3.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Medvedeva).
Tvarohový koláč je veľmi obľúbený dezert, ktorý si môžete dať v každej reštaurácii a kúpiť v každom obchode alebo cukrárni. Nie všetky jeho druhy sa však dajú kúpiť; niekedy si ho musíte vyrobiť sami, aby ste ho zjedli. Presne to je aj tento prípad, pretože takúto podobu som ešte nikde nevidela
Tvarohový koláč sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a jeho rôzne druhy sú obľúbené po celom svete. Jeho krémová konzistencia sa dobre kombinuje s ovocím a tiež s čokoládou. Tentoraz však všetko toto odpadá, pretože do popredia sa dostáva jemná jahodová pena. Pripravíte ju za pár minút a keď ju navrstvíte na tvaroh, nielenže skvele vyzerá, ale rovnako dobre aj chutí. Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, tento dezert ich určite ohromí.
Recept na tvarohový koláč s jahodovou penou
Ingrediencie na dno
- 200 g sušienok,
- 100 g rozpusteného masla.
Ingrediencie na tvarohovú zmes
- 500 g tvarohu,
- 200 g cukru,
- 3 vajcia,
- čajová lyžička vanilkového extraktu,
- 100 ml smotany na šľahanie.
Prísady na jahodovú penu
- 500 g jahôd,
- 100 g cukru,
- jahodové želé,
- 250 ml vody,
- 250 ml smotany na šľahanie.
Spôsob prípravy
- Najskôr pripravte korpus. Sušienky rozdrvíme na jemný piesok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou pokryjeme dno tortovej formy a pritlačíme ju. Chladíme v chladničke asi 30 minút.
- Teraz je čas na tvarohovú zmes. Vo veľkej miske vyšľaháme tvaroh s cukrom do hladka. Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridaní premiešajte. Pridáme vanilkový extrakt a smotanu a premiešame. Na vychladnutý korpus nalejte tvarohovú zmes.
- Všetko pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 50-60 minút, kým tvarohová zmes nezostane tuhá. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dajte vychladiť do chladničky.
- Na záver pripravte jahodovú penu. Jahody rozmixujeme na pyré a spolu s cukrom zohrejeme v hrnci. V samostatnej miske rozpustite jahodové želé v 250 ml horúcej vody. Želé zmiešajte s jahodovým pyré a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Do vychladnutej jahodovej zmesi jemne vmiešajte smotanu.
- Jahodovú penu nalejte na vychladnutý tvarohový koláč a vložte do chladničky na niekoľko hodín, kým pena neztuhne. Cheesecake podávajte vychladený, nakrájaný na porcie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jeden plech nestačí. Pridajte do zmesi lyžicu. Pistáciový cheesecake bude nadýchaný ako obláčik
O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.