Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, 0

Vyžaduje si to trpezlivosť, ale chuť je šialená. Ako pripraviť malinový obláčik?

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Przemyslaw Muszynski). Dezerty by nás mali potešiť nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Niektoré dezerty vás ešte predtým, ako ich ochutnáte, zaujmú aj svojím...

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Przemyslaw Muszynski).

Dezerty by nás mali potešiť nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Niektoré dezerty vás ešte predtým, ako ich ochutnáte, zaujmú aj svojím názvom. To je prípad malinového obláčika, lahodného koláča, ktorý si môžete pripraviť v pohodlí domova.

Malinový obláčik – je jedným z najchutnejších dezertov
Foto: shutterstock/Przemyslaw Muszynski

Malinový obláčikový koláč kombinuje sladkú chuť s osviežujúcim nádychom ovocia, takže nepochybne osloví každého milovníka dezertov. Jeho príprava nie je náročná, ale vyžaduje si trochu času a ochoty. Ak si chcete byť istí, že váš malinový obláčik vyjde dokonale, použite tento recept.

Malinový obláčik – ingrediencie


Na prípravu koláča potrebujeme tieto prísady:

Krehké pečivo:

  • 250 g pšeničnej múky,
  • 1 PL práškového cukru,
  • 150 g studeného masla,
  • 1 žĺtok,
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica 18 % smotany.


Malinová vrstva:

  • 2 malinové želé,
  • 400 g čerstvých alebo mrazených malín,


Krém:

  • 400 ml 33 % smotany na šľahanie,
  • 250 g mascarpone,
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru,


Bezé:

  • 3 bielky,
  • štipka soli,
  • 150 g bieleho cukru,
  • 1 PL zemiakového škrobu,
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy,
  • hrsť mandľových lupienkov.
Na koláčik môžeme použiť čerstvé, ale aj mrazené maliny
Foto: shutterstock/Nitr

Malinový obláčik – recept


Príprava malinového koláča by sa mala rozdeliť do niekoľkých krokov. Prvým krokom je príprava malinového želé. Môžete použiť čerstvé alebo mrazené maliny. Ak použijete mrazené ovocie, vyberte ich z mrazničky asi 30 minút vopred.

Rozpusťte dve malinové želé v 600 ml vriacej vody, vložte maliny do hrnca, pridajte 50 ml vody a priveďte do varu. Keď maliny pustia šťavu, ale ešte nie uvarené, pridajte rozpustené želé a dôkladne premiešajte. Hrniec s malinami a želé odstavte, aby obsah stuhol.


Teraz je čas pripraviť cesto. Do misy dáme múku, práškový cukor a prášok do pečiva. Studené maslo nakrájame na malé kúsky a tiež pridáme k ostatným prísadám. V tej istej miske pristane aj žĺtok a studená voda alebo smotana. Všetky prísady dôkladne premiešajte a vypracujte cesto, ktoré vytvarujte do gule. Takto pripravené cesto zabaľte do potravinárskej fólie a na pol hodiny uzavrite do chladničky.

Po štvrťhodine cesto vyberte z chladničky a vyložte ním dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Cesto popichajte po celej ploche vidličkou a vložte do predhriatej rúry na 180 °C s horným a dolným ohrevom, ale bez ventilátora. Koláč pečte na strednej priečke približne 20 minút. Po tomto čase koláč vyberte z rúry a odložte ho vychladnúť.

Ďalším krokom je príprava pusiniek. Oddeľte žĺtky od bielkov z troch vajec. Bielky vložte do misy mixéra, pridajte štipku soli a šľahajte štyri minúty. Potom za stáleho šľahania postupne pridávajte jednu rovnú polievkovú lyžicu cukru za druhou, približne každú minútu.


Celý proces šľahania bielkov by nám mal trvať približne 15 minút a na samom konci znížime rýchlosť mixéra, pridáme zemiakový škrob a citrónovú šťavu a šľaháme ďalších 20 sekúnd. Bezé je teraz hotové.


Na dno tortovej formy opäť položíme papier na pečenie a rovnomerne naň nanesieme pusinky, ktoré posypeme mandľovými vločkami. Bezé vložíme do rúry vyhriatej na 130 °C a zapneme program konvekcia.

Po 20 minútach znížte teplotu na 110 °C a nechajte ju približne 80 minút. Po uplynutí tohto času vypnite rúru a nechajte pusinky v rúre, kým nevychladnú. Keď je pusinka vychladnutá, vyberte ju z rúry a opatrne ju vysuňte z tortovej formy.


