10.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev).
Čo môžete urobiť, aby ovocie v koláči nekleslo na dno? Nemajte obavy, je to bežný problém a zvyčajne sa vyskytuje vtedy, keď cesto nie je dostatočne ťažké alebo husté, aby udržalo jeho váhu počas pečenia. Našťastie sa to dá ľahko napraviť.
Koláče s čerstvým ovocím sú zvyčajne najviac vyberavé. Najčastejším prešľapom, ktorý sa stáva aj skúseným cukrárom, je mäkké dno a ovocie padajúce na spodok. Ako sa môžete vyhnúť tejto častej chybe pri pečení? Existujú rýchle a jednoduché metódy, ktoré môžete vyskúšať, aby ste tomu zabránili.
Čo môžete urobiť, aby ovocie v koláči nekleslo na dno? Dajte mu dodatočnú „vrstvu“
Ak je cesto riedke, akékoľvek pridané ovocie potrebuje podporu, aby sa udržalo v ceste. Inak všetko klesne na dno. V každom recepte najprv zvážte hrúbku cesta a to, aké ťažké alebo mokré bude pridané ovocie. Poskytnite mu „dodatočnú podporu“, ktorá spočíva v obalení vopred odkvapkaného ovocia v tenkej vrstve múky alebo kukuričného škrobu (stačí niekoľko polievkových lyžíc).
TIP! Na tento účel môžete použiť aj sitko. Tieto produkty vytvoria bariéru medzi cestom a ovocnou šťavou. Povlak múky môže absorbovať časť vlhkosti a zabrániť ich skĺznutiu na dno.
Prečo jahody klesajú na dno koláča? Nakrájajte ovocie na menšie kúsky
V prípade väčšieho ovocia, ako sú jahody, jablká, hrušky, ananás atď., do hry môže vstúpiť ich veľkosť. Ak používate veľké kúsky a zdá sa vám, že sa „prepadávajú“ do cesta, skúste ich nakrájať na menšie kúsky. Nielenže budú ľahšie, ale automaticky budú obsahovať aj menej tekutiny, takže je pravdepodobnejšie, že zostanú na mieste a neklesnú na dno.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Koláč so slivkami a drobenkou. Je taký dobrý, že sa nebudete chcieť zastaviť len pri jednom kúsku
Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.