1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/geniuscook_com).
Pistáciový tvarohový koláč je mimoriadne chutná variácia jedného z najobľúbenejších koláčov. Chutí neskutočne dobre a vyzerá ako z výstavy cukrární. Ako ho pripraviť? Napriek tomu, že sa to zdá byť ťažké, nie je to až také zložité.
30. júla sme si pripomenuli Medzinárodný deň tvarohových koláčov. Pravdepodobne neexistuje lepšia príležitosť na upečenie úžasne chutného pistáciového koláča v pohodlí domova. Najmä preto, že sa pripravuje pomerne ľahko a rýchlo. Len si dajte pozor, pretože jeden plech nemusí stačiť.
Pistáciový tvarohový koláč je ten najlepší dezert, aký si môžete predstaviť. Čo potrebujete na jeho prípravu?
Cheesecake je nepochybne jedným z najobľúbenejších našich koláčov, spolu s jablkovým koláčom a bábovkou. V závislosti od vašich preferencií ho môžete pripraviť na rôzne spôsoby, napríklad s pridaním bielej čokolády, brusníc, s rosou alebo za studena. Výber je naozaj dosť veľký. Ak však hľadáte jedinečnú kombináciu chutí, ktorá rozmaznáva vaše chuťové bunky, určite vyskúšajte recept na tvarohový koláč s pistáciami. Je taký šialene lahodný, že sa takmer nedá opísať. Čo potrebujete na jeho prípravu?
Pre korpus:
- 1/2 kocky masla (100 g),
- 200 g sušienok.
Na hmotu:
- 0,5 kg tvarohu,
- cca. 200 g smotanového syra
- 200 g pistáciovej pasty,
- voliteľne: 200 g lúpaných nesolených pistácií,
- 3 vajcia,
- 150 g bieleho cukru,
- približne lyžica citrónovej šťavy,
- vanilkový extrakt,
- približne polievková lyžica pšeničnej múky.
Na vrch:
- biela čokoláda,
- 100 ml 30% smotany,
- niekoľko pistácií,
- voliteľne: sušené maliny.
Ako pripraviť šialený pistáciový cheesecake? Recept krok za krokom
Príprava tvarohového koláča s pistáciami je trochu časovo náročná, ale zvládne ju každý bez ohľadu na svoje kulinárske zručnosti. Začnite predhriatím rúry na 160 stupňov a prípravou formy. Dno vyložte papierom na pečenie. Čo robiť ďalej?
- Rozpustite maslo na miernom ohni, rozdrvte alebo zomeľte sušienky a potom spojte obe prísady, aby vznikla hustá hmota. Dajte ju na dno formy a uložte do chladničky, kým budete pripravovať zmes.
- Tvaroh zomelieme, potom ho dáme do misky, pridáme smotanový syr, pastu, vajcia, múku, asi lyžičku vanilkového extraktu, citrónovú šťavu a cukor. Mixérom vymiešame na hladkú hmotu. Voliteľne: nasekáme pistácie a pridáme ich do celku.
- Z chladničky vyberieme formu zo sušienkami, lyžicou do nej dáme tvarohovú zmes, zarovnáme ju a celok vložíme do vyhriatej rúry. Pečte približne 60 minút, kým vrch nie je ľahko hnedý.
- Po uplynutí času vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte koláč v rúre ešte pol hodiny. Potom ho vyberte a počkajte, kým vychladne.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite smotanu a čokoládu. Zmes vymiešajte a nalejte ju na vychladnutý koláč. Ozdobte nasekanými pistáciami a prípadne sušenými malinami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nepreplácajte. Vafle z tohto receptu budú chutnejšie a lacnejšie ako tie pri mori
O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.