4.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev).
Máte radi fašírky z mletého mäsa? Ak áno, tieto vám budú chutiť ešte viac. Nazvala som ich letné mleté rezne, pretože som do nich pridala skutočne letné prísady. Sú také šťavnaté a chutné, že už mesiac musím tieto rezne robiť každé tri dni a rodina sa ich nevie nabažiť. Nepoužívam ani bravčové mäso. Tento recept je jednoducho dokonalý.
Fašírky z mletého mäsa sú absolútnou klasikou slovenských večerí . Nepoznám nikoho, kto by opovrhol chutnou fašírkou so zemiakmi a uhorkovým šalátom. Je však dôležité si uvedomiť, že recept na mleté fašírky sa dá rôznymi spôsobmi vylepšiť a obohatiť o rôzne prísady.
Nedávno som trochu vybočila zo zabehnutých koľají a pripravila som mleté fašírky na vlastný spôsob. Namiesto bravčovej krkovičky som použila mäso z morčacieho stehna, pridala som nasekaný kôpor, nastrúhanú cuketu a nadrobno nadrobený syr feta. Boli také šťavnaté a chutné, že sa ku klasickému receptu už tak skoro nevrátim.
Letné mleté fašírky. Také šťavnaté a chutné, že budete skákať od radosti
Ingrediencie:
- 1 kg mletého mäsa z morčacieho stehna,
- 1 väčšia cuketa,
- približne. 150-200 g syra feta (najlepšie polotučného),
- zväzok kôpru,
- 2 malé šalotky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 vajcia,
- nebielená strúhanka namočená v mlieku alebo vývare,
- strúhanka,
- soľ a korenie podľa chuti.
Mleté rezne s cuketou, fetou a kôprom Postup prípravy:
- Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche tuku, najlepšie na masle. Necháme vychladnúť. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a papierovou utierkou z nej vytlačíme prebytočnú šťavu.
- Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajcia a strúhanku scedenú z mlieka alebo vývaru. Potom pridáme rozdrobenú fetu, cibuľu a nasekaný kôpor. Pridajte tiež cuketu a cesnak pretlačený cez lis.
- Do zmesi pridajte korenie a štipku soli – nezabudnite, že syr feta je už sám o sebe slaný. Potom zmes intenzívne vymiešajte na hladkú hmotu.
- Pripravte si panvicu a dôkladne rozohrejte olej – nemusí ho byť málo, ale mal by byť veľmi horúci.
- Mokrými rukami odtrhávajte kúsky mäsovej zmesi a tvarujte z nich rezne. Potom každú kotletu z každej strany obalíme v strúhanke a naklepeme, aby počas vyprážania neopadávala. Každú kotletu opečte z oboch strán dozlatista a v prípade potreby odsaďte prebytočný tuk papierovou utierkou.
S čím podávať letné mleté fašírky? S čímkoľvek, čo máte radi. Môžete ich podávať klasicky so zemiakmi a nakladanými alebo malými solenými uhorkami, alebo ich môžete podávať s ryžou a grilovanou zeleninou. Výborne chutia aj za studena s cesnakovou alebo kôprovou omáčkou, prípadne nakrájané na plátky a podávané v grilovanej rolke alebo tortille.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadna panvica ani mikrovlnka. Ako zohriať bravčové rezne, aby neboli gumené?
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.