5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Levent Konuk).
Spracovanie niektorých potravín môže skončiť neporiadkom na sporáku a prácnym drhnutím. Neviete, čo robiť, aby voda z hrnca nevytekala? Zabudnite na trik s lyžicou, pretože máme niečo lepšie. Odteraz bude varenie mlieka, cestovín alebo zemiakov skutočným potešením.
Varenie je bežnou situáciou pri varení škrobnatých potravín. Pri tomto procese sa vytvárajú bublinky pary, ktoré stúpajú nad hrniec a praskajú. Ak varíte zemiaky alebo cestoviny v príliš veľkom množstve vody na príliš silnom horáku, máte zaplavený sporák. Ako tomu môžete zabrániť? Pred varením musíte urobiť len jednu vec.
Čo sa dá urobiť, aby sa zabránilo vykypeniu vody? Tu je spoľahlivá metóda, ktorá vždy funguje
Či už chcete variť ryžu, zemiaky alebo cestoviny, musíte pri varení dávať veľký pozor na vriacu vodu. Aby sa zabránilo prevareniu hrnca, niektorí ľudia naň položia drevenú lyžicu. Tá pôsobí ako blokáda pre penu a zabraňuje zaplavovaniu hrnca. Čo robiť, ak ju nemáme po ruke?
Ak sa vám nechce čistiť varnú dosku od pripáleného škrobu po skončení varenia, využite tento patent. Jediné, čo musíte urobiť, je vložiť jedlo do hrnca, zaliať ho vodou a utrieť vrch hrnca papierovou utierkou namočenou v klasickom alebo olivovom oleji. Takto sa vám ani počas intenzívneho varenia nebude tvoriť pena.
Čím môžete vyčistiť sporák? Pripáleniny sa dajú bleskovo odstrániť čistiacim prostriedkom pre domácnosť
Pripálený škrob sa nie vždy ľahko odstráni. Často je potrebné vynaložiť veľa úsilia na správne vyčistenie varnej dosky. Ľahko to zvládnete, ak si vyrobíte domáci čistiaci prostriedok z produktov, ktoré máte v kuchyni. Ušetríte tak peniaze za špecifiká kúpené v obchode a rýchlo sa zbavíte aj starých pripálenín. Budete potrebovať:
- 250 ml liehového octu,
- polievková lyžica jedlej sódy,
250 ml vody, - 5-6 kvapiek prostriedku na umývanie riadu.
Zmiešajte všetky zložky vo fľaši s rozprašovačom a hojne nastriekajte na spálené miesta na sporáku. Nechajte pôsobiť 15 – 20 minút a tekutinu zotrite mäkkou handričkou alebo špongiou. Nakoniec varnú dosku vyleštite papierovou utierkou a máte hotovo.
TIP! Pri sypaní jedlej sódy buďte opatrní. Roztok bude šumieť, preto si fľašu v žiadnom prípade nepribližujte k očiam.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zátku z oleja nevyhadzujte, uľahčí vám VARENIE
Mäkká cvikla za 30 minút. Jednoduchý trik s vodou
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.