31.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotosDo).
Kamarátka sa so mnou podelila o niekoľko receptov zo zápisníka svojej mamy. Priznala, že sú to jej obľúbené. Medzi nimi je aj skvelý recept na lacnú večeru – papriky plnené mletým mäsom a ryžou. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať zložitý, stačí si prečítať recept, aby ste zistili, že ide o návrh na naozaj rýchlu večeru.
Plnené papriky z rúry sú jedlom, ktoré vyzerá veľmi pôsobivo a zároveň je jeho príprava veľmi jednoduchá. Veď stačí pripraviť náplň (čo je triviálne), papriky na správnom mieste odrezať a vnútro vydlabať. Potom stačí dať dovnútra náplň a upiecť ju.
Jedna moja priateľka mi poslala niekoľko receptov svojej matky. Medzi nimi sa nachádzal aj tento na papriky plnené mäsom. Hoci sa jej opis na papieri môže zdať rozsiahly, nie je v ňom žiadny krok, ktorý by niekomu mohol spôsobiť problémy. K tomu všetkému sú papriky plnené mäsom a ryžou pomerne lacnou večerou. Zoznam ingrediencií nie je rozsiahly a nie sú na ňom žiadne super drahé produkty. Okrem toho, aj keď ich všetky hneď nepoužijete, určite sa vám budú hodiť pri iných jedlách.
Papriky plnené mletým mäsom. Recept z maminho zápisníka
Ingrediencie:
- 200 g bravčového mäsa,
- 8 paprík,
- 100 g varenej ryže,
- pol šálky vývaru,
- 2 PL olivového oleja,
- PL paradajkového pretlaku,
- cibuľa,
- vajce,
- PL masla + maslo na vymastenie misky,
- soľ a korenie podľa chuti.
Spôsob prípravy:
Cibuľu ošúpte, nakrájajte a osmažte na masle. Mäso pomeľte (môžete použiť aj už pomleté mäso), pridajte osmaženú cibuľu, zmiešajte s ryžou a vajcom, dochuťte soľou a korením.
Papriky umyte, odrežte päty (časť s chvostom) a vydlabte semená. Na vrch položte plnku a prikryte ju vopred odrezanými pätami. Preložte do maslom vymastenej rúry, zalejte vývarom s paradajkovým pretlakom a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Plnené papriky z rúry sa môžu piecť aj v rúre bez pridania vývaru. Potom stačí misku vymastiť maslom a papriky pokvapkať olejom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Plnený baklažán na obed alebo večeru. Pripravíte ho za pár minút
Paradajkový pretlak – recept mám z babkinho zošita. Jej kľúčom k úspechu sú špecifické paradajky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.