01.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Hans).
Často rozmýšľame, aké raňajky si ráno pripraviť, aby boli chutné a výživné. Väčšinou sa zameriavame na klasické chute, no aj tie majú v našich domácnostiach svoj koniec. Ak premýšľate, čo si pripraviť na zajtrajšie raňajky, tento návrh je perfektný. Vajíčka použijete, no pridáte do nich niečo iné.
Vajíčka sú najklasickejšou voľbou pri príprave raňajok. Dá sa s nimi veľa zarobiť a najobľúbenejšou možnosťou sú miešané vajíčka alebo omeleta. Toto druhé jedlo je, samozrejme, vynikajúce, ale ukazuje sa, že sa dá urobiť aj inak, ako to robíme vždy. Namiesto pridávania zeleniny do vajíčok a praženia všetkého na panvici stačí pridať niečo iné. Vďaka tomu darujeme svojim blízkym niečo iné ako zvyčajne.
Omeleta v našom recepte sa podáva sladká a má sladkú a ovocnú chuť. Hlavnou ingredienciou je jablko, ktoré po opražení a spojení s medom vytvorí nezabudnuteľnú chuť. Nepridáva sa do nej však múka, namiesto nej sa používajú ovsené vločky. Tento návrh je veľmi zdravý a osloví veľa ľudí. Môžete si do nej dať čokoľvek, všetko závisí od vašich chuťových preferencií.
Recept na omeletu z ovsených vločiek s jablkom
Ingrediencie
- 2 vajcia,
- 3 polievkové lyžice ovsených vločiek,
- malé jablko,
- lyžica medu,
- pol lyžičky škorice,
- štipka soli,
- lyžicu masla alebo oleja na vyprážanie.
Spôsob prípravy
- Jablko umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Do misky rozšľaháme vajíčka, pridáme ovsené vločky, med, škoricu a štipku soli. Všetko dobre premiešame.
- Zohrejte maslo alebo olej na panvici na strednom ohni.
- Nalejte vaječnú zmes do panvice a rovnomerne ju rozotrite. Na vrch omelety položíme plátky jabĺk.
- Celé to smažte na strednom ohni, kým nie je spodná časť omelety stuhnutá a horná časť mierne stuhnutá.
- Omeletu jemne otočte a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým jablká jemne nezhnednú. Po uplynutí tejto doby dáme omeletu na tanier a podávame teplú.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Praženica Gordona Ramsayho. Je neskutočne krémová, nadýchaná a nebesky maslová
Takto ich robila len stará mama Marienka. Jej lievance boli bezkonkurenčné – mám recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.