Pripevnite boky k tortovej forme. Na dno položíme krehké cesto, zalejte ho malinovým želé a celé ho na 30 minút schlaďte v chladničke.


Teraz je čas na prípravu krému. Do misy mixéra nalejte dobre vychladenú 33 % smotanu, práškový cukor a vychladnutý syr mascarpone. Všetko premiešajte pri vysokých otáčkach. Tortu s želé a malinami vyberieme z chladničky a navrstvíme na ňu vrstvu pripraveného krému. Na krém položíme upečené pusinky a jemne pritlačíme. Celok vložte na 60 minút do chladničky. Po tomto čase je malinový obláčik pripravený na konzumáciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Koláč so slivkami a drobenkou. Je taký dobrý, že sa nebudete chcieť zastaviť len pri jednom kúsku

Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

V Ázii ho jedia na všetko. Podporuje nervový systém, ideálny pre diabetikov

13.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nickola_Che) Pak choi je druh kapusty s výnimočnými zdravotnými a kulinárskymi vlastnosťami. Je mimoriadne obľúbená v ázijskej kuchyni, najmä…

Najväčšie chyby pri varení vajec: Takto prichádzate o cenné živiny!

13.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/kathrinerajalingam). Myslíte si, že variť vajíčka zvládne každý? Omyl! Väčšina z nás pri tejto zdanlivo jednoduchej činnosti robí zásadné…

Na prípravu občerstvenia k filmu postačí táto zelenina. Zdravšie a menej kalorické ako z obchodu

11.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Galih Mardian). Cibuľa je známa svojou intenzívnou chuťou a vôňou, je základom mnohých jedál, ale aj občerstvenia. Môže byť…

Strúhanka z ryby zostáva na panvici? Pravdepodobne robíte túto obľúbenú chybu

11.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rigsbyphoto) Na piatkový obed nie je nič lepšie ako šťavnatá ryba v chrumkavej strúhanke. Bohužiaľ, niekedy sa môže stať,…

Zabudnutá polievka, ktorá pomohla schudnúť mnohým ženám. Jedzte a zdravo schudnite

10.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandar Todorovic). Táto polievka je veľmi chutné a aromatické jedlo, ktoré sa pripravuje rýchlo a jednoducho. Je základom redukčnej…

Auto Trendy

Čínske diely, portugalská výroba a nemecký marketing – cesta Volkswagenu ID.1

13.3.2025 Redakcia Auto trendy - Volkswagen sľuboval elektromobilitu dostupnú pre každého, no realita je ďaleko od reklamy. Model ID.1, označovaný za „lacný“, nielenže neohúri cenou ani výkonom, ale navyše ho…

Európske cesty zaplavujú dinosauri: Prečo jazdíme na autách starších ako dekáda?

13.3.2025 Redakcia Auto trendy - Kým kedysi automobilky chrlili nové generácie modelov každých pár rokov, dnes ostávame stáť na mieste. Autá, ktoré by mali byť už dávno technicky prekonané, sa…

Pozor, podvodníci na love! Týchto 6 varovných signálov vás môže ochrániť pred okradnutím

13.3.2025 Redakcia Auto trendy - Kúpa auta z druhej ruky môže byť vzrušujúca, no zároveň nebezpečná. Internetové podvody, falošné ponuky a šikovné triky podvodníkov číhajú na každého, kto hľadá svoje…

Volkswagen sa vracia k vojenským vozidlám: Čelí Európa novej dobe zbrojenia?

13.3.2025 Redakcia Auto trendy - Rastúce globálne napätie núti Európu posilňovať svoju obranu a zdá sa, že nemecký gigant Volkswagen je pripravený prispieť svojimi skúsenosťami. Automobilka oznámila, že by mohla…

Odvážny plán či nerozvážnosť? Automobilky uťahujú uzdu elektrifikácii

13.3.2025 Redakcia Auto trendy - Eufória okolo elektromobilov postupne opadáva. Automobilky, ktoré ešte pred pár rokmi hlásili ambiciózne plány na úplne elektrickú budúcnosť, začínajú cúvať. Čo spôsobilo tento obrat? A…

Pozor na pascu nízkonákladových letísk! Za cestu do mesta zaplatíte viac ako za letenku

13.3.2025 Redakcia Auto trendy - Tešíte sa z výhodnej letenky za 19,99 €, ktorú ste práve ulovili? Radšej ešte počkajte s oslavou. Mnohé nízkonákladové letecké spoločnosti pristávajú na vzdialených letiskách,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov