Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tento koláč pripravíte zo surovín, ktoré už máte doma. Pred 20 rokmi ho robila každá mama a babička

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511). Nepoznám nikoho, kto by nemal rád sladkosti. Všetci, ktorých poznám, ich dokonca milujú a zvyčajne si ich podávajú po večeri alebo ku káve....

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511).

Nepoznám nikoho, kto by nemal rád sladkosti. Všetci, ktorých poznám, ich dokonca milujú a zvyčajne si ich podávajú po večeri alebo ku káve. Ak patríte k tým, ktorí ich tiež milujú, musíte poznať tento recept. U nás doma je známy už roky a moja babička a mama ich robia pri každej príležitosti.

Zebra koláč – kultové a veľmi chutné pečivo vhodné ku káve a čaju
Foto: shutterstock/irina2511

Zebra koláč je kultovým pečivom, a ak ho nepoznáte, dnes je ten správny čas to zmeniť. Ja osobne ho poznám už od detstva, pretože ho zrejme robil každý u nás doma. Jeho príprava je triviálna a zvládne ju aj ten, kto nikdy nič nepiekol. Pripravíte ho zo surovín, ktoré už pravdepodobne máte doma, pretože zoznam ingrediencií je naozaj krátky.

Na prípravu zebrieho koláča potrebujete 6 ingrediencií. Aby vyšiel tak, ako má, musíte cesto, ktoré ste pripravili z produktov, rozdeliť na dve rovnaké časti a do jednej z nich naliať kakao. Takto vytvoríte dve hmoty rôznych farieb, ktoré po upečení vytvoria pruhy a budú vyzerať ako zebra. Koláč sa výborne hodí ku káve a čaju, a ak mu chcete dodať viac chuti, po upečení ho potrite rozpustenou čokoládou.

Zebra koláč – recept


Ingrediencie:

  • 5 vajec,
  • 2,5 šálky pšeničnej múky,
  • 1,5 šálky jemného cukru,
  • šálka rastlinného oleja,
  • pohár perlivej vody,
  • 2 lyžice kakaa,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva.
Zebra koláč – ak mu chcete dodať viac chuti, po upečení ho potrite rozpustenou čokoládou
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Spôsob prípravy:

  1. Prípravu dezertu začnite vajíčkami. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte mixérom na tuhý sneh. Potom postupne pridávajte cukor a miešajte, kým sa úplne nespojí.
  2. Keď je zmes hotová, začnite po malých častiach pridávať žĺtky. Dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna hmota. Pridáme múku preosiatu cez sito a prášok do pečiva, opäť premiešame a spojíme.
  3. Nakoniec prilejte perlivú vodu, ale nezabudnite, že jej množstvo musíte kontrolovať, aby cesto nebolo príliš riedke. Keď sa tak stane, pridajte do zmesi trochu múky.
  4. Keď je zmes hotová a hladká, rozdeľte ju na dve rovnaké časti. Do jednej časti pridajte preosiaty kakaový prášok a dôkladne premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
  5. Formu na pečenie dôkladne vyložte papierom na pečenie. Potom do formy striedavo nalejte obe cestá. Na záver môžete pomocou špáradla jemne premiešať oba cestá, aby získali nové vzory.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne hodinu. Ak sa chcete uistiť, že je koláč hotový, môžete urobiť test „suchou paličkou“. Po uplynutí tohto času ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Môžete ho tiež poliať čokoládovou polevou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

Ľahký koláč na leto. Ochutnáte túto penu a budete cítiť, že všetky vaše starosti zmiznú


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Objavte slobodu bez káblov: Displej pre motorku, ktorý vám spríjemní každú jazdu!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Displej EVKEY prináša technológie Android Auto a Apple CarPlay na vašu motorku jednoduchým a praktickým spôsobom. Je tiež vodotesný a prachotesný.

Robot zvyšujúci pevnosť konštrukcie sa presadil v mokrom betóne

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Keď si väčšina z nás predstaví čerstvo vyliaty betón, predstaví si materiál, ktorý by sa mal nechať vyschnúť čo najhladšie. Nový kolesový robot však jazdí…

Šokujúca pravda: Mikrovozidlá sú na cestách nebezpečnejšie než si myslíte!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mikrovozidlá neabsolvujú tradičné nárazové testy, keďže ich typové schválenie to nevyžaduje. Napriek tomu, výsledky ukazujú, že kolízia s deformovateľnou prekážkou pri rýchlosti 45 km/h môže…

Európske tradície zlomené: Prečo nový Mercedes CLA prichádza s čínskym motorom?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najnovšia generácia modelu Mercedes CLA prichádza s revolučným hybridným systémom, ktorý kombinuje spaľovací a elektrický pohon. Čo však vzbudzuje pozornosť, je skutočnosť, že nemecký gigant…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov