31.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/dobrefotki_pl).
Vafle sú skvelé sladké jedlo, ktoré sa dá pripravovať po celý rok, no najlepšie chutia v lete. Stačí pridať šľahačku a sezónne ovocie alebo dokonca čokoládovú posýpku a vytvoríte lahodný dezert. Zistite, akú ingredienciu je lepšie do cesta nepridávať, aby boli vafle nadýchané ako obláčik.
Vafle sú ideálnou voľbou pre dospelých aj deti. Sú cenené pre svoju chuť, ale aj pre svoju charakteristickú, chrumkavú a nadýchanú štruktúru cesta. Správna príprava vaflí však nie je vždy možná. Preto sa oplatí poznať osvedčený recept a k príprave vaflí pristupovať vhodne.
Ak poznáme ten správny recept, dokážeme pripraviť chutnú maškrtu, ktorá sa hodí ako základ nielen pre sladké, ale aj slané jedlá. Na čo by ste si mali dať pozor?
Vzdajte sa jednej ingrediencie a pripravte si chutné vafle
Je zaujímavé, že v navrhovanom recepte nie je tajomstvom konkrétna, jediná ingrediencia, ale vynechanie určitého produktu, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou prípravy mnohých koláčov, vrátane vaflí. Vynechaním konkrétnej zložky môžete získať jedinečnú štruktúru občerstvenia, ktorá pripomína nadýchaný a ľahký obláčik.
Zložkou, ktorej by sme sa mali vzdať, je mlieko. Zvyčajne sa pridá 1 alebo ⅓ šálky. Čím sa dá mlieko nahradiť, alebo sa ho treba úplne vzdať?
Aké ingrediencie sú potrebné na prípravu ľahkých a nadýchaných vaflí?
Vafle sa dajú pripraviť z ingrediencií dostupných prakticky v každom obchode. V tomto prípade musí byť mlieko nahradené ničím iným ako kefírom. Je mimoriadne zdravý a dodá cestu jedinečnú štruktúru.
Na prípravu chutných vaflí budete potrebovať:
- 1 šálka kefíru,
- 1 šálka pšeničnej múky,
- 1 stredné vajce,
- 2 polievkové lyžice cukru,
- 2 lyžice oleja,
- 3 lyžice práškového cukru,
- plochá lyžička prášku do pečiva.
Kefír a vajcia môžete z chladničky vybrať skôr, aby dosiahli izbovú teplotu. Ingrediencie sa tak budú ľahšie kombinovať a vyhnete sa prípadným škvrnám, ktoré môžu vzniknúť aj pri vafli.
Ako pripraviť chutné vafle?
Najprv si pripravíme misku a preosejeme do nej múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom do nej nalejte kefír, pridajte cukor a práškový cukor, a potom pridajte vajíčko. Poslednou fázou je zmiešanie všetkého pomocou mixéra, čím sa získa hladké a jednotné cesto.
Keď je cesto vymiesené, môžete úplne na záver pridať olej a na chvíľu odstaviť. Kým zmes odpočíva, lepok napučí. Nakoniec môžete vaflovač jemne vymastiť a pomocou naberačky začať pridávať porcie cesta. Vafle je potrebné piecť, kým nezískajú zlatú farbu.
Prečo sa oplatí piť kefír pravidelne?
Kefír je nielen skvelou ingredienciou do vaflí, vďaka ktorej vyjdú nadýchané ako obláčik, ale aj produktom, ktorý by sme mali zaradiť do nášho denného jedálnička. V prvom rade je to prírodný zdroj probiotík, ktoré podporujú zdravú črevnú flóru, a tým zlepšujú trávenie a posilňujú imunitný systém. Okrem toho pravidelná konzumácia kefíru dodáva telu vitamíny B, ako aj fosfor, horčík a vápnik. Navyše 100 g kefíru obsahuje až 3,4 g bielkovín, ktoré sú nevyhnutným makroprvkom pre stavbu a regeneráciu tkanív a svalov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Domáca vegeta za 5 minút. Žiadne chemikálie, len osvedčené ingrediencie. Robím ju už roky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.