Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Cestovanie, Tipy, Zaujímavosti,

Kam ísť cez víkend? Rebríček najlepších európskych miest ideálnych na mestskú dovolenku

08.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Ozan Tabakoğlu). Plánujete krátky víkendový pobyt? Snívate o čarovných miestach v Európe, ktoré vás potešia svojou atmosférou, kultúrou a atrakciami? Pozrite si rebríček magazínu...

08.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Ozan Tabakoğlu).

Plánujete krátky víkendový pobyt? Snívate o čarovných miestach v Európe, ktoré vás potešia svojou atmosférou, kultúrou a atrakciami? Pozrite si rebríček magazínu Travel + Leisure s najlepšími mestami na oddych v roku 2024. Tento zoznam vám určite pomôže vybrať si ideálne miesto pre nezabudnuteľný víkendový výlet.

Foto: Pexels/Ozan Tabakoğlu

Najlepšie víkendové destinácie podľa Travel + Leisure

Newyorský magazín Travel + Leisure, jeden z najdôležitejších zdrojov informácií pre cestovateľov po celom svete, zverejnil svoj najnovší rebríček najkrajších miest v Európe. Zoznam pre rok 2024 vyzdvihuje miesta, ktoré potešia svojou architektúrou, kultúrou, kuchyňou a jedinečnou atmosférou.

Tu sú podrobnejšie popisy miest, ktoré sa umiestnili na prvých piatich miestach v rebríčku.

Florencia, Taliansko

Florencia, srdce Toskánska, je mestom, ktoré neustále fascinuje a láka turistov z celého sveta. Známa ako kolíska renesancie, je domovom niektorých z najvýznamnejších umeleckých a architektonických diel na svete. Pri prechádzke Florenciou môžete obdivovať majestátnu katedrálu Santa Maria del Fiore s jej charakteristickou kupolou od Brunelleschiho, baptistérium so slávnou Porta del Paradiso a početné paláce a kostoly, ktoré tešia svojou históriou a krásou.

Milovníci umenia musia navštíviť galériu Uffizi, ktorá je domovom diel Botticelliho, Michelangela a Leonarda da Vinciho. Florencia je rajom aj pre gurmánov – môžete tu ochutnať pravú toskánsku kuchyňu, od lahodných vín až po tradičné jedlá ako bistecca alla fiorentina.

Foto: Pexels/Fede Roveda

Funchal, Portugalsko

Funchal, hlavné mesto portugalského ostrova Madeira, je mesto plné kontrastov, ktoré spája prírodné krásy a kultúrne bohatstvo. Je známe svojimi malebnými záhradami, ako je Jardim Botânico da Madeira, a vinicami produkujúcimi slávne madeirské víno, ponúka turistom nezabudnuteľný zážitok. Staré mesto Funchal je labyrintom úzkych uličiek s očarujúcimi kaviarňami, reštauráciami, v ktorých sa podávajú miestne špeciality, a početnými obchodmi s remeselnými výrobkami.

Mesto je známe aj svojimi festivalmi, ako je napríklad slávny Festival kvetov, ktorý každoročne priláka tisíce turistov. Funchal je tiež vynikajúcou základňou na objavovanie celého ostrova, ktorý ponúka nespočetné množstvo turistických chodníkov, malebnú krajinu a krásne pláže.

Foto: Pexels/Anita Kieseler

San Sebastian, Španielsko

San Sebastian, perla Baskicka, je mesto, ktoré uchváti svojou jedinečnou polohou v Biskajskom zálive a nevšednou atmosférou. Je známe svojimi krásnymi plážami ako La Concha a Zurriola, ktoré sú ako stvorené na oddych a vodné športy. San Sebastian je aj mekkou gurmánov – mesto sa môže pochváliť najväčším počtom michelinských reštaurácií na obyvateľa na svete.

Oplatí sa navštíviť známe pintxos bary, kde sa podáva malé, ale mimoriadne chutné občerstvenie. Kultúrne srdce mesta bije okolo Starého mesta (Parte Vieja), kde sa nachádzajú početné pamiatky, ako napríklad kostol sv. Vincenta či Bazilika sv. Márie. Mesto je známe aj Medzinárodným filmovým festivalom, ktorý každoročne priláka filmové hviezdy z celého sveta.

Foto: Pexels/Sonny Vermeer

Marbella, Španielsko

Marbella, ktorá sa nachádza na slnečnom pobreží Costa del Sol, je synonymom luxusu a elegancie. Toto mesto láka turistov krásnymi plážami, luxusnými hotelmi a exkluzívnymi reštauráciami. Staré mesto Marbelly s úzkymi uličkami, bielymi domami a očarujúcimi námestiami si zachovalo svoj tradičný andalúzsky charakter.

Oplatí sa vidieť Pomarančové námestie (Plaza de los Naranjos), ktoré je srdcom mesta a ideálnym miestom na chvíle oddychu pri šálke kávy. Marbella je mekkou aj pre milovníkov golfu – v okolí je množstvo perfektne pripravených golfových ihrísk. Nočný život v Marbelle sa odohráva najmä v luxusnej štvrti Puerto Banús, kde kotvia jedny z najkrajších jácht na svete a nachádzajú sa tu najtrendovejšie kluby a reštaurácie.

Foto: Pexels/Tony Zohari

Istanbul, Turecko

Istanbul, mesto na križovatke Európy a Ázie, je miestom, kde sa východ stretáva so západom. Jeho bohatá história a kultúra z neho robí jedno z najfascinujúcejších miest na svete. V Istanbule môžete obdivovať mimoriadne pamiatky ako Hagia Sophia, Modrá mešita a palác Topkapı Sarayı, ktoré nám pripomínajú slávnu minulosť mesta.

Keď ste v Istanbule, nemôžete minúť Veľký bazár (Kapalıçarşı). Je to jeden z najväčších a najstarších trhov na svete, kde si môžete kúpiť všetko od korenia cez šperky až po kožené výrobky. Prechádzka štvrťou Sultanahmet je cestou naprieč vekmi, kde každý kút ukrýva kúsok histórie. Istanbul je tiež mesto plné života, s ulicami kypiacimi energiou, kde sa miešajú vône a zvuky a vytvárajú jedinečnú atmosféru.

Rebríček najlepších miest na víkend

Úplný zoznam najlepších miest na víkendový pobyt v meste podľa Travel + Leisure je nasledujúci:

  1. Florencia, Taliansko
  2. Funchal, Portugalsko
  3. San Sebastian, Španielsko
  4. Marbella, Španielsko
  5. Istanbul, Turecko
  6. Porto, Portugalsko
  7. Rím, Taliansko
  8. Barcelona, ​​Španielsko
  9. Madrid, Španielsko
  10. Lisabon, Portugalsko
  11. Sevilla, Španielsko
  12. Edinburgh, Škótsko
  13. Granada, Španielsko
  14. Siena, Taliansko
  15. Bodrum, Turecko

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nemci sa dovolenkám na pláži vyhýbajú, pretože sa hanbia za svoje telo

Predtým, ako sa vydáte na cestu, si to dvakrát premyslite. Takýto kufor môže priniesť problémy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na jeseň myši vchádzajú do naších príbytkov, akoby boli doma. Urobte jednu vec a vyženiete ich nadobro

20.9.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/torook). Myši v domácnosti nepatria k najobľúbenejším pohľadom majiteľov domov. Hoci ich rozkošné tváričky sú pre niekoho dojímavé, my…

Ako kúpiť tú najlepšiu tekvicu? Na polievku si vyberte túto odrodu

20.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Deman). Tekvica je jedným zo symbolov jesene a zároveň produktom, ktorý sa v tomto období ľahko používa v kuchyni.…

Poponáhľajte sa. Tieto rastliny sa môžu vysádzať len do konca septembra

20.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jurga Jot). Leto sa chýli ku koncu, ale to vôbec neznamená, že aj práce v záhrade. Práve v septembri…

Ako odstrániť zápach z posteľného prádla? Potrebujete dva produkty z kuchyne

20.09.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/triocean). Zápach posteľnej bielizne je niečo, čomu sa chce každý z nás vyhnúť. Spánok je totiž jedným z najdôležitejších…

Čo na suché ruky? Skúste prírodné prostriedky, ktoré robia zázraky

Ak sú vaše ruky počas jesene suché a drsné, určite vyskúšajte domáce prostriedky, ktoré vám pomôžu ich zregenerovať. Stačí niekoľko ingrediencií a vaša pokožka bude…

Auto Trendy

Takto odstránite škrabance z karosérie. Všetko, čo potrebujete, sú 2 prísady, ktoré máte v kuchyni

21.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škrabance na karosérii môžu pokaziť náladu každému majiteľovi vozidla. Nejde len o estetickú stránku, drobné škrabance znižujú hodnotu vozidla pri jeho prípadnom predaji. Nemusíte hneď…

Ford Mustang GTD 2025 je najrýchlejší a najvýkonnejší sériový Mustang v histórii

21.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ford oznamuje nové informácie o modeli Mustang GTD. Najvýkonnejší Mustang v histórii dosahuje výkon 815 k a 900 Nm. Úplne nový Ford Mustang GTD predstavuje…

Suzuki GSX-8R je motocykel, ktorý chcete vlastniť. Je to majster v každej kategórii

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na novom Suzuki GSX-8R som jazdil vo všetkých podmienkach: v meste, na ceste aj na okruhu. Som presvedčený, že je to najlepšia rozumná motorka, akú…

BMW uvádza na trh nový rad karbónového príslušenstva pre M5 Touring

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - BMW M5 Touring je možné vybaviť celým radom karbónových doplnkov. Ktoré položky si môžu zákazníci vybrať pre nové výkonné kombi.

Spoločnosť Ford uvádza na trh verziu pick-up Ranger s pohonom PHEV.

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Ford oficiálne predstavila novú hybridnú verziu pick-up Ranger. Nový variant PHEV dokáže na jedno nabitie prejsť viac ako 45 km.

Volkswagen predviedol novinky v oblasti dodávok. Transporter T7 rozvíri trh

20.9.2024 Redakcia Auto trendy - Výrobca z Wolfsburgu predstavil siedmu generáciu ikonickej dodávky. Nový Volkswagen Transporter T7 debutuje v niekoľkých karosárskych variantoch, niekoľkých verziách výbavy a so širokou škálou agregátov.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov