Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Karfiol v tejto verzii chutí takmer ako mäso. Urobte si ho namiesto bravčových rezňov, rodina si ho zamiluje

7.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG). Karfiol je zelenina s veľkým potenciálom. Najčastejšie však biele ružičky podávame na obed alebo večeru, obaľované v strúhanke a vyprážané, ale niekedy sa...

7.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG).

Karfiol je zelenina s veľkým potenciálom. Najčastejšie však biele ružičky podávame na obed alebo večeru, obaľované v strúhanke a vyprážané, ale niekedy sa oplatí prekročiť zaužívané schémy a pripraviť karfiol inak, oveľa chutnejšie. Dôležitá je marináda.

Karfiolové steaky – lepšie ako bravčové rezne
Foto: shutterstock/DronG

Obed bez mäsa nemusí byť nudný a stereotypný. Samozrejme, nemáme nič proti mäsovým guľkám s hubovou omáčkou alebo zemiakovým plackám, ale dnešný recept vás prekvapí veľmi, veľmi pozitívne. Karfiolové steaky sú chrumkavé, plné chuti a voňajú tak dobre, až sa vám z toho zatočí hlava. Kľúčová je tu marináda – nezabudnite na parmezán a sójovú omáčku. Hodí sa aj niekoľko ďalších korenín.

Karfiolové steaky sú lepšie ako bravčové rezne. Urobíte ich raz a zamilujete si ich


Ingrediencie:

  • 1 veľký karfiol
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • niekoľko lyžíc olivového oleja
  • asi 50 ml ľahkej sójovej omáčky,
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • soľ, korenie, sladká a pálivá paprika, trochu sušeného oregana.
Karfiolové steaky sú chrumkavé, plné chuti a voňajú tak dobre, až sa vám z toho zatočí hlava. Kľúčová je tu marináda – nezabudnite na parmezán a sójovú omáčku
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova


Pečené karfiolové steaky – ako na to:

  1. Pripravte si ostrý nôž. Karfiol nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Papier môžete zľahka potrieť olivovým olejom.
  2. Do misky nalejte niekoľko lyžíc olivového oleja, pridajte roztlačený cesnak, sójovú omáčku, soľ, korenie, sladkú a pálivú papriku a oregano. Pridajte aj parmezán a všetko spolu premiešajte.
  3. Pomocou silikónového štetca potrite plátky karfiolu pripravenou marinádou z oboch strán. Plech s karfiolovými steakami vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte, kým nezmäknú. To by malo trvať približne 15 – 20 minút.
  4. Počas pečenia môžete steaky obracať a ku koncu zapnúť funkciu na zapekanie, aby zelenina mierne zhnedla a bola chrumkavá.

Ak máte radi ostrejšie chute, odporúčam pridať trochu čili vločiek. Môžete tiež pridať viac parmezánu, aby sa počas pečenia vytvorila akási kôrka. Karfiolové rezne podávajte na váš obľúbený spôsob. Môžete ich ozdobiť nasekaným koriandrom a pokvapkať citrónovou šťavou, alebo ich podávať s cesnakovou omáčkou alebo tatárskou omáčkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto dve prísady vždy pridávam do cuketových placiek. Vychádzajú bezchybne a nerozpadávajú sa

Vyzerá ako ryža, ale sú to cestoviny. Kombinovala som to s vajíčkom a slaninou a vyšlo to na olizovanie prstov


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov