4.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yulia Davidovich).
Výroba džemu je v niektorých domácnostiach každoročnou tradíciou. Ak je to aj u vás doma letná povinnosť, potom tento recept musíte bezpodmienečne pripraviť. Takýto džem som ešte nikde nevidela a výborne sa hodí k palacinkám a vafliam.
Čučoriedkovo-malinový džem je dokonalým príkladom toho, ako možno rôzne druhy ovocia spojiť do chutného celku. Tento recept ponúka jedinečné spojenie sladkosti malín a hlbokej chuti čučoriedok, čím vzniká džem s intenzívnou vôňou a prirodzenou sladkosťou. Tento džem je ideálny ako príloha k raňajkovým palacinkám, toastom alebo ako prísada do dezertov a umožní vám naplno si vychutnať letné chute počas chladnejších mesiacov.
Čučoriedkovo-malinový džem recept
Zloženie:
- 500 g čučoriedok
- 500 g malín
- 800 g cukru
- šťava z 1 citróna
Spôsob prípravy:
- Čučoriedky a maliny umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať na sitku. Preložte bobule do veľkého hrnca a pridajte citrónovú šťavu.
- Za častého miešania zohrievajte bobule na miernom ohni, kým nepustia šťavu a nezačnú sa rozpadávať (približne 10 až 15 minút).
- Pridajte cukor a dôkladne premiešajte. Džem varte na miernom ohni asi 30-40 minút, často miešajte, aby sa nepripálil. Džem by mal zhustnúť.
- Ak chcete skontrolovať, či je džem hotový, dajte čajovú lyžičku džemu na tanier a vložte na niekoľko minút do chladničky. Ak džem stuhol a nerozlieva sa, je hotový. Ak nie, varte ďalších 5 až 10 minút a skúšku zopakujte.
- Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite.
- Poháre pasterizujte vo veľkom hrnci s vriacou vodou približne 10 minút. Po pasterizácii ich vyberte z vody a odložte bokom, aby vychladli.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Figový džem je medzi domácimi zaváraninami skutočnou raritou. Ako ho pripraviť?
Hľadáte hit v kuchyni? Džem z týchto plodov očarí celú rodinu. Jahody a maliny sa môžu skryť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.