cukiet trvá až do začiatku jesene, preto je dobré siahnuť v tomto období po tejto zdravej zelenine, ktorá môže obohatiť mnohé chutné jedlá. Z cukety sa dajú pripraviť aj chutné placky, ale skôr než sa do nich pustíte, oplatí sa poznať trik, vďaka ktorému budú dokonale chrumkavé.
Použite tento trik a placky budú dokonale chrumkavé.
Vyprážané cuketové placky sú kulinárskym hitom každého leta, pretože túto zeleninu ľahko kúpite na každom trhu a v obchode so zeleninou, navyše je v tomto ročnom období čerstvá a nezruinuje váš rozpočet.
Keď si predstavíme cuketové placky, predstavíme si, že sú dokonale opečené a že pôžitok z ich konzumácie pramení nielen zo samotnej chuti, ale aj z chrumkavosti. Problémom je, že konečný výsledok je ďaleko od zamýšľaného – placky sú nasiaknuté tukom, ochabnuté a majú nepríjemnú mäkkú konzistenciu.
Je to spôsobené častou chybou, ktorej sa dopúšťame už vo fáze prípravy placiek. Ako teda dosiahnuť chrumkavý efekt cuketových placiek? Po nastrúhaní zeleniny na hrubom strúhadle ju vložte do misky, osoľte a odložte na 10 minút, aby sa soľ vstrebala do cukety, ktorá tak rýchlejšie uvoľní vodu.
Placky budú dokonale chrumkavé len vtedy, ak po 10 minútach zo zeleniny veľmi dôkladne zlejete prebytočnú vodu a navyše ju jemne osušíte papierovou utierkou.
Cuketové palacinky – recept
Na prípravu chrumkavých cuketových placiek potrebujeme prísady:
- jednu veľkú cuketu,
- jednu cibuľu,
- jedno vajce,
- dve lyžičky prírodného jogurtu,
- štyri polievkové lyžice pšeničnej múky,
- soľ,
- korenie,
- mletá sladká paprika,
- granulovaný cesnak,
- kôpor,
- olej.
Spôsob prípravy:
- Cuketu dôkladne umyte pod tečúcou vodou a odstráňte konce.
- Zeleninu spolu so šupkou nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Cibuľu nastrúhame do cukety, osolíme a necháme 10 minút odstáť.
- Po uplynutí tejto doby zeleninu veľmi dôkladne zbavte prebytočnej vody a jemne osušte papierovou utierkou.
- Do zeleniny rozklepnite vajce, pridajte jogurt, múku, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor, cesnakový prášok, mletú papriku a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili s korením.
- Na panvici rozohrejeme olej, vložíme naň pripravenú zmes a opečieme ju z oboch strán dozlatista.
- Po vyprážaní položte palacinky na papierovú utierku, aby sa do nich vstrebal zvyšný tuk.
- Podávame s obľúbenou omáčkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cuketové placky – recept tak ľahký, ako len môže byť. Žiadne zázraky, len jednoduché tipy
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.