Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Prírodný botox za pár eúr. Vyhladzuje vrásky, dodáva pleti lesk a hydratuje ju

5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). V súčasnosti sa čoraz viac ľudí zameriava na prírodné metódy starostlivosti o pleť. Medzi nimi je čoraz populárnejšie ľanové semienko, ktoré je nielen...

5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio).

V súčasnosti sa čoraz viac ľudí zameriava na prírodné metódy starostlivosti o pleť. Medzi nimi je čoraz populárnejšie ľanové semienko, ktoré je nielen ceneným doplnkom stravy, ale aj zložkou domácej kozmetiky. Ako si vyrobiť prírodný botox z ľanových semienok, ako tento prírodný prostriedok na tvár aplikovať a aké sú jeho výhody?

Ako si vyrobiť prírodný botox z ľanových semienok, ako tento prírodný prostriedok na tvár aplikovať a aké sú jeho výhody?
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Čo je ľanové semienko?

Ľanové semienka sú semená ľanu siateho (Linum usitatissimum), rastliny, ktorá sa pestuje už tisíce rokov a v mnohých kultúrach je cenená ako potravina aj ako surovina na výrobu textílií.

Obsahujú minerálne látky vrátane horčíka, fosforu a železa a lignany, ktoré pôsobia ako prírodné antioxidanty.
Foto: shutterstock.com/Olivka888

Tieto semienka sú mimoriadne bohaté na vlákninu, omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, ako aj vitamíny E, B1 a B6. Okrem toho obsahujú minerálne látky vrátane horčíka, fosforu a železa a lignany, ktoré pôsobia ako prírodné antioxidanty.

Ľanové semienko a vrásky

Vrásky sú prirodzenou súčasťou procesu starnutia pokožky, ale mnohí ľudia sa snažia oddialiť ich vznik alebo znížiť ich viditeľnosť. Na tento účel čoraz častejšie využívame prírodné prostriedky a ľanové semienko so svojimi blahodarnými vlastnosťami môže byť jedným z nich.

Omega-3 mastné kyseliny obsiahnuté v ľanovom semienku podporujú regeneráciu kožných buniek, čo môže pomôcť znížiť výskyt vrások.
Foto: shutterstock/gcafotografia

Ľanové semienko má schopnosť viazať vodu, čo pomáha udržiavať pokožku hydratovanú. Vďaka tomu je pokožka pružnejšia a menej náchylná na tvorbu vrások. Lignany a vitamín E obsiahnuté v ľanovom semienku pôsobia ako antioxidanty a pomáhajú neutralizovať voľné radikály, ktoré urýchľujú proces starnutia pokožky. Omega-3 mastné kyseliny obsiahnuté v ľanovom semienku podporujú regeneráciu kožných buniek, čo môže pomôcť znížiť výskyt vrások.

Ako vyrobiť prírodný botox z ľanových semienok?

Prírodný botox z ľanových semienok nie je nič iné ako gél, ktorý si môžeme pripraviť sami doma.

Tu je recept:

Ingrediencie:

  • 1 polievkovú lyžicu ľanového semienka
  • 1 pohár vody
Prírodný botox z ľanových semienok nie je nič iné ako gél, ktorý si môžeme pripraviť sami doma.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Príprava:

  1. Do malého hrnca nalejte šálku vody a priveďte ju do varu.
  2. Pridajte lyžicu ľanového semienka a znížte teplotu.
  3. Varte na miernom ohni asi 10 minút za častého miešania, kým nezískate gélovú konzistenciu.
  4. Odstavte hrniec, aby vychladol, a potom preceďte cez gázu alebo jemné sitko, aby ste oddelili gél od semienok.

Ako aplikovať prírodný ľanový botox?

Hotový gél sa môže aplikovať niekoľkými spôsobmi:

  1. Tvárová maska – gél naneste na čistú pokožku tváre, vyhnite sa oblasti okolo očí a úst. Nechajte pôsobiť približne 20 minút a potom opláchnite teplou vodou. Masku je možné používať 2 až 3-krát týždenne.
  2. Sérum – gél sa môže používať aj ako sérum tak, že sa nanesie malé množstvo na tvár pred použitím hydratačného krému.
  3. Obklady na očné okolie – namočte vatové tampóny do gélu a priložte ich na zatvorené viečka približne na 10 – 15 minút. Táto procedúra pomôže zvlhčiť jemnú pokožku okolo očí a znížiť výskyt jemných vrások.
Táto procedúra pomôže zvlhčiť jemnú pokožku okolo očí a znížiť výskyt jemných vrások.
Foto: shutterstock/Vladimir Gjorgiev

Aké sú účinky prírodného ľanového botoxu?

Pravidelné používanie gélu z ľanových semienok môže priniesť pleti množstvo výhod. Vďaka svojim hydratačným a regeneračným vlastnostiam dokáže tento gél vyhladiť jemné vrásky a zlepšiť celkovú štruktúru pokožky. Hydratovaná pokožka sa stáva pružnejšou a elastickejšou, čo pomáha pôsobiť proti tvorbe nových vrások.

