5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/brizmaker).
Indukčná varná doska je denne vystavená rôznym nečistotám. Najhorším nepriateľom čistoty povrchu je striekajúca mastnota, ktorá pri vyprážaní rezňov strieka všade. Aký je najlepší spôsob čistenia indukčnej varnej dosky? Vďaka tomuto triku to pôjde rýchlo a bez šmúh.
Každý majiteľ indukčnej varnej dosky vie, že na jej udržanie v čistote je potrebné trochu sa nadrieť. Často míňame veľa peňazí na špeciálne čistiace prostriedky na varné dosky, ale ukazuje sa, že to nie je potrebné. Ľahko si môžete pripraviť prípravok, ktorý vašu varnú dosku vyčistí do lesku.
Aký je najlepší spôsob čistenia indukčnej varnej dosky? Samotný prostriedok na umývanie riadu nepomôže
Tekutý prostriedok na umývanie riadu funguje dobre na škvrny na riade a príboroch, ale na indukčných varných doskách sa veľmi dobre neosvedčí. Zanecháva za sebou šmuhy, ktoré sú veľmi viditeľné, najmä na svetle. Ukazuje sa však, že sa to dá ľahko odstrániť. Stačí do neho pridať jednu prísadu a jeho vlastnosti sa zmenia.
Na prípravu čistiaceho prostriedku budete potrebovať:
- 150 ml prostriedku na umývanie riadu
- 150 ml liehového octu
- prázdnu fľašu od rozprašovača
Zmiešajte prostriedok na umývanie riadu s octom vo fľaši s rozprašovačom. Nechajte niekoľko minút, aby sa zložky dobre vstrebali, a postriekajte celý povrch indukčnej varnej dosky. Prípravok zotrite mäkkou stranou špongie a v prípade potreby postup zopakujte. Nakoniec povrch vyleštite flanelovou handričkou a obdivujte výsledky svojej práce. Vďaka výrobku nezostanú na doske žiadne šmuhy. Bude vyzerať ako nový.
Čo môžete urobiť, aby vám na indukčnú varnú dosku nestriekal tuk? Dômyselný trik vám pomôže udržať kuchyňu čistú
Ak chcete znížiť množstvo nečistôt na indukčnej varnej doske, vyhnite sa častej chybe pri vyprážaní. Pri vyprážaní mäsa mnohí ľudia zakrývajú panvicu pokrievkou. To je veľmi zlé, pretože kondenzujúca voda spôsobuje, že olej alebo maslo vystrekujú ešte viac do strán. Tejto situácii sa vyhnete, ak pokrievku odložíte nabok a panvicu vyložíte papierom na pečenie. Potom do nej nalejte olej, zohrejte ho a opečte mäso ako zvyčajne. Vďaka tomuto patentu sa mäso neprilepí a tuk zostane na svojom mieste.
TIP! Ak nemáte po ruke papier na pečenie, vystriekávanie tuku na sporák sa zníži použitím kuchynskej soli. Do panvice nasypte štipku soli, nalejte olej, rozohrejte a mäso opečte. Absorbuje prebytočnú vodu, takže tuk neopustí panvicu a nezašpiní sporák.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Sporák mojej starej mamy má 50 rokov, ale žiari, ako keby bol nový. To všetko vďaka tejto paste
Nakrájajte citrón a posypte ho soľou. Rýchlo sa zbavíte nepríjemného problému v kúpeľni
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.