4.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juliya_Ka).
Leto je skvelým obdobím na prípravu sladkých nátierok, ktoré si môžeme vychutnať na jeseň a v zime. Nižšie uvedený recept je inšpiráciou, ako si okrem džemov pripraviť aj niečo iné, ale rovnako chutné. Použite naň sezónne ovocie, ktorému sa v tomto ročnom období nič nevyrovná.
Príprava domácich marmelád je nielen spôsob, ako si uchovať chuť letného ovocia na zimné mesiace, ale aj skvelá príležitosť experimentovať v kuchyni. Tradičné džemy a marmelády sú všeobecne známe a obľúbené, ale niekedy sa oplatí siahnuť po niečom netradičnom, čo nás prekvapí svojou chuťou a štruktúrou. Mnohí z nás hľadajú nové inšpirácie na obohatenie svojej špajze o jedinečné chute a vône. Ak aj vy patríte medzi hľadačov nových chutí, nasledujúci recept je určený práve vám.
Jedným z takýchto netradičných receptov je čokoládový slivkový krém. Je to jedinečná alternatíva ku klasickým džemom, ktoré si často natierame na chlieb. Slivkový čokoládový krém spája intenzívnu sladkosť zrelého ovocia s hlbokou čokoládovou arómou, čím vytvára jedinečnú kompozíciu. Je to nielen vynikajúca príloha k sendvičom alebo palacinkám, ale aj samostatný lahodný dezert, ktorý určite poteší všetkých členov domácnosti a hostí. Sami uvidíte, že sa bude jesť priamo z pohárov.
Slivková nutella recept
Zloženie:
- 1 kg sliviek
- 200 g cukru
- 100 g horkej čokolády
- 50 g kakaa
- čajová lyžička škorice
- lyžička citrónovej šťavy
Spôsob prípravy:
- Slivky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky.
- Potom slivky vložte do veľkého hrnca, pridajte cukor a citrónovú šťavu. Varte na miernom ohni za častého miešania, kým sa slivky nerozpadnú a nepustia šťavu, približne 30 minút.
- Keď sa slivky rozpadnú, rozmixujte ich ručným mixérom alebo napríklad v kuchynskom robote na hladkú zmes.
- Do horúcej slivkovej zmesi potom pridajte kakao, škoricu a nasekanú horkú čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a všetky prísady sa nespoja.
- Zmes varte na miernom ohni ďalších 10-15 minút za stáleho miešania, aby sa nepripálila.
- Horúcu slivkovú nutellu nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Poháre postavte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridáte ich do šalátov a koláčov. Urobíte ich raz a vydržia v pohároch po celý rok.
Nielen slivky, ale aj hrušky by ste mali zaradiť do svojho jedálnička. Prinášame dôvody
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.