Ľanový gél má aj upokojujúci účinok, ktorý pomáha znižovať podráždenie a začervenanie pokožky, prináša úľavu a zlepšuje vzhľad pleti.
Foto: shutterstock/Ground Picture

Antioxidanty obsiahnuté v ľanovom semienku navyše môžu pomôcť rozjasniť pleť a dodať jej zdravý lesk. Ľanový gél má aj upokojujúci účinok, ktorý pomáha znižovať podráždenie a začervenanie pokožky, prináša úľavu a zlepšuje vzhľad pleti.

Na čo si dať pozor pri používaní botoxu z ľanových semienok?

Hoci je ľanové semienko prírodný produkt, je potrebné vziať do úvahy niekoľko dôležitých skutočností. Pred prvým použitím gélu sa odporúča vykonať alergický test. Malé množstvo gélu naneste na pokožku za uchom alebo na vnútornú stranu zápästia a počkajte 24 hodín. Ak sa nevyskytnú žiadne reakcie, je bezpečné aplikovať gél na tvár.

Hoci je gél šetrný k pokožke, nepreháňajte to s jeho používaním.
Foto: shutterstock/Bokeh Fotografia

Ľanový gél by sa mal skladovať v chladničke a použiť do 5-7 dní, aby sa zachovali jeho vlastnosti a zabránilo sa jeho znehodnoteniu. Treba sa vyhnúť aj kontaktu gélu s očami, pretože môže spôsobiť podráždenie slizníc. Hoci je gél šetrný k pokožke, nepreháňajte to s jeho používaním. Optimálna frekvencia je maximálne 2 až 3-krát týždenne, čím sa zabráni vysušeniu pokožky a zabezpečia sa najlepšie výsledky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento oplach si s mastnými vlasmi poradí v okamihu. Len 3 zložky a budete cítiť úľavu na dlhú dobu

Kedy je najlepšie piť ľanové semienka? Ich účinok závisí od dennej doby


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako odstrániť zápach z posteľného prádla? Potrebujete dva produkty z kuchyne

20.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/triocean). Zápach posteľnej bielizne je niečo, čomu sa chce každý z nás vyhnúť. Spánok je totiž jedným z najdôležitejších…

Čo na suché ruky? Skúste prírodné prostriedky, ktoré robia zázraky

Ak sú vaše ruky počas jesene suché a drsné, určite vyskúšajte domáce prostriedky, ktoré vám pomôžu ich zregenerovať. Stačí niekoľko ingrediencií a vaša pokožka bude…

Pite ho na raňajky a schudnete. Zabudnete na maškrtenie a neustálu chuť na sladké

20.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katarzyna Hurova). V boji s nadbytočnými kilami je kľúčom k úspechu vyvážená strava a dávka zdravého pohybu. Niekedy však…

Tieto plody sú skutočnými kalorickými bombami. Sú „sladké ako cukrík“. S množstvom to radšej nepreháňajte

20.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksei Isachenko). Ovocie je zdrojom mnohých živín, vrátane: vlákniny, kyseliny listovej a vitamínov. Niektoré z nich však obsahujú veľké…

Ako vyčistiť komín? Pozbierajte tieto šupky a spáľte ich. Nemusíte chodiť na strechu

20.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Klimek Pavol). Vykurovacia sezóna je predo dvermi, preto je čas postarať sa nielen o radiátory, ale aj o… komíny.…

Auto Trendy

Suzuki GSX-8R je motocykel, ktorý chcete vlastniť. Je to majster v každej kategórii

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na novom Suzuki GSX-8R som jazdil vo všetkých podmienkach: v meste, na ceste aj na okruhu. Som presvedčený, že je to najlepšia rozumná motorka, akú…

BMW uvádza na trh nový rad karbónového príslušenstva pre M5 Touring

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - BMW M5 Touring je možné vybaviť celým radom karbónových doplnkov. Ktoré položky si môžu zákazníci vybrať pre nové výkonné kombi.

Spoločnosť Ford uvádza na trh verziu pick-up Ranger s pohonom PHEV.

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Ford oficiálne predstavila novú hybridnú verziu pick-up Ranger. Nový variant PHEV dokáže na jedno nabitie prejsť viac ako 45 km.

Volkswagen predviedol novinky v oblasti dodávok. Transporter T7 rozvíri trh

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Výrobca z Wolfsburgu predstavil siedmu generáciu ikonickej dodávky. Nový Volkswagen Transporter T7 debutuje v niekoľkých karosárskych variantoch, niekoľkých verziách výbavy a so širokou škálou agregátov.…

Toyota Urban Cruiser: Všestranné hybridné SUV

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spomínate si na crossover, ktorý Toyota predávala pred rokmi? Teraz je to cenovo dostupné SUV. Toyota nemá núdzu o kompaktné vozidlá SUV. V skutočnosti má…

EÚ by mohla dokončiť clá na čínske elektromobily v septembri

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia by mohla hlasovať za dokončenie zdanenia elektromobilov vyrobených v Číne. Clá na elektrické vozidlá vyrobené v Číne by sa mohli zaviesť už v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov