Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie,

Olej zo sladkých mandlí vo varení a kozmetike. Spoznajte jeho vlastnosti a nikdy sa s ním nerozlúčite

02.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Olej zo sladkých mandlí je produkt, ktorý sa stal stálicou na pultoch obchodov. Plný cenných živín, má široké využitie ako v každodennej...

02.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Olej zo sladkých mandlí je produkt, ktorý sa stal stálicou na pultoch obchodov. Plný cenných živín, má široké využitie ako v každodennej starostlivosti o telo a vlasy, tak aj v kuchyni.

Foto: shutterstock/New Africa

Olej zo sladkých mandlí je jedným z najobľúbenejších rastlinných olejov. Zistite, aký vplyv má na vašu pokožku a vlasy a určite vám zostane dlhšie.

Olej zo sladkých mandlí – množstvo cenných živín

Olej zo sladkých mandlí je všestranný produkt, ktorý sa používa v rôznych oblastiach, hlavne vo varení a kozmetike. V poslednej dobe získal na popularite. Čoraz viac ľudí si všíma výhody pravidelného používania produktu.

Vyššie spomínaný olej obsahuje množstvo cenných zložiek vrátane nenasýtených mastných kyselín (kyselina olejová, kyselina linolová). Ich prítomnosť robí z tohto oleja produkt so silnými hydratačnými vlastnosťami, ktorý je veľmi dôležitý pre každodennú starostlivosť o pokožku a vlasy.

Obsahuje aj:

  • vitamíny A, E, K, D
  • železo,
  • horčík
  • zinok.

Olej zo sladkých mandlí na tvár – starostlivosť

Na tvár pôsobí hydratačne a má upokojujúci účinok. Odporúča sa najmä ľuďom, ktorí majú suchú pokožku, náchylnú na podráždenie. Dá sa však použiť rôznymi spôsobmi. Môže sa aplikovať priamo na pokožku, ale môže byť aj zložkou rôznych ošetrujúcich produktov (krémy, balzamy, masážne oleje a pod.).

Má ľahkú konzistenciu, vďaka čomu sa výborne rozotiera na pokožke a rýchlo sa vstrebáva. Pravidelné používanie oleja zo sladkých mandlí robí pokožku správne zvlhčenou, pružnou a hladkou. Špecialisti tiež zdôrazňujú, že môže redukovať jemné vrásky na tvári, najmä okolo očí a úst.

Mandľový olej na vlasy – prečo sa oplatí ho používať a ako na to?

Olej zo sladkých mandlí funguje rovnako dobre na vlasy ako aj na tvár. Ako sme už spomenuli má hydratačný účinok, vďaka čomu sú vlasy dokonale lesklé a vyzerajú zdravo. Je ideálny pre ľudí, ktorí sa chcú zbaviť problému lámavých a matných vlasov.

Olej sa na vlasy najčastejšie používa vo forme masky, nanáša sa na vlasy niekoľko minút pred umytím, ale dá sa použiť aj ako sérum na poškodené končeky vlasov.

No niekedy sa používa aj ako prípravok na masáž pokožky hlavy. Masáž hlavy priaznivo pôsobí na krvný obeh a podporuje rast nových vlasov.

Olej zo sladkých mandlí pre novorodencov – využitie prípravku pri starostlivosti o deti

Mladé matky by mali vedieť, že pre novorodencov je tento olej veľmi dobrý produkt, ktorý možno úspešne použiť na každodenné rituály starostlivosti. Má upokojujúce vlastnosti, takže ho možno efektívne použiť okrem iného: na plienkovú vyrážku alebo červenú kožu. Navyše má tiež silné hydratačné vlastnosti, preto sa oplatí pridať pár kvapiek do večerného kúpeľa. Prípravok vytvára tenkú ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje strate vlhkosti pokožky.

Olej zo sladkých mandlí sa tiež často používa na masáž jemnej pokožky novorodenca. Stačí si naniesť pár kvapiek prípravku na ruku a jemne vmasírovať do telíčka bábätka.

Foto: Pixabay/Rabbixel

Olej zo sladkých mandlí – využitie v kuchyni

Využitie v kuchyni. Hoci je výrobok spojený najmä so starostlivosťou, oplatí sa vedieť, že sa dá využiť aj v kuchyni. Tento olej podporuje trávenie a zabraňuje zápche, takže jeho zaradenie do jedálnička môže priniesť mnohé zdravotné benefity.

Olej zo sladkých mandlí možno použiť okrem iného: na domáce pečenie ako zdravšia alternatíva iných tukov. Výborne sa hodí aj ako základ omáčok a dresingov na ľahké šaláty. Dokonale sa hodí okrem iného k: s medom a horčicou. Vďaka svojej jemnej povahe nemení chuť pokrmov, len ju mierne zvýrazňuje a dopĺňa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tekvicový olej nazývajú aj zeleným zlatom. Prečo má tento názov?

Centimetre okolo pása mi leteli dole. Bez akejkoľvek diéty. Dôvodom je „pravidlo zdravého taniera“


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Umývate sa každý deň? Dermatológovia varujú pred nepríjemnými účinkami

05.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gpointstudio). Je každodenné umývanie tela zdravé? Mnohí z nás si nevedia predstaviť ísť spať bez toho, aby si dali…

Spálite viac kalórií ako pri obyčajnej chôdzi. Potrebujete jednu vec

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Kruz). Nordic walking (severská chôdza) je forma fyzickej aktivity spočívajúca v chôdzi s použitím špeciálnych palíc, ktorá si…

Nielen kvôli vašim kostiam. Prečo sa oplatí užívať vitamín D?

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ekaterina Pokrovsky). Ako sme nedávno zistili, vitamín D je nielen skvelou podporou pre pre zdravý vývoj kostí, ale má…

Odporúčala ich svätá Hildegarda. Majú priaznivý účinok na pankreas a pečeň

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk). Zrejmý symbol jesenných prechádzok. Gaštany s obľubou zbierajú veľkí aj malí turisti. Tentoraz sa však zameriame na…

Odkiaľ pochádzajú pečeňové škvrny? Nemajú nič spoločné s týmto orgánom

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lek in a BIG WORLD). Pečeňové škvrny, známe aj ako pigmentové alebo starecké škvrny, sa najčastejšie začínajú objavovať okolo…

Auto Trendy

Prvé elektrické Ferrari sa blíži

5.10.2024 Redakcia Auto trendy . Podľa Benedetta Vignu, generálneho riaditeľa spoločnosti Maranello, sa prvé elektrické Ferrari objaví vo štvrtom štvrťroku 2025.

Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne. Clá nadobudnú účinnosť v novembri tohto roka.

Aká je budúcnosť spoločnosti Seat, odchádza alebo nie?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pred rokom sa hovorilo, že sa zmení na iný typ mobility. V akom stave sa nachádzame Pred rokom, začiatkom septembra 2023, generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen…

Je dovolené jazdiť na aute s hrdzavými časťami?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Aby mohli vozidlá jazdiť po cestách, musia spĺňať určité minimálne bezpečnostné kritériá. Ale ak sú na prahoch, karosérii alebo iných miestach pod vozidlom hrdzavé časti,…

Mitsubishi Outlander PHEV (2025): Prvé fotografie európskej verzie

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Takto vyzerá nové vydanie pre NemeckoMitsubishi Motors Europe pokračuje vo svojej produktovej ofenzíve a investíciách na európskom trhu premiérou nového modelu Outlander PHEV v segmente…

Najhoršie ojazdené autá. Tento rebríček je prešľap za prešľapom

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Hľadáte bezporuchové vozidlo? Okrem poruchovosti sa oplatí zvážiť aj servis - náklady na opravy a čas potrebný na odstránenie najčastejších porúch. Takto hodnotí ojazdené vozidlá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov