Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Najchutnejšie cuketové placky a ďalšie. Tieto jedlá vždy spôsobia rozruch na večierkoch

28.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotosDo). Nápad na večeru z cukety? Naozaj nemusíte hľadať fantastické recepty. Najlepšie a najchutnejšie sú rýchle a jednoduché jedlá s touto zdravou zeleninou. Pozrite...

28.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotosDo).

Nápad na večeru z cukety? Naozaj nemusíte hľadať fantastické recepty. Najlepšie a najchutnejšie sú rýchle a jednoduché jedlá s touto zdravou zeleninou. Pozrite sa, čo je najlepšie pripraviť z obľúbenej cukety, aby ste si vychutnali jej skvelú chuť a zdraviu prospešné účinky.

Nápad na večeru z cukety?
Foto: shutterstock/FotosDo

Cukety sú veľmi jednoduché na prípravu a predovšetkým neuveriteľne chutné. Môžete ich pripraviť na mnoho rôznych spôsobov podľa toho, na čo máte chuť. Zoznámte sa s najjednoduchšími a najrýchlejšími, ale zároveň mimoriadne výživnými jedlami z cukety.

Vyprážaná cuketa bez obalu je najrýchlejšie pripravené jedlo z tejto zeleniny. Občerstvenie alebo príloha k večeri

Vyprážaná cuketa je jedným z najrýchlejších spôsobov prípravy jedla z tejto zeleniny. Príprava chutných plátkov trvá len 20 minút. Umytú cuketu nakrájajte na plátky hrubé približne jeden centimeter a potom ju posypte soľou, korením a obľúbeným korením. Plátky opečte na panvici s trochou oleja a často ich otáčajte. Keď zmäknú, poukladajte ich na tanier. Sú ideálne ako občerstvenie alebo príloha. Ak však chcete pripraviť cuketový pokrm ako hlavné jedlo, skúste pripraviť chrumkavé placky.

Chrumkavé cuketové placky: perfektný nápad na rýchlu a chutnú večeru. Potrebujete len cibuľu a korenie

Ak máte cukety trochu viac a máte chuť na konkrétny pokrm, skúste si pripraviť chrumkavé placky. Budete na to potrebovať celozrnnú múku, jedno vajce, dve lyžice mlieka, cibuľu, cuketu a korenie a olej. Na začiatok nasypte tri polievkové lyžice múky do misky a zmiešajte ju so soľou a koreninami. Po chvíli do stredu rozbite jedno vajce a zalejte dvoma lyžicami mlieka. Keď ste dosiahli jednotné cesto, pustíte sa do zeleniny. Cuketu umyjte, osušte a ošúpte a spolu s cibuľou ju nastrúhajte na jemnom strúhadle. Po odkvapkaní prebytočnej vody všetko pridajte do cesta a dôkladne premiešajte. Vytvarované placky vložte na panvicu s rozpáleným olejom a z oboch strán ich niekoľko minút opekajte. Hotové chrumkavé placky môžete podávať so smotanou alebo obľúbenou omáčkou.

Môžete si pripraviť chutné cuketové placky.
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Sladkokyslá cuketová omáčka alebo lahodný kečup. Táto príloha je ideálna na sendviče

Málokto vie, že z cukety sa dá pripraviť aj zdravý domáci kečup. Táto sladkokyslá omáčka je ideálna na hlavné jedlá, šaláty a sendviče. Na jej prípravu potrebujete štyri cukety, pol kilogramu cibule, dve polievkové lyžice soli, pol šálky cukru, dve nádoby paradajkového pretlaku, 125 mililitrov jablčného octu a obľúbené korenie. Zeleninu ošúpte a odstráňte semienka, potom ju nastrúhajte. To isté urobte aj s cibuľou. Zmiešajte jednu s druhou, pridajte soľ a vložte do chladničky na noc.

Na druhý deň vložte cuketu a cibuľu do hrnca, pridajte cukor a nechajte variť, pričom občas premiešajte. Po tomto čase pridajte ocot a korenie a varte ešte štvrť hodiny bez pokrievky. Nakoniec prilejte paradajkový pretlak a prikryté nechajte variť posledných päť minút. Vypnite varič a rozmixujte mixérom. Hotovú omáčku nalejte do zaváracích pohárov a uzavrite. Zaváraniny pasterizujte v rúre vo vriacej vode. Váš domáci kečup je hotový. Teraz si ho môžete vychutnávať aj počas celej sezóny.

Z cukety si môžete urobiť domáci kečup.
Foto: shutterstock/Potanna

Redakcia vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo pripraviť z cukety? Nie placky a nie polievku. Tento recept je lepší ako uhorky

Objavte recept na grilovanú cuketu, ktorá sa určite stane stálicou vášho grilovacieho menu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov