30.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna).
Aj keď musím priznať, že nie som milovníčkou dezertov, kokosový koláč je moja slabosť. Robím ho každú nedeľu a v najlepšom prípade ho jem s rodinou a hosťami. Všetci sa ma už po jednom súste pýtajú na recept. Tu je.
Príprava sladkého pečiva je pre niektorých utrpením, ale pri tomto návrhu sa nevyskytujú žiadne ťažkosti. Stačí trochu času a srdca vloženého do prípravy, aby chutil všetkým. Kokosový koláč – ako ho pripraviť?
Kokosový koláč – recept. Ak máte radi kokos, musíte si ho okamžite pripraviť
Kokosový koláč sa v mojom dome objavuje, odkedy si pamätám. Takže som musela pokračovať v tradícii. Môj manžel, ktorý miluje sladkosti, z neho má mimoriadnu radosť. Ja tiež, pretože si odo mňa nevyžaduje veľa práce a je výborný.
Ingrediencie na cesto:
- 6 šálok múky,
- 1 šálka práškového cukru,
- 8 žĺtkov,
- 500 g margarínu,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 5 lyžíc kakaa.
Ingrediencie na plnku:
- 2 l mlieka,
- 600 g masla,
- 250 g krupice,
- 2 šálky cukru,
- 500 g kokosových vločiek.
Šialený kakaovo-kokosový koláč – recept. Príprava krok za krokom
Kokosový koláč sa dá obmieňať mnohými spôsobmi. V lete ho obohaťte obľúbeným sezónnym ovocím, ktoré mu dodá osviežujúci nádych.
Ako pripraviť:
- Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, žĺtky, na kocky nakrájaný margarín, prášok do pečiva a kakao. Prísady nasekáme nožom a potom vymiesime na cesto.
- Rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú z nich zabalíme do raňajkového vrecka a dáme do chladničky chladiť na približne 40 – 50 minút. Po uplynutí tohto času vyvaľkajte prvý diel cesta. Preneste ho na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Tento postup opakujte s každou guľou vychladnutého cesta.
- Dostaneme sa k zmesi. Mlieko nalejeme do hrnca a zohrejeme. Pridáme nakrájané maslo a cukor. Prísady miešame, kým sa nerozpustia. Potom do vriaceho mlieka postupne pridávame krupicu a opäť miešame. Ku koncu pridáme 450 g kokosových hoblín a varíme, kým nevznikne hustá kaša.
- Na prvý plát koláča rozotrite ¼ zmesi, rovnomerne ju rozotrite a prikryte druhým plátom. Postup opakujte. Vrch koláča ozdobte kokosovými hoblinami. Môžete tiež naaranžovať ovocie podľa vlastného výberu.
- Chladíme v chladničke cez noc. Podávajte na druhý deň. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi
Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky