Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Ekológia, Krása, Tipy,

Na pemzu zabudnete. Zmiešajte banán s vodou a nechajte ho na pätách pôsobiť 20 minút

2.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orawan Pattarawimonchai). Popraskané päty sú problémom, ktorý môže postihnúť každého bez ohľadu na vek alebo životný štýl. Môžu spôsobovať nepríjemné pocity a dokonca aj...

2.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orawan Pattarawimonchai).

Popraskané päty sú problémom, ktorý môže postihnúť každého bez ohľadu na vek alebo životný štýl. Môžu spôsobovať nepríjemné pocity a dokonca aj bolesť a zároveň sú estetickým problémom. Našťastie existuje mnoho domácich prostriedkov na zlepšenie stavu chodidiel, ktoré sú účinné a jednoduché. Pravidelné namáčanie nôh, peelingy a masky, ako aj každodenná hydratácia sú kľúčovými krokmi v starostlivosti o nohy. Vďaka jednoduchým a účinným domácim prostriedkom sa môžete tešiť zo zdravých a hladkých pät bez potreby drahej kozmetiky alebo ošetrení.

Vždy po večernej sprche si vmasírujte do chodidiel. Hladké päty nie sú jediným výsledkom.
Foto: shutterstock/Orawan Pattarawimonchai

Aký je najrýchlejší spôsob liečby popraskaných pät pomocou domácich prostriedkov?

Prvým krokom pri liečbe popraskaných pät je pravidelné namáčanie chodidiel, ktoré pomáha zmäkčiť pokožku a uľahčuje odstránenie odumretej kože. Ak si chcete pripraviť kúpeľ na nohy, naplňte misku teplou vodou a pridajte pol šálky epsomskej soli a štvrtinu šálky jedlej sódy. Potom ingrediencie dobre premiešajte a pridajte niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, napríklad levanduľového alebo čajovníkového. Namáčanie nôh počas 15 až 20 minút umožní pokožke zmäknúť, čo je prvý krok k účinnej starostlivosti.

Po namočení nôh je dobré použiť peeling na odstránenie zmäknutej odumretej kože. Domáce peelingy sú rovnako účinné ako kupované a často sú aj prírodnejšie. Ak chcete vyrobiť cukrový peeling, zmiešajte dve polievkové lyžice cukru s dvoma polievkovými lyžicami olivového oleja, kým nezískate konzistenciu pasty. Peelingom jemne masírujte nohy niekoľko minút, čo pomôže odlupovať odumretú kožu. Potom nohy opláchnite teplou vodou a osušte uterákom.

Po dlhom a náročnom dni si vaše nohy priam žiadajú oddych.
Foto: shutterstock/Creative Cat Studio

Ďalším krokom je intenzívna hydratácia a regenerácia pleti pomocou domácich masiek. Výbornou voľbou na hydratáciu a regeneráciu päty je maska z medu a banánov. Na jej prípravu roztlačte zrelý banán a zmiešajte ho s lyžicou medu, aby vznikla hladká pasta. Masku naneste na päty a nechajte ju pôsobiť 20 minút, potom opláchnite teplou vodou a osušte nohy uterákom.

Ďalšou účinnou maskou je maska z avokáda a kokosového oleja. Na jej prípravu roztlačte zrelé avokádo a zmiešajte ho s dvoma lyžicami kokosového oleja. Masku naneste na päty a na zvýšenie hydratačného účinku zabaľte nohy do potravinovej fólie. Nechajte pôsobiť 20-30 minút a potom opláchnite teplou vodou. Pravidelné používanie takýchto masiek pomôže udržať vaše päty jemné a zdravé, čím sa zníži problém popraskanej pokožky.

Čo používať na udržanie hladkých pät?

Kokosový olej je jedným z najlepších prírodných hydratačných prostriedkov. Vďaka svojim antibakteriálnym a protizápalovým vlastnostiam je ideálny na ošetrenie popraskaných pät. Ak chcete využiť jeho výhody, naneste si na päty po večernej sprche alebo kúpeli, kým je pokožka ešte vlhká, veľké množstvo kokosového oleja. Potom si navlečte bavlnené ponožky a nechajte ich cez noc. Kokosový olej tak prenikne hlboko do pokožky a zanechá ju jemnú a hydratovanú.

Ďalším skvelým produktom na starostlivosť o päty je bambucké maslo. Bambucké maslo bohaté na vitamíny A a E a nenasýtené mastné kyseliny pomáha regenerovať a hydratovať pokožku. Najlepšie výsledky dosiahnete tak, že bambucké maslo nanesiete na päty a masírujete, kým sa úplne nevstrebe. Používajte každý večer, vaše päty budú jemné a zdravo vyzerajúce.

Problém suchých, popraskaných pät často postihuje mladé ženy, ktoré rady nosia topánky na podpätkoch.
Foto: shutterstock.com/Parilov

Krémy s močovinou sa odporúčajú najmä na popraskané päty. Močovina má silné hydratačné a exfoliačné vlastnosti, takže je ideálnou zložkou na tento účel. Používajte 10-20 % krém s obsahom močoviny dvakrát denne, ráno a večer. Pravidelné používanie pomôže odlupovať odumretú kožu a intenzívne hydratovať pokožku, čím sa zabráni jej praskaniu.

Ako si pomocou domácich prostriedkov exfoliovať pokožku na nohách?

Exfoliácia odumretej kože je dôležitou súčasťou starostlivosti o nohy. Pravidelné odstraňovanie zrohovatenej kože zabraňuje praskaniu pät a udržiava chodidlá hladké. Jedným z účinných spôsobov je použitie kávového peelingu. Tento peeling je vynikajúci na exfoliáciu pokožky a antioxidanty v káve podporujú regeneráciu. Na prípravu kávového peelingu potrebujete tri polievkové lyžice kávovej usadeniny, jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a jednu polievkovú lyžicu medu. Tieto ingrediencie zmiešajte v miske a potom niekoľko minút jemne masírujte nohy peelingom, pričom sa sústreďte na päty. Po skončení masáže si nohy opláchnite teplou vodou a osušte ich uterákom.

Ďalšou účinnou metódou je peeling s morskou soľou. Morská soľ pôsobí ako prírodný exfoliačný prostriedok a pridaním olivového oleja a esenciálneho oleja sa pokožka ďalej hydratuje. Na prípravu peelingu z morskej soli vezmite dve polievkové lyžice morskej soli, dve polievkové lyžice olivového oleja a niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, napríklad levanduľového. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske a potom si niekoľko minút masírujte nohy peelingom. Po masáži si nohy opláchnite teplou vodou.

Skvelým spôsobom, ako účinne odstrániť odumretú pokožku, je exfoliačná maska s aspirínom.
Foto: shutterstock/Irin Fierce

Ďalším spôsobom, ako účinne odstrániť odumretú pokožku, je exfoliačná maska s aspirínom. Aspirín obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá pomáha odlupovať odumretú pokožku. Na prípravu masky potrebujete päť tabliet aspirínu, štvrť šálky citrónovej šťavy a jednu polievkovú lyžicu vody. Rozdrvte aspirínové tablety na prášok a zmiešajte ich s citrónovou šťavou a vodou na pastu. Pastu naneste na päty a nohy zabaľte do potravinovej fólie. Masku nechajte pôsobiť 10 – 15 minút, potom ju opláchnite teplou vodou a zmäknutú pokožku jemne odstráňte pemzou.

Čo prispieva k hladkým pätám a krásnym nohám?

Kľúčom k zdraviu nôh je nosenie správnej obuvi. Aby ste sa vyhli problémom, ako je bolesť päty alebo praskliny, snažte sa nenosiť topánky s vysokým podpätkom dlhší čas. Vyberte si obuv, ktorá dobre padne na nohu a poskytuje primeranú oporu a odpruženie. Každodenná hydratácia chodidiel je nevyhnutná na udržanie jemnej a pružnej pokožky. Používanie bohatých hydratačných krémov, pleťových mliek alebo prírodných olejov pomáha predchádzať vysušovaniu a praskaniu pokožky na pätách.

Dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravia nôh zohráva aj zdravá strava. Konzumácia potravín bohatých na vitamíny A, E, C a omega-3 mastné kyseliny podporuje zdravie pokožky. Zaradenie čerstvého ovocia, zeleniny, orechov, semien a rýb do jedálnička môže pomôcť zlepšiť stav pokožky na nohách.

Dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravia nôh zohráva aj zdravá strava.
Foto: shutterstock/Tatjana Baibakova

Vyhýbanie sa dlhodobému státiu pomáha znižovať záťaž na päty a zabraňuje ich praskaniu. Ak je to možné, snažte sa vyhýbať dlhému státiu na jednom mieste. Pravidelne odpočívajte tak, že každú hodinu na niekoľko minút zdvihnete nohy, aby ste znížili tlak na päty.

Ak máte chronické problémy s pätami alebo iné ochorenia nôh, môžu vám veľmi pomôcť pravidelné návštevy podológa. Špecialista pomôže diagnostikovať a liečiť zdravotné problémy, poskytne odbornú starostlivosť a vhodné riešenia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Už nikdy si nekúpim peeling! Zmiešam dve ingrediencie z kuchyne a mám hladkú pokožku

Raz týždenne vytlačím na vatový tampón a vtriem do nechtov. Ešte nikdy neboli také lesklé a zdravé


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Matrac bude ako nový. Stačí ho posypať prípravkom z kuchyne

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa shutterstock.com/Cristina.A). Čistenie matraca je pomerne náročné, ale s týmto jednoduchým spôsobom rýchlo osviežite svoj matrac a zbavíte…

Umývate sa každý deň? Dermatológovia varujú pred nepríjemnými účinkami

05.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gpointstudio). Je každodenné umývanie tela zdravé? Mnohí z nás si nevedia predstaviť ísť spať bez toho, aby si dali…

Tento domáci prípravok vyčistí všetky nečistoty v kúpeľni a kuchyni. Potrebujete dva produkty

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Došiel vám tekutý prášok na čistenie kuchyne a kúpeľne? Nemusíte sa ponáhľať do obchodu - vyrobte si…

Spálite viac kalórií ako pri obyčajnej chôdzi. Potrebujete jednu vec

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Kruz). Nordic walking (severská chôdza) je forma fyzickej aktivity spočívajúca v chôdzi s použitím špeciálnych palíc, ktorá si…

Vyzerajú ako obláčiky a chutia sladko. Tieto palacinky sa rozplývajú v ústach

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen_Kray). Vôňa palaciniek, ktorá sa šíri z kuchyne, je esenciou lenivého rána. Za chvíľu sa vnútro palaciniek naplní vašimi…

Auto Trendy

Majitelia starších modelov Volvo dostanú novoročný darček

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Väčšina výrobcov aktualizuje svoje informačno-zábavné systémy len pri facelifte alebo úplne novej generácii konkrétneho modelu. Vodiči starších vozidiel preto môžu na nové modely pozerať so…

Prvé elektrické Ferrari sa blíži

5.10.2024 Redakcia Auto trendy . Podľa Benedetta Vignu, generálneho riaditeľa spoločnosti Maranello, sa prvé elektrické Ferrari objaví vo štvrtom štvrťroku 2025.

Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne. Clá nadobudnú účinnosť v novembri tohto roka.

Aká je budúcnosť spoločnosti Seat, odchádza alebo nie?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pred rokom sa hovorilo, že sa zmení na iný typ mobility. V akom stave sa nachádzame Pred rokom, začiatkom septembra 2023, generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen…

Je dovolené jazdiť na aute s hrdzavými časťami?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Aby mohli vozidlá jazdiť po cestách, musia spĺňať určité minimálne bezpečnostné kritériá. Ale ak sú na prahoch, karosérii alebo iných miestach pod vozidlom hrdzavé časti,…

Mitsubishi Outlander PHEV (2025): Prvé fotografie európskej verzie

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Takto vyzerá nové vydanie pre NemeckoMitsubishi Motors Europe pokračuje vo svojej produktovej ofenzíve a investíciách na európskom trhu premiérou nového modelu Outlander PHEV v segmente…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov