08.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandiflora).
Keď vám počasie za oknom pripomína prebiehajúce letné prázdniny, zamierte do kuchyne a hľadajte ochladenie. V chladničke určite nájdete tri základné ingrediencie, z ktorých za pár okamihov vytvoríte osviežujúci, ľahký a nízkokalorický dezert. Môžete ho zjesť bez obáv o svoju postavu.
Keď teploty za oknom prudko stúpajú, zúfalo hľadáte akýkoľvek spôsob, ako sa ochladiť. Prvá myšlienka? Chutné, sladké a predovšetkým studené – zmrzliny! Tie však, často s extrémne dlhým a nezdravým zoznamom ingrediencií, môžu v priebehu niekoľkých okamihov zničiť vaše zdravie.
Na iné občerstvenie s nezdravým cukrom na prvom mieste zoznamu by ste tiež mali zabudnúť, najmä v lete. Stačí sa však pozrieť do svojich kuchynských zásob a postupne si vytvoriť chutný a ľahký dezert len z troch produktov, ktoré trochu povzbudia aj vaše zdravie. Znie to neuveriteľne? Poďme sa do toho pustiť!
Aké dezerty na leto? Ľahké, osviežujúce a chutné
V horúcich dňoch by mali byť dezerty osviežujúce a nízkokalorické. Nič nefunguje lepšie ako zákusok na báze bieleho jogurtu, ovocia a želé – ktoré určite nájdete vo svojej kuchyni.
Vzhľad trochu pripomína obľúbený banoffee a chuť taliansku panna cottu. Neobsahuje však príliš veľa cukru ani tuku, takže nepriberiete a dokonale osvieži. Takže ho môžete jesť v lete bez výčitiek svedomia.
Biely jogurt dodá telu cenné bielkoviny, vápnik a fosfor, zatiaľ čo želé vďaka kolagénu, ktorý obsahuje, prospieva kĺbom a šľachám. Okrem toho ovocie – bez ohľadu na to, aké máte práve v chladničke – bude skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov, minerálnych solí a antioxidantov. Tak sa pustite do práce.
Ako pripraviť chutný a zdravý dezert? Môžete ho pripraviť za 15 minút
Na prípravu triviálneho, ale chutného a nízkokalorického dezertu budete potrebovať:
- 1 hroznové želé, citrónové želé (podľa preferencií),
- 1 malinové želé (podľa vašich preferencií),
- 1 šálku malín (alebo akéhokoľvek iného ovocia, ktoré máte v chladničke),
- 400 g bieleho jogurtu.
Spôsob prípravy:
- Želé rozpustite v ¼ šálky vriacej vody a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Odstavte a nechajte vychladnúť. Malinové želé rozpustite v 1 šálke vriacej vody a nechajte vychladnúť.
- V horúcom počasí rozpustite želé v menšom množstve vody, ako odporúča výrobca – lepšie stuhne. Chuť želé by mala byť tiež prispôsobená ovociu, ktoré sa do dezertu pridáva.
- Polovicu malín (alebo iného ovocia) rozložte na dno štyroch dezertných misiek. Zalejte polovicou želé a nechajte stuhnúť.
- Jogurt zmiešajte s jedným zo želé a nalejte do misiek. Nechajte stuhnúť.
- Vrch dezertov posypte malinami a zalejte zvyšným želé. Misky vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby dezert stuhol. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly marhuľový koláč. Je to najjednoduchší dezert na svete
Prečo za ňu platiť, keď si ju môžete vyrobiť doma? Tento recept na domácu zmrzlinu je perfektný
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.