23.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).
Kompót z červených ríbezlí je na zimu nevyhnutnosťou. Hodí sa k obedu alebo večeri, výborne chutí a dobre si na ňom pochutnáte. Jeho príprava je naozaj rýchla a recept je triviálny.
V lete a zime radi jeme kompóty, ale keď je sezóna ovocia, oplatí sa urobiť si zásoby. Kompot z červených ríbezlí sa vám bude hodiť počas zimnej sezóny. Tento recept vychádza chutný, sladký a určite si na ňom pochutnajú dospelí aj deti.
Na čo sú dobré červené ríbezle? Podporujú nielen tráviaci systém
Červené ríbezle sú bohaté na vitamíny C a K, železo, zinok, draslík a horčík. Toto ovocie obsahuje veľa antioxidantov, pomáha imunitnému systému a chráni pred infekciami a prechladnutím. Okrem toho podporujú trávenie a zabraňujú zápche. Vďaka ich vysokej výživovej hodnote sa ich oplatí zaradiť do svojho jedálnička. Môžu sa jesť samotné, pridávať do koláčov a dezertov alebo sa z nich môžu pripraviť kompóty. Sú výborné do džemov a marmelád.
Ako pripraviť kompót z červených ríbezlí? V chladných dňoch to bude to pravé. Potrebujete len tri ingrediencie
Recept je jednoduchý. Zvládnu ho aj neškolení kuchári. Kompót sa dá jesť studený alebo aj teplý. V zimnej špajze Vám preto nesmie chýbať.
Potrebujete:
- kilogram červených ríbezlí
- jeden liter vody
- pol kilogramu cukru
Očistené ríbezle umyte a potom nechajte niekoľko minút odkvapkať. Ovocie vložte do pohárov a posypte cukrom. Prevarte vodu a potom ju nalejte do pohárov. Uzavrite a nechajte odstáť. Poháre položte na dno hrnca a zalejte ich 3/4 vody. Priveďte do varu a pasterizujte približne 15 minút. Poháre skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V našej rodine sa lúpu ríbezle len týmto spôsobom. Rýchlejšiu metódu nenájdete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.