4.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maren Winter).
Hrušky v sirupe sú bezpochyby najlepšou ovocnou konzervou na leto a jeseň. Recept je jednoduchý, ako to už u našich babičiek býva. Hrušky sú sladké a chutné vďaka pomerom a dvom prísadám.
Hrušky v sirupe sú to najlepšie, čo môžete s týmto ovocím urobiť. Sú dokonalou prílohou k koláčom, krémovým dezertom, zmrzline alebo jednoducho ako sladká desiata, keď doma nie sú sušienky alebo čokoláda. Tento recept na hrušky v sirupe je veľmi jednoduchý a jedinečnú chuť umocňujú dve korenia – klinčeky a vanilka.
Hrušky v sirupe. Najlepšie vyniknú s týmito prísadami
Ingrediencie:
- 4 veľké zrelé hrušky
- 2 vanilkové struky
- 2-3 klinčeky
- cukrový sirup: 1 šálka cukru na 1 šálku vody v primeranom množstve
Hrušky v sirupe – ako na to
- Hrušky očistite a ošúpte. Rozrežte ich pozdĺžne na štvrtiny a odstráňte jadrovníky.
- Do hrnca nalejte vodu, pridajte cukor a počas ohrievania miešajte. Cukor by sa mal rozpustiť. Keď je sirup teplý, pridáme klinčeky a vanilku.
- Hrušky vložte do pohárov a zalejte ich sirupom tak, aby ich tekutina úplne zakryla. Poháre pevne zaskrutkujte a pasterizujte vo vriacej vode približne 10 minút. Po vychladnutí poháre preložte na chladné a suché miesto.
Podobným spôsobom môžete pripraviť aj iné ovocie. V cukrovom sirupe sú chutné aj marhule, slivky, černice a dokonca aj tekvica. Ak máte radi domáce zaváraniny a zároveň si z času na čas radi doprajete niečo sladké, nečakajte a použite tento recept.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridáte ich do šalátov a koláčov. Urobíte ich raz a vydržia v pohároch po celý rok.
Čokoládová torta so sladkým krémom a hruškami
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.