30.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna).
Aj keď musím priznať, že nie som milovníčkou dezertov, kokosový koláč je moja slabosť. Robím ho každú nedeľu a v najlepšom prípade ho jem s rodinou a hosťami. Všetci sa ma už po jednom súste pýtajú na recept. Tu je.
Príprava sladkého pečiva je pre niektorých utrpením, ale pri tomto návrhu sa nevyskytujú žiadne ťažkosti. Stačí trochu času a srdca vloženého do prípravy, aby chutil všetkým. Kokosový koláč – ako ho pripraviť?
Kokosový koláč – recept. Ak máte radi kokos, musíte si ho okamžite pripraviť
Kokosový koláč sa v mojom dome objavuje, odkedy si pamätám. Takže som musela pokračovať v tradícii. Môj manžel, ktorý miluje sladkosti, z neho má mimoriadnu radosť. Ja tiež, pretože si odo mňa nevyžaduje veľa práce a je výborný.
Ingrediencie na cesto:
- 6 šálok múky,
- 1 šálka práškového cukru,
- 8 žĺtkov,
- 500 g margarínu,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 5 lyžíc kakaa.
Ingrediencie na plnku:
- 2 l mlieka,
- 600 g masla,
- 250 g krupice,
- 2 šálky cukru,
- 500 g kokosových vločiek.
Šialený kakaovo-kokosový koláč – recept. Príprava krok za krokom
Kokosový koláč sa dá obmieňať mnohými spôsobmi. V lete ho obohaťte obľúbeným sezónnym ovocím, ktoré mu dodá osviežujúci nádych.
Ako pripraviť:
- Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, žĺtky, na kocky nakrájaný margarín, prášok do pečiva a kakao. Prísady nasekáme nožom a potom vymiesime na cesto.
- Rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú z nich zabalíme do raňajkového vrecka a dáme do chladničky chladiť na približne 40 – 50 minút. Po uplynutí tohto času vyvaľkajte prvý diel cesta. Preneste ho na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Tento postup opakujte s každou guľou vychladnutého cesta.
- Dostaneme sa k zmesi. Mlieko nalejeme do hrnca a zohrejeme. Pridáme nakrájané maslo a cukor. Prísady miešame, kým sa nerozpustia. Potom do vriaceho mlieka postupne pridávame krupicu a opäť miešame. Ku koncu pridáme 450 g kokosových hoblín a varíme, kým nevznikne hustá kaša.
- Na prvý plát koláča rozotrite ¼ zmesi, rovnomerne ju rozotrite a prikryte druhým plátom. Postup opakujte. Vrch koláča ozdobte kokosovými hoblinami. Môžete tiež naaranžovať ovocie podľa vlastného výberu.
- Chladíme v chladničke cez noc. Podávajte na druhý deň. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi
Